گزارش شده که سامسونگ برای سری جدید گلکسی اس 25 خود از استراتژی راهاندازی دو تراشه یعنی اسنپدراگون 8 نسل 4 و اگزینوس 2500 استفاده میکند. تراشه اگزینوس 2400 شگفتیهای زیادی را به همراه داشت. اکنون انتظار میرود که سامسونگ در سال آینده پیشرفتهای زیادی را انجام دهد و شایعه شده که از نسل دوم فرآیند 3 نانومتری خود برای تولید انبوه تراشه اگزینوس 2500 استفاده کند. این حرکت میتواند نیاز به تراشه اسنپدراگون 8 نسل 4 شرکت کوالکام را از بین ببرد.
این شایعه از کاربر PandaFlash در توییتر منتشر شده که قبلاً گزارش کرده بود تراشه اگزینوس 2500 در هر دو دسته CPU و GPU بهتر از اسنپدراگون 8 نسل 3 عمل میکند. این عملکرد میتواند به دلیل استفاده سامسونگ از نسل دوم فرآیند 3 نانومتری خود باشد که به تراشه جدید اجازه میدهد تا با سرعت کلاک بالاتر و در همان سطح مصرف انرژی کار کند. احتمالاً تراشه اگزینوس 2500 از بستهبندی پیشرفته FOWLP سامسونگ استفاده میکند، چراکه اگزینوس 2400 هم از این فناوری بهره برد.
FOWLP مقاومت در برابر حرارت را افزایش میدهد و اندازه بستهبندی تراشه را کاهش میدهد، همچنین به آن اجازه میدهد تا برای دورههای طولانیتری با حداکثر توانایی خود کار کند و در نهایت به امتیاز چند هستهای بالاتر کمک کند. شکست دادن تراشه اسنپدراگون 8 نسل 4 به این راحتیها نیست، اما گزارش شده که این تراشه پرچمدار شرکت کوالکام از مشکلات مصرف انرژی رنج میبرد و سازندگان گوشی را مجبور میکند تا برای جبران این مشکل از باتریهای عظیم 5500 میلیآمپر ساعتی استفاده کنند.
به همین خاطر سامسونگ احتمالاً فرصتی برای تقویت شهرت خود با نام تجاری اگزینوس پیدا کرده است، اما این تنها در صورتی ممکن میشود که بتواند مشکل بازدهی فرآیند 3 نانومتری نسل دوم خود را برطرف کند. پیش از این، سامسونگ با بازدهی ضعیف 20 درصدی برای گره 3 نانومتری مواجه بود، اما اکنون به طور قابل توجهی این رقم را به سه برابر مقدار قبلی رسانده است و به پیشرفت TSMC نزدیک شده، اما همچنان با اختلاف زیادی عقب مانده است. کاهش بازدهی به این معنی است که سامسونگ باید برای تولید هر ویفر 3 نانومتری هزینه بیشتری بپردازد و این هزینه اگزینوس 2500 را افزایش میدهد. این شرکت چندین ماه فرصت دارد تا به فاز تولید انبوه برود و اگر تا آن زمان بتواند این بازدهی را به 65 درصد برساند، در محدوده قابل قبولی قرار خواهد گرفت.