ساخت کارخانه اینتل در آلمان که پیش از این با اعطای 6.8 میلیارد یورو یارانه از سوی دولت آلمان در حال پیگیری بود، اکنون به بودجه بیشتری نیاز دارد. کارخانه در حال ساخت اینتل در منطقه Magdeburg که با همکاری دولت آلمان و کمک های مالی آنها ساخته می شود، به بودجه قابل توجه 33 میلیارد دلار نیاز دارد که تا کنون 6.8 میلیارد دلار به صورت یارانه در اختیار اینتل قرار گرفته است.
پس از افزایش هزینه های ساخت و گرانی مواد اولیه، کمپانی اینتل درخواست رسمی خود به منظور دریافت یارانه بیشتر را مطرح کرد. کارخانه اینتل در آلمان نیازمند حدود 10 میلیارد یورو یارانه است که اختصاص آن از سوی دولت آلمان به احتمال زیاد، قطعی خواهد بود. پیش از این ساخت کارخانه در آریزونا آمریکا نیز با کسری بودجه مواجه شد و در نهایت اینتل 5 میلیارد دلار بیشتر هزینه کرد.
این رقم در حقیقت یک سوم مبلغ مورد نیاز برای ساخت کامل کارخانه در آریزونا است. همین موضوع سبب شده تا اینتل برای تامین بودجه مورد نیاز در منطقه Magdeburg آلمان با مشکل کسری بودجه مواجه شود. برنامه های ساخت کارخانه تولید تراشه در کشور های مختلف، به ویتنام نیز گسترش یافته و اینتل به مقدار دقیق 3.3 میلیارد دلار در این کشور سرمایه گذاری کرده است.
بخش زیادی از بودجه مورد نیاز برای ساخت کارخانه Intel در ویتنام به مبلغ دقیق 7.4 میلیارد دلار توسط شرکت های خارجی تامین شده است. کارخانه در حال ساخت ویتنام نیز به 4.1 میلیارد دلار بودجه بیشتر برای اتمام پروژه نیاز دارد و اختصاص این بودجه هنگفت به نظر کارشناسان مالی در خصوص سرمایه گذاری کمپانی آمریکایی در پارک فناوری سایگون بستگی دارد.
پس از مشکلات فراوان دولت های آمریکا و چین که در نهایت سبب تحریم چین توسط آمریکا شد، بسیاری از شرکت های فعال در حوزه فناوری نسبت به ساخت کارخانه در سایر کشور های جهان اقدام کردند. اینتل به عنوان یکی از بزرگترین شرکت های تولید کننده تراشه در سطح جهان، پروژه های متعددی را در سه کشور آلمان، آمریکا و ویتنام اجرا کرده است.
مدیران اینتل به تازگی ملاقاتی با دولت مردان ویتنام در خصوص سرمایه گذاری دولتی در پروژه ساخت کارخانه Intel انجام داده اند تا شاید نظر مثبت آنها برای اعطای بودجه یارانه ای بیشتر جلب شود. پیش از این دو کمپانی اینتل و AMD کار مشابهی را در چین و مالزی برای جذب سرمایه دولتی انجام داده بودند.
هر چند اینتل از جدی بودن برنامه تولید کارخانه در دو منطقه پارک فناوری سایگون و هو چی مین ویتنام سخن گفته، اما آنها به صراحت اعلام کرده اند که قصد سرمایه گذاری بیشتر برای تکمیل کارخانه را ندارند. در حقیقت ساخت دو خط تولید ویتنام به سرمایه گذاری مستقیم دولتی ها بستگی دارد.