با گذشت کمتر از دو هفته از رسانه ای شدن ماجرای دلالی گسترده با استفاده از تعیین قیمت غیر واقعی در سایت های آگهی خودرو، حالا بار دیگر شاهد از سر گرفتن شدن اعلام قیمت ها در بازار هستیم.
این درحالیست که ساز و کار جدیدی برای تعیین قیمت های کف (حداقل قیمت ها) توسط صنف فروشندگان و نمایشگاه های خودرو و برخی دیگر از نهاد های مربوطه در نظر گرفته شده است و قرار است چنین قیمت هایی مرتبا در وب سایت های خرید و فروش خودرو به روز رسانی شود. فروشندگان نیز مجازند تا با در نظر گرفتن 3 درصد حاشیه سود (بالاتر از ارقام تعیین شده) خودروهای مد نظر خود را آگهی نمایند.
همچنین کاهش تعداد آگهی های رایگان (در راستای جلوگیری از ثبت آگهی های کذب) نیز در این راستا در دستور کار قرار گرفته است. اما با نگاهی به قیمت های ثبت شده در سایت ها در طی یک روز گذشته، می توان نتیجه گرفت که برخلاف حدس و گمانه زنی های پیشین، حذف قیمت ها از روی سایت ها، تاثیر چندانی در کاهش قیمت ها نداشته است. به گفته نمایشگاه داران و فعالان بازار، افرادی که خودروهای خود را به قصد سرمایه گذاری (دلالی) خریده اند، در مقابل کاهش قیمت ها مقاومت می کنند و این درحالیست که طی چند روز گذشته، خریدار در بازار به شدت کم شده است.
از طرف دیگر حالا با بازگشت قیمت ها به سایت ها شاهد هستیم که در برخی موارد قیمت خودرو افزایش یافته است. برای مثال قیمت ساندرو استپ وی که تا دو هفته پیش در محدوده 200 میلیون تومان آگهی می شد، حالا به ارقام بالاتری نظیر 215 یا 225 میلیون تومان افزایش یافته و حتی شاهد آگهی چانگان cs35 با رقم های 245 میلیونی هستیم. این در حالیست که طی دو سال گذشته همواره قیمت این دو خودرو در محدوده یکسانی قرار داشته است.
شاید در میان خودروهای پر تیراژ تر نظیر خانواده پژو 405، پراید و تیبا که در شرایط فروش اخیر نیز عرضه شده اند. تا حدی ثبات قیمت دیده شود اما متاسفانه باید گفت که هنوز میزان تقاضا بالاتر از میزان تحویل خودرو به نظر می رسد و این شرایط حتی با وجود محدودیت های درج قیمت، در نهایت منجر به افزایش تدریجی قیمت ها در بازار می شود.