همواره یکی از جدی ترین پیشنهادات برای ارتقای امنیت سیستم عامل ها و در امان بودن از ویروس ها و نرم افزاری های مخرب، استفاده از آنتی ویروس ها بوده است. این موضوع شامل حال سیستم عامل اندروید، پرکاربرترین پلتفرم موبایل جهان نیز میشود. اگر سری به فروشگاه گوگل در دستگاه اندرویدی خود بزنید با تعداد فراوانی از آنتی ویروس ها روبرو میشوید که شاید انتخاب یک مورد مناسب از میان آنها سخت و سردرگم کننده باشد. حال موسسه نام آشنای AV-Comparatives آزمایشی را بر روی 250 آنتی ویروس اندرویدی انجام داده و نتایج جالبی به دست آمده است.
فقط 80 آنتی ویروس از 250 مورد تست شده موفق شده اند استانداردهای مقدماتی را دریافت کنند و بیش از 30 از فایل های مخرب 2018 را تشخیص داده اند و تشخیص اشتباه نداشته اند. اما جالب اینجاست که طبق گفته محققین، تعدادی از این آنتی ویروس ها در واقع هیچ عملکردی نداشته اند. در برخی موارد برنامه آنتی ویروس هیچ فایلی را اسکن نکرده اند. در واقع AV-Comparatives دریافته است که این برنامه ها فقط از لیست یا سفید برنامه استفاده میکنند.
گاهی مواقع وضعیت بدتر است و ممکن است این به ظاهر آنتی ویروس ها به تمامی اپلیکیشن هایی که دارای فایل هایی هستند که به طور مثال با com.instagram آغاز میشوند اجازه فعالیت میدهند. برنامه هایی که موفق به گذراندن تست های امنیتی شده اند، از برندهای امنیتی معروف و بزرگی همچون AVG، کسپرسکی، مکآفی، و سیمانتک بوده اند. اما برنامه های امنیتی که توسط برنامه نویس های آماتور و غیر حرفه ای ساخته شده اند، تمرکزی بر روی امنیت نداشته اند.
بدیهی است که کاربران میبایست از آنتی ویروس هایی استفاده کنند که توسط شرکت های معتبر ساخته شده اند. با این اوصاف گوگل هم چالش جدی در این بخش با پلتفرم های دیگر برای نظارت بر روی اپلیکیشن هایی که وارد گوگل پلی میشوند دارد. با اینکه گوگل میتواند یک برنامه را از نظر احتمال آسیب رساندن به کاربر یا مغایرت با قوانین بررسی کند اما سنجش کیفیت آن کاریست که باید کاربران به آن اهمیت دهند.