راهنمای خرید پردازنده گیمینگ با بودجه 7 میلیون تومان – مرداد 99

راهنمای خرید پردازنده گیمینگ با بودجه 7 میلیون تومان

در راهنمای خرید پردازنده گیمینگ با بودجه 7 میلیون تومان به معرفی مدل های محبوب و مناسب برای اجرای بازی و حتی کاربرد های دیگر می پردازیم. با توجه به وضعیت موجود در بازار، کاربران تمایل بیشتری به کنکاش مدل های موجود دارند تا بهترین گزینه را بر اساس قیمت و مشخصات فنی انتخاب کنند. راهنمای خرید وب سایت بنچیمو به شما کمک می کند تا بهترین پردازنده گیمینگ با بودجه کمتر از 7 میلیون تومان را خریداری کنید.

برای انتخاب انواع پردازنده گیمینگ با بودجه کمتر از 7 میلیون تومان باید به پارامتر های بسیاری توجه کنید که هر کدام از آنها تاثیر قابل توجهی روی عملکرد نهایی آن محصول دارد. به دلیل افزایش قیمت دلار و همچنین گرانی بی سابقه در بازار سخت افزار و از همه مهم تر کمبود موجودی به دلیل عدم واردات کالا در ماه های اخیر، شاهد عرضه پردازنده های TRAY هستیم که قیمت به نسبت پایین تری در مقایسه با نمونه های دارای BOX (جعبه، خنک کننده و خمیر سیلیکون روی سطح خنک کننده) دارند. در ابتدا قصد داریم تا تفاوت های میان پردازنده های TRAY و BOX را بیان کنیم.

BOX یا TRAY؟ کدام گزینه بهتر است؟

پردازنده های BOX همانطور که از نام آنها پیداست دارای جعبه اصلی کمپانی سازنده هستند و درون جعبه نیز می توانید خنک کننده سازگار با CPU، خمیر سلیکون روی سطح خنک کننده و دفترچه مشخصات و راهنما را مشاهده کنید. در نقطه مقابل اما پردازنده های TRAY فاقد جعبه و خنک کننده بوده و به صورت دسته های تعداد بالا توسط کمپانی سازنده وارد بازار می شوند. تصور دست دوم بودن در خصوص پردازنده های TRAY که توسط بسیاری از کاربران مطرح می شود، به طور کامل نادرست بوده و تنها تفاوت این نوع از CPU ها در عدم وجود جعبه و خنک کننده فابریک است.

جالب است اگر بدانید که بهترین نوع از پردازنده های ضریب باز که برای اورکلاک حرفه ای مورد استفاده قرار می گیرند، در میان نمونه های TRAY یافت می شوند و از ارزش بالایی نیز برخوردارند. مهم ترین دلیل ما برای معرفی پردازنده های TRAY، قیمت به نسبت کمتر آنها در مقایسه با نمونه های دارای BOX است و باید به این نکته نیز توجه کنید که خنک کننده فابریک اینتل برای خنک سازی پردازنده های Core i3 نسل جدید و مدل های Core i5 و Core i7 به هیچ وجه مناسب نیست و به هر ترتیب باید یک خنک کننده متناسب خریداری کنید.

از این رو نیازی به صرف هزینه بیشتر برای خریداری پردازنده BOX وجود ندارد و با مبلغ باقیمانده از خرید نمونه TRAY می توانید یک خنک کننده مناسب از بازار خریداری کنید. به این ترتیب مغز متفکر کامپیوتر گیمینگ شما همواره در دمای مناسب به فعالیت ادامه می دهد و به این ترتیب طول عمر آن نیز افزایش می یابد.

نسل قدیم یا نسل جدید؟

یکی از مهم ترین چالش ها در خرید پردازنده، تردید در انتخاب یک محصول مناسب و قدرتمند از میان دو نسل قدیم و جدید است. به عنوان مثال کاربران با این استدلال که یک پردازنده Core i7 از نسل قدیم می تواند قدرتمند تر از یک پردازنده Core i5 نسل جدید در بازی ها و کاربرد های مختلف عمل کند، به سمت یک CPU از چند نسل قبل می روند. در ادامه قصد داریم تا عملکرد پردازنده های Core i7 از نسل سوم تا نسل هشتم را با سه پردازنده Core i3 و Core i5 از نسل نهم (خانواده Coffee Lake) و نسل دهم اینتل (خانواده Comet Lake) مقایسه کنیم.

بنچمارک Passmark برای این منظور انتخاب شده و دلیل آن نیز وجود دیتابیس فعال از پردازنده های مختلف نسل قدیم و جدید است. به این ترتیب می توانید عملکرد چند محصول با مشخصات و ویژگی های متفاوت را با یکدیگر مقایسه کرده و در نهایت گزینه مورد نظر خود را بر اساس کارایی، بودجه و سطح نیاز انتخاب کنید.

 

راهنمای خرید پردازنده گیمینگ با بودجه 7 میلیون تومان

 

همانطور که در جدول بالا مشاهده کردید، عملکرد یک پردازنده Core i5 از نسل دهم مشابه با پردازنده core i7 از نسل هشتم است و البته مهم ترین تفاوت آنها در بحث قیمت است. در حال حاضر یک پردازنده Core i7-8700 در بازار با قیمت 6 میلیون و 640 هزار تومان و یک پردازنده Core i5-10400 با قیمت 5 میلیون و 580 هزار تومان به فروش می رسد.

با این حال عملکرد پردازنده Core i5-10400 بسیار نزدیک به Core i7-8700 است و نیازی به پرداخت بیش از یک میلیون هزینه بیشتر نیست. در بحث مادربرد نیز اگر نگاهی به قیمت مدل های مختلف بیاندازید، متوجه می شوید که خریداری یک مادربرد و CPU از نسل جدید به مراتب به صرفه تر بوده و فناوری های جدیدتر و کاربردی تری در اختیار شما قرار می گیرد.

 

پردازنده گیمینگ Intel Core i5-9400F : قیمت بدون باکس و فن 3.320.000 تومان

پردازنده قدرتمند و بسیار کارآمد اینتل از نسل نهم که با توجه به وجود پسوند F، فاقد واحد گرافیکی مجتمع است. با توجه به اینکه پردازنده مورد نظر برای کاربرد گیمینگ در نظر گرفته شده و یک کارت گرافیک قدرتمند در کنار آن مورد استفاده قرار می گیرد، نیازی به واحد گرافیکی مجتمع وجود ندارد. عدم وجود واحد گرافیکی مجتمع یا همان iGPU سبب کاهش توان مصرفی و حرارتی، امکان قرار دادن تعداد هسته و رشته بیشتر، افزایش فرکانس کاری و همچنین کاهش قیمت نهایی می شود.

پردازنده 6 هسته ای و 6 رشته این اینتل مدل Core i5-9400F که با فرکانس پایه 2.9 گیگاهرتز و فرکانس 4.1 گیگاهرتز فعالیت می کند، از 9 مگابایت حافظه نهان سطح سوم یا همان L3 Cache برای افزایش قدرت پردازشی بهره می برد. فناوری ساخت یا لیتوگرافی پردازنده های اینتل از نسل ششم دسکتاپ بر پایه نوع 14 نانومتری شکل گرفته و تا کنون محصولی با فناوری ساخت جدیدتر به صورت رسمی وارد بازار های جهانی نشده است.

پردازنده گیمینگ Intel Core i5-8500 : قیمت بدون باکس و فن 4.080.000 تومان

مغز متفکر نسل هشتم اینتل که هنوز در بازار ایران با قیمت بالایی به فروش می رسد، یکی از گزینه های مناسب برای کاربرد گیمینگ به شمار می رود و با در اختیار داشتن 6 هسته و 6 رشته پردازشی می تواند نرخ فریم بسیار خوبی را ارائه دهد. فرکانس پایه Core i5-8500 برابر با 3 گیگاهرتز و فرکانس بوست آن نیز 4.1 گیگاهرتز در نظر گرفته شده و 9 مگابایت حافظه نهان سطح سوم نیز به افزایش سرعت پردازش کمک شایان توجهی می کند.

با توجه به وجود واحد گرافیکی INTEL UHD 630 که کاربردی برای اجرای بازی ندارد، به صورت تزیینی در این محصول قرار دارد و اینتل پس از آن در نسل نهم، پسوند F را بدون واحد گرافیکی به بازار عرضه کرد. توان حرارتی این محصول برابر با 65 وات اعلام شده که رقم چندان بالایی با توجه به فناوری ساخت 14 نانومتری به شمار نمی رود.

پردازنده گیمینگ Intel Core i5-9600KF : قیمت بدون باکس و فن 5.250.000 تومان

اینتل به همراه پسوند F از پسوند جدیدی به نام KF در نسل نهم پردازنده های سری Core رونمایی کرد که نشان دهنده عدم وجود واحد گرافیکی مجتمع در کنار قابلیت اورکلاک با استفاده از ساختار ضریب باز است. شش هسته پردازشی به کار رفته در این محصول با فرکانس پایه 3.7 گیگاهرتز فعالیت می کنند و در صورت نیاز با فعال شدن فناوری توربو بوست، فرکانس کاری آن به 4.6 گیگاهرتز افزایش می یابد. به این ترتیب می توان تصور کرد که Core i5-9600KF چه قدرت بی نظیری را به ارمغان می آورد. وجود 9 مگابایت حافظه نهان سطح سوم (L3 Cache) به افزایش سرعت این محصول کمک شایان توجهی می کند.

با توجه به وجود قابلیت اورکلاک در پردازنده Core i5-9600KF، توان حرارتی این محصول به 95 وات افزایش یافته تا بتواند در شرایط افزایش فرکانس توسط کاربر در حالت پایدار باقی بماند. شش رشته پردازشی که برای تقسیم پروسه های سنگین کاربرد فراوانی دارد، سرعت کار با پردازنده میان رده از نسل نهم اینتل را به شدت افزایش می دهد. فناوری ساخت 14 نانومتری که در محصولات خانواده Coffee Lake اینتل مورد استفاده قرار گرفته، همچنان در خط تولید کمپانی فعال بوده و تا کنون هیچ پردازنده ای با لیتوگرافی 10 نانومتری توسط اینتل روانه بازار نشده است.

پردازنده گیمینگ Intel Core i5-10400 : قیمت بدون باکس و فن 5.340.000 تومان

پارت اول از پردازنده های نسل دهم اینتل شامل چند مدل محدود به تازگی وارد بازار داخلی شدند و پردازنده Core i5-10400 یکی از آنها به شمار می رود. وجود 6 هسته پردازشی از نسل گذشته پابرجا مانده، اما اینتل در محصولات نسل دهم تعداد رشته های پردازشی را به دو برابر افزایش داده است. به این ترتیب در Core i5-10400 شاهد به کارگیری 12 رشته پردازشی هستیم که می تواند سرعت کار با آن را به شدت افزایش دهد. فرکانس پایه 2.9 گیگاهرتزی با وجود 6 هسته برای کاربرد گیمینگ بسیار مناسب است، اما فناوری توربو بوست به پردازنده کمک می کند تا فرکانس کاری خود را تا 4.3 گیگاهرتز افزایش دهد.

اینتل حجم حافظه نهان را در Core i5-10400 به 12 مگابایت افزایش داده تا در این بخش نیز پیشرفت قابل قبولی را مشاهده کنیم. توان حرارتی نماینده اینتل از نسل دهم با وجود واحد گرافیکی مجتمع UHD 630 فقط 65 وات است که رقم بسیار ایده آلی به شمار می رود. پشتیبانی از حافظه های Intel Optane، فناوری مجازی سازی و هایپر تریدینگ از جمله ویژگی های این محصول هستند. تنها مشکلی که برای استفاده از این محصول در سیستم گیمینگ وجود دارد، قیمت بسیار بالای مادربرد های مجهز به چیپ ست های سری 400 اینتل است که در حال حاضر به تعداد بسیار محدود وارد بازار داخلی شده اند. با این وجود نمی توان از عملکرد پردازشی بی نظیر Core i5-10400 به سادگی عبور کرد.

پردازنده گیمینگ AMD RYZEN 3 3200G : قیمت با گارانتی 4.285.000 تومان

تنها نماینده AMD در محدوده قیمت 7 میلیون تومان که در بازار داخلی در دسترس کاربران قرار دارد، مدل RYZEN 3 3200G است که از چهار هسته و چهار رشته پردازشی با فرکانس پایه 3.6 گیگاهرتز بهره می برد. فرکانس کاری این محصول می تواند با استفاده از فناوری توربو به 4 گیگاهرتز نیز افزایش یابد که رقم قابل قبولی به شمار می رود. وجود 2 مگابایت L2 Cache و 4 مگابایت L3 Cache به افزایش قدرت پردازشی کمک می کند تا نماینده ای ام دی با وجود قیمت به نسبت مناسب خود، کارایی قابل قبولی را ارائه دهد. در بخش واحد گرافیکی مجتمع نیز با به کارگیری 8 هسته پردازشی از نوع Radeon RX Vega 8 با فرکانس 1250 مگاهرتز می توانید برای کاربرد های خانگی و اداری و حتی اجرای برخی از بازی ها در وضوح HD روی آن حساب کنید.

مهم ترین ویژگی پردازنده RYZEN 3 3200G قدرت اورکلاک بسیار بالای آن به دلیل ساختار ضریب باز و معماری 12 نانومتری بهینه است. ای ام دی برای بی نیاز کردن کاربران نسبت به خریداری خنک کننده مجزا و کاهش هزینه ها، خنک کننده Wraith Stealth را در نظر گرفته که به هیچ وجه گزینه مناسبی برای این محصول به شمار نمی رود و در نهایت کاربران باید به فکر خریداری یک ایرکولر یا واترکولر مجزا باشند. توان حرارتی 65 واتی این محصول با وجود ساختار ضریب باز و واحد گرافیکی مجتمع مدیون فناوری ساخت 12 نانومتری و معماری ریز پردازنده Zen 2 است.

پردازنده گیمینگ Intel Core i7-8700 : قیمت بدون باکس و فن 6.400.000 تومان

محصول قدرتمند اینتل از نسل هشتم که همچنان یکی از بهترین گزینه ها برای کاربرد گیمینگ و حتی رندرینگ به شمار می رود و نمونه TRAY از آن (بدون باکس و فن) با قیمت اندکی بالاتر از 6 میلیون تومان به فروش می رسد. شش هسته پردازشی در پردازنده گیمینگ Core i7-8700 با فرکانس پایه 3.2 گیگاهرتز فعالیت می کنند و در شرایط فعال شدن فناوری توربو بوست، فرکانس کاری آن به 4.6 گیگاهرتز افزایش می یابد. وجود 12 رشته پردازشی نیز در تقسیم بار کاری تاثیر قابل توجهی دارد و 12 مگابایت حافظه نهان سطح سوم نیز در افزایش سرعت کار پردازنده تاثیر گذار است.

قدرت پردازشی Core i8-8700 با وجود گذشت دو نسل از تولید آن، همچنان در سطح بسیار خوبی ارزیابی می شود و در بنچمارک Passmark نیز امتیاز 13107 را در بهترین شرایط به دست آورده است. به این ترتیب می توانید یک سیستم گیمینگ قدرتمند را با استفاده از آن اسمبل کرده و از نرخ فریم بالا لذت ببرید. از نظر تنوع مادربرد های سازگار نیز برخلاف محصولات جدید اینتل، مشکلی وجود ندارد و با تعداد قابل توجهی مادربرد سازگار مواجه هستید.

پست های مرتبط

پلی استیشن 5 پرو را با 700 دلار یا 70 میلیون بخریم یا نه ؟

انویدیا توقف تولید RTX 4090 را کلید زد

بهترین پردازنده گیمینگ دنیا یعنی Ryzen 7 9800X3D معرفی شد