اگر پیگیر دنیای سخت افزار باشید، با نرم افزار 3DMARK آشنا هستید. این نرم افزار محبوب ترین نرم افزار امتیاز دهی و بنچمارک پردازنده و پردازنده گرافیکی است. در این نرم افزار با بخش های مختلف می توان خصوصاً کارایی کارت گرافیک را محک زد. به نوعی 3DMARK به یک واحد سنجش عملکرد کارت گرافیک و تا حدی پردازنده تبدیل شده است.
اما با ورود کارت های RTX 20 انویدیا با ریز معماری تورینگ، ویژگی جذابی به نام Raytracing به دنیای رندرینگ و بازی ها معرفی شد. مایکروسافت این قابلیت را به عنوان افزونه ای به DirectX 12 اضافه کرده است. قابلیت DirectX Raytracing به توسعه دهندگان اجازه می دهد تا مرز بین واقعیت و غیر واقعی بودن را به حداقل برسانند.
نرم افزار 3DMARK
در نرم افزار 3DMARK بخش جدیدی به نام Port Royal شکل گرفته که با همکاری غول های تکنولوژی یعنی اینتل، انویدیا، مایکروسافت و AMD توسعه یافته است. در این بخش کاربر می تواند قابلیت Raytracing قطعات خود را تست کند و در نهایت امتیازی را در این بخش به دست آورد.
مطمئناً کاربرانی که از کارت های تورینگ یا RTX 20 انویدیا استفاده می کنند، می توانند به راحتی این بخش را پاس کنند اما باید ببینیم که دیگر کارت گرافیک ها هم می توانند از این بخش استفاده کنند یا خیر؟
از آنجا که جزئیات در زندگی واقعی یک نتیجه طبیعی از Raytracing جهان پیرامون ما است، DirectX Raytracing به بازی ها اجازه می دهد تا با عبور از مرزهای واقعیت گرایی، محیطی طبیعی تر با قابلیت درک بالا را خلق کنند.
DirectX Raytracing به موتور های گرافیکی این قابلیت را می دهد تا انعکاس نور، سایه ها و تلفیق دو محیط مجزا را به بهترین شکل ممکن خلق کنند. از نمونه کارهایی که در این مدت به سر انجام رسیده است، می توان به بازی Battlefield 5 برای انعکاس بی نهایت جذاب و طبیعی، Shadow of the Tomb Raider برای بازسازی سایه ها و خلق جلوه ای بهتر از محیط اطراف و بازی Metro Exodus برای روشنایی طبیعی جهان اطراف و تلفیق دو محیط مجزا اشاره کرد.