فناوری خنککننده Cryo اینتل کمکم به پایان خط میرسد. این فناوری با پردازندههای نسل دهم Comet Lake معرفی شده بود و برای چهار نسل از تراشههای اینتل در دسترس بود.
تصور میشد که فناوری Cryo یک اکوسیستم کوچک متشکل از نرمافزار، سیستمافزار و سختافزاری باشد که با یکدیگر هماهنگ هستند. این فناوری هرگز خارج از سه محصول خردهفروشی مطرح نشد. این محصولات Intel Core i9-10900K ،Intel Core i9-11900K و Intel Core i9-12900K بودند. اقدام غیرمنتظره اینتل برای توقف فناوری خنککننده Cryo، شرکای خود را در تنگنای دشواری قرار میدهد، اما خوشبختانه، تعداد زیادی از فروشندگان درگیر تبلیغات Cryo Cooling نشدند.
اینتل از 1 ژوئیه 2023 کار بر روی فناوری خنککننده Cryo را متوقف کرد ولی تا 31 دسامبر 2023 به توزیع بهروزرسانیهای کاربردی، امنیتی و سایر بهروزرسانیهای متفرقه ادامه خواهد داد. پس از آن، صاحبان محصولات Cryo Cooling Technology احتمالاً پشتیبانی از پردازندههای جدید اینتل را نخواهند داشت. مایه تاسف است که فناوری خنککننده Cryo هرگز خارج از سه محصول اشارهشده مطرح نشد. پردازندههای جدید بهجای صرفهجویی در مصرف انرژی، در جهت مخالف حرکت میکنند. استفاده از قدرت بیشتر به معنای دفع گرمای بیشتر است و اینجاست که فناوری خنک کننده Cryo میتواند یک انتخاب درست باشد.
فناوری خنککننده Cryo اینتل یک فناوری انجماد تراشه بود که از خنککننده ترموالکتریک (TEC) برای خنککردن پردازنده و رساندن دما به زیر دمای محیط استفاده میکرد. TEC بین پردازنده و هیت سینک قرار میگرفت و از برق برای پمپاژ حرارت از پردازنده به هیت سینک استفاده میکرد. نرمافزار Cryo Cooling Technology هم وضعیت CPU از جمله دما و میزان استفاده و دادههای خنک کننده Cryo را کنترل میکرد.
فناوری خنککننده Cryo بهطور گسترده مورد استفاده قرار نگرفت. این فناوری گران بود و برای کارکردن به قدرت زیادی نیاز داشت. TEC نیز مستعد خرابی بود و امکان داشت باعث ایجاد تراکم روی پردازنده شود که این عمل ممکن است به آن آسیب برساند. فناوری خنککننده Cryo برای اکثر کاربران گزینهای کاربردی نبود و عمدتاً توسط اورکلاکرهایی که میخواستند عملکرد پردازندههای خود را به حداکثر برسانند، استفاده میشد.