با ورود اسپیکرها و سیستم صوتی های بی کیفیت با برندهای نا آشنا و البته گاه آشنا، به این فکر افتادیم که راهنمای خرید سیستم های صوتی کارکرده را در وب سایت بنچیمو پایه گذاری کنیم. قسمت اول مطلب راهنمای خرید سیستم صوتی کارکرده، به لطف شما کاربران عزیز بارها دیده شد و همین موضوع ما را بر این داشت تا با دقت و قدرت بیشتر این پیشنهادها را با شما به اشتراک بگذاریم. اینک با قسمت دوم راهنمای خرید سیستم صوتی کارکرده در کنارتان هستیم.
راهنمای خرید سیستم صوتی کارکرده قسمت اول
خرید سیستم صوتی دسته دوم
نگارنده به شخصه صاحب مدل های خاص VX مانند VX5 و VX8 در بخش تک رقمی ها و مدل های VX77 و VX88 در بخش دورقمی ها بوده و البته در کنار مدل های VX از مدل های قدرتمند و پرچمدار آن دوران یعنی GN1100 و هیولای خوش صدا اما قدیمی یعنی LBT-ZUX10D هم نگه داری می کرده. اما در قسمت دوم راهنمای خرید سیستم صوتی کارکرده قصد داریم مدل های ناب GN را از سازنده بی نقص آن دوران بررسی کنیم.
اما قبل از هر نقد و بررسی بهتر است به چند نکته اشاره کنیم. بارها افراد مختلف از نگارنده سوال کرده اند که آیا قدرت این دستگاه واقعی است یا خیر؟ در این زمینه باید بگویم که ما واژه ای به نام واقعی و غیر واقعی نداریم. هر پخش کننده صوتی دارای یک قدرت و یک وسعت است. قدرت هر اسپیکر و هر پخش کننده ای بر اساس RMS شناخته می شود و وسعت صدا با نام PMPO شناخته می شود.
به طور مثال اگر برندی مانند پاوربیس سابی را تولید می کند با 1000 وات RMS، با شنیدن آن کاملاً ذوق زده می شوید اما اگر گرند زیرو سابی از رده SPL را با قدرت 1000 وات RMS تولید کند آن موقع است که می توان یک محله را شاکی کرد و معنی واقعی ذوق زدگی را تجربه کرد. در کل باید بگوییم که قدرت، قدرت است و واقعی و غیر واقعی ندارد. این به شرکت سازنده بر می گردد که با استفاده از مگنت، سیم پیچ، دیافراگم و پرده، صدای مختص خود را تولید کند.
و نکته دیگر این است که مبالغ درج شده برای محصولی سالم است. در زمان انتخاب و خرید به سالم بودن پرده و دیافراگم باندها، نورپردازی و اکولایزر گرافیکی (در صورت استفاده بیش از حد این بخش به مرور کم نور می شود)، نبود خط و خش، سالم بودن اپتیکال درایو نوری یا همان بخش CD، سالم بودن دکمه ها و در صورت داشتن فن در پشت ضبط و در زمان روشن بودن، هوای خروجی را استشمام کنید تا با بوی سوختگی مواجه نشوید.
مدل MHC-GN100D و MHC-GN90D | قیمت سیستم صوتی خانگی سونی قدیمی
در سال 2004 بود که سونی، طراحی محصولاتش را با تغییراتی روبرو ساخت. این تغییرات یک نکته مثبت داشت و یک نکته منفی. نکته مثبت بر می گشت به طراحی بهبود یافته پخش کننده، ووفرهای بهبود یافته و البته تمرکز بروی صدا های خارج شده از میدرنج. اما نکته بد ماجرا آنجایی بود که سونی دیگر تمایلی به اکولایزرهای گرافیکی جذاب نداشت. شاید ظاهر ضبط ها در کل بهتر شده بودند اما افرادی مانند نگارنده که به عشق روشن گذاشتن دموی اکولایزر شب را به صبح می رسانند، کمی عذاب آور بود.
البته سونی می خواست با صدای واضح تر و شفاف تر این ظاهر دوست داشتنی اما خشک را جبران کند. سونی در مدل GN90D از دو اسپیکر اصلی با قدرت 170+170 وات RMS و 3 اسپیکر کوچکتر که نقش اسپیکرهای ساروند و سنتر را بازی می کردند استفاده می کرد. این اسپیکر های کوچک در مجموع دارای 150 وات RMS بودند که می توانست صدای ریز و میانه این پخش کننده را تامین کند.
اما مدل GN100D از ابهت بیشتری برخوردار بود و مانند جد بزرگش یعنی VX88، از اسپیکرهای ساروند ایستاده استفاده می کند. نکته جالب در مورد این مدل این است که، اسپیکرهای اصلی با همان ساختار ووفر 20 سانتی متری و میدرنج 8 سانتی متری GN90D مورد استفاده قرار گرفته اند اما با توجه به آمپلی فایر قدرتمند، قدرت دو اسپیکر اصلی به 235+235 وات RMS رسیده است. دو ساروند ایستاده و سنتر کوچک مرکزی هم در مجموع با افزایش قدرت به 240 وات RMS رسیده اند.
این دو مدل به لطف 5.1 کانال بودن صدای خروجی، از تکنولوژی های جدیدی مانند DOLBY DIGITAL، Dolby Pro Logic II، Dolby Surround Pro Logic و DTS بهره می برند که تنها دیدن اسم این قابلیت ها هم می تواند تضمین کننده صدای واضح، شفاف و وسیع این مدل ها باشد. صدای بیس خروجی هم به لطف دکمه سمت چپ ولوم به نام GROOVE و تنظیم اکولایزر 3 باندی، آمادگی تخریب هر بوفه ای را در منزل داشت. مدل GN90D با قیمتی بین 650 تا 750 هزار تومان و مدل GN100D بین 750 تا 850 هزار تومان قیمت دارد.
مدل MHC-GNV111D
مدلی که در سال 2005 معرفی شد. سونی در این مدل بجای استفاده از ساروندهای کوچک یا استفاده از ساب ووفر مجزا، 4 اسپیکر اصلی را با ساختاری مشابه برای این مدل در نظر گرفت. همین مورد باعث شد تا کمی صدای زیر و صدای میدرنج این دستگاه با پختگی همراه باشد و بیشتر به سمت صدای بم برود. البته این مدل با وجود 4 اسپیکر با قدرت 160×4 وات RMS دیگر نیازی به ساب ووفر مجزا نداشت زیرا وجود 4 ووفر 20 سانتی متری این مدل را از هر پخش کننده مجزایی مبرا می کرد و می توانست به راحتی صدای قدرتمندش را حتی به گوش همسایه ها برساند.
سونی سنتری که برای این مدل در نظر گرفته بود، مشابه سنتر مدل های قبلی بود به طوری که با دو میدرنج می توانست قدرتی معادل 80 وات RMS را تولید کند. مدل GNV111D قیمتی بین 700 تا 850 هزار تومان را طلب می کند.
مدل MHC-GN1000D و MHC-GN1100D و MHC-GN1200D
مدلی که در سال 2006 روانه بازار شد و البته بسته به منطقه وارد شده، نام آن تغییر کرد. مدل هایی که با رنگ نقره ای مشکی در بازار حضور یافتند (تمام مدل های وارد شده به ایران) با نام MHC-GN1000D شناخته می شدند. اما مدل هایی هم بودند که (به احتمال زیاد به تعداد محدودی وارد ایران شدند) با رنگ ذغالی نارنجی (رنگ مورد علاقه سری های LBT) با نام LBT-ZX100D و LBT-ZX80D شناخته می شدند.
این مدل زمانی که وارد بازار ایران شد و از نزدیک در نمایندگی سونی آن را مشاهده کردم، بسیار هیجان زده بودم. مدل GN1000D با طراحی خاص می توانست به راحتی جای بزرگان را بگیرد. این ضبط از پخش کننده ای جدید، طراحی بهینه تر باند ها و تونل باد آن، و البته ساب ووفری با آمپ اختصاصی بهره می برد. بیشتر ابهت این مدل و مدل های مشابه به وجود ساب ووفر مجزای آن بر می گردد.
مدل GN1000D از دو اسپیکر اصلی با قدرت 170+170 وات RMS، سنتر 70 وات RMS، ساروندهای ایستاده با قدرت 70+70 وات RMS و ساب ووفر 8 اهم با نرخ 100 هرتز و قدرت 210 وات RMS استفاده می کرد. صدای خروجی از این ضبط به واقع قدرتمند بوده و می تواند فضای محیط های بسته را بر خلاف مدل های جدید سونی یعنی SHAKE به خوبی پشتیبانی کرده و کاربر را از شنیدن صدایی قدرتمند و واضح خشنود سازد.
این مدل هم مانند دیگر مدل های GN از تکنولوژی هایی مانند مانند DOLBY DIGITAL، Dolby Pro Logic II، Dolby Surround Pro Logic و DTS بهره می برد. مدل GN1000D قیمتی بین 950 هزار تومان تا 1 میلیون و 100 هزار تومان دارد.
مدل MHC-GN1100D و MHC-GN1200D در سال 2007 وارد بازار شدند. این دو مدل از نظر ظاهری و قدرت خروجی با مدل GN1000D فرق دارند. هر دو مدل از آمپلی فایر مشابه، اسپیکر و ووفر مشابه استفاده می کنند. قدرت اسپیکرهای اصلی در این دو مدل برابر با 215+215 وات RMS، سنتر دارای قدرت 85 وات RMS است، ساروندهای ایستاده قدرتی معادل 90+90 وات RMS دارند و ساب ووفر همچون GN1000D از قدرت 210 وات RMS استفاده می کند.
- در نهایت باید بگوییم که تمام محصولات سونی پیشنهاد شده در قسمت اول و قسمت دوم، با مدار تغذیه، کنترل کننده، آمپلی فایر و البته اکولایزر و دکمه GROOVE که دارند، زیباترین صدای بیس را در بین ضبط های موجود در بازار را تولید می کردند.
- برای استفاده از این ضبط ها بهتر است از یک پخش کننده USB خوب استفاده کنید. تنها کافیست با خرید یک پنل USB و اتصال این دستگاه ها به ضبط های قدیمی خود، این محصولات را دوباره احیا کنید.
منتظر قسمت بعدی راهنمای خرید سیستم صوتی کارکرده باشید زیرا در قسمت بعد می خواهیم مدل های قدرتمند (خانه خراب کن) LBT را معرفی کنیم. با ما همراه باشید.
312 comments