افزایش جنگ تجاری میان آمریکا و چین تاثیر زیادی بر بازار جهانی کامپیوتر گذاشته است. مدتی است که این جنگ تجاری شروع شده و با گذشت زمان نه تنها از تاثیرات این جنگ تجاری کم نمی شود بلکه زمینه تخریب زیرساخت ها و سرمایه گذاری شرکت های بزرگ به کابوسی سخت تبدیل شده است.
به گزارش بنچیمو شرکت های بزرگ تولیدکننده قطعات سخت افزاری و لپ تاپ، خط تولید محصولاتشان را در چین مستقر کرده اند ولی تا کنون خبری از افت فروش یا کم کردن تولیدات در این کشور گزارش نشده است. اما به نظر می رسد این سکوت بیشتر جنبه تبلیغاتی داشته تا از حجم فشارهای وارد شده به تولیدکنندگان تا حدی کاسته شود.
در این بین چارلز چیانگ مدیر ارشد شرکت تایوانی ام اس آی به عنوان یکی از مهمترین بازیگران صنعت سخت افزار و تجهیزات جانبی و یکی از تاثیرگذارترین شرکت ها در زمینه تجهیزات گیمینگ در مصاحبه ای به ابعاد این جنگ تجاری اشاره کرده است.
” برای شرکت هایی که در خط مقدم تولید قطعات سخت افزاری قرار گرفته اند، جنگ تجاری میان آمریکا و چین می تواند مشکل ساز باشد اما ما همیشه باید خودمان را برای بدترین شرایط آماده نگه داریم. افزایش تعرفه ها باعث شده تا ظرفیت بیشتری را برای تغییر مکانی زیرساخت ها در نظر بگیریم. با چنین شرایطی حرکت به سمت تایوان را برای کوتاه مدت در نظر گرفته ایم اما این برنامه موقتی است. در آینده برنامه بلند مدت تولید را برای کشورهایی مانند ویتنام در نظر داریم.
اما این نکته را هم باید در نظر داشته باشیم که خروج از چین به دلیل تعرفه های سنگین منجر به افزایش قیمت محصولات می شود. در گذشته متوسط قیمت تولید در چین کمتر از کشورهایی مانند تایوان بود و همین دلیلی بود که چند دهه ما را به سرمایه گذاری برای بهبود عملکرد خط تولید در چین تشویق می کرد (تمام شرکت های تولید کننده این حوزه و حتی اپل هم از این سیاست کاری استفاده می کنند).
شرکت ها در موج اولیه افزایش تعرفه ها که به میزان 10 درصد بود، قیمت محصولاتشان را ثابت نگه داشتند اما از سوی دیگر هزینه تبلیغات را کم کردند تا با ضرر روبرو نشوند. اما در موج بعدی افزایش تعرفه ها به میزان 25 درصد، قیمت محصولات بالا می رود هرچند این موضوع بستگی به قیمت رقابتی محصولات هر شرکت دارد.
حرکت به سمت تایوان طیف گسترده ای از چالش ها را ایجاد می کند که از مهمترین آنها نبود نیروی کار کافی است. به طور مثال یکی از استان های چین به تنهایی 100 میلیون نفر جمعیت دارد اما تایوان تنها 23 میلیون نفر جمعیت دارد و البته هیچ کشوری نمی تواند به تنهایی تمام نیاز خط تولید ما را برآورده کند. این مشکلات بنیادی به سرعت حل نخواهد شد و فراتر از کنترل تولیدکنندگان است بنابر این ما معتقدیم که اصلاحات بلند مدت با ترکیبی از گسترش تولید در کشورهایی مانند فیلیپین، ویتنام و اندونزی ممکن خواهد شد.
هزینه های کار در چین مدتی است که افزایش یافته است. حتی اگر جنگ تجاری و خروج کسب و کار از چین اتفاق نمی افتاد، باز هم کاهش هزینه ها امکان پذیر نبود. صادقانه بگوییم هم اکنون هزینه های جذب مهندس در تایوان مشابه چین است و مانند قطاری روز به روز افزایش هزینه ها در چین در حال پیش روی است.
اما اگر روزی این جنگ تجاری تمام شود، شرکت های رفته از چین دوباره باز نمی گردند. با انتقال زیرساخت ها و گسترش خط تولید در دیگر کشورها دیگر نمی توان به چین بازگشت. سهم بازار کارت گرافیک های MSI با توجه به افزایش تعرفه ها، در ایالات متحده افزایش داشته است. این شرکت از مهمترین فروشندگان کارت گرافیک در شمال آمریکا است و می توانیم به شماره یک ایالات متحده تبدیل شویم. در نهایت اگر بتوانیم قیمت رقابتی محصولاتمان را حفظ کنیم سهم بیشتری از بازار را به سمت محصولات MSI جذب می کنیم”.
tomshardware