یک مقام مسئول در صنعت قطعهسازی از داخلیسازی قطعه ECU در صنعت خودرو خبر داد و گفت: گام اولیه برای تولید پارچه ایربگ که تاکنون وارداتی بوده، برداشته شده است.
نادر سخا در نشست داخلیسازی قطعات پیشرفته خودرو (نهضت داخلیسازی)، اظهارداشت: یکی از استراتژیکترین قطعات الکترونیکی خودرو از سوی مهندسان ایرانی بومیسازی شده و ظرف 4 ماه آینده کاملاً به خودکفایی در حوزه تولید آن دست خواهیم یافت.
وی با اعلام اینکه بعد از سال 91 و 92 که پژو از ایران رفت، با کمک کارشناسان صنعت خودروسازی و مهندسان کشور، موضوع شبکه الکترونیکی خودروی پژو 206 را در دستور کار قرار گرفته است، افزود: ما بدون حضور شرکت فرانسوی پژو توانستیم تولید این خودرو را ادامه دهیم.
این عضو انجمن صنایع همگن قطعهسازان افزود: قطعات موتوری و ECU نیز داخلی سازی شده و مجهزترین سالن رنگ کاملاً رباتیک نیز هم اکنون در صنعت قطعهسازی مشغول به کار است؛ این در حالی است که بیش از 70 درصد از ایربگ نیز از محل موجودی تولید داخلی تأمین میشود.
سخا با اعلام اینکه ما 80 درصد ایربگ مورد نیاز سایپا و 50 درصد ایربگ مورد نیاز ایران خودرو را تولید میکنیم، تصریح کرد: باید از شرایط تحریمها استفاده و آنها را تبدیل به فرصت کرد. همانطور که در سال 90 به دلیل خروج پژو از ایران تولید برخی از خودروها به دلیل تحریم دچار مشکل شد اما در سال 90 به فکر تولید ECU افتاده و بسیاری از قطعات را به سمت داخلیسازی برده ایم.
وی افزود: 3.5 سال قبل، کار تولید این قطعات مهم را شروع کردیم و نمونههای اولیه را هم تولید نمودیم؛ اکنون هم به مرحله خودکفایی در تولید ECU رسیدهایم و از 4 ماه دیگر، کاملاً این قطعه را داخلیسازی خواهیم کرد.
این عضو انجمن صنایع همگن قطعهسازان گفت: در گذشته، کیسه مورد نیاز برای تولید ایربگ وارداتی بود، اما اکنون اقدام به واردات نخ کردهایم تا بتوانیم این پارچه را در داخل کشور تولید کنیم؛ اما شرکتهای پلیمری و پتروشیمی باید به دنبال تولید پارچه مورد نیاز بروند.
به گفته سخا، ABS را نیز داخلی سازی کرده و برای داخلی سازی فرمان برقی نیز برنامههایی تدوین کردهایم؛ این در حالی است که درصد داخلیسازی آنها را بالا خواهیم برد؛ اما باید توجه داشت که ما باید توانمندی و دانش فنی تولید قطعات را داشته باشیم.
وی اظهار داشت: ایربگ 5 قطعه اصلی دارد که منهای کاور آن، یک قطعه انفجاری، ACE، سنسور سری و پارچه یا کیسه هوا است که تولید بخش انفجاری کار ما نیست و قطعه بسیار حساسی است که در دنیا چند محل تأمین دارد.
سخا ادامه داد: ما تلاش کردیم که ابتدا محصول را بشناسیم و بعد، روی آن محصول کار کنیم و داخلی سازی را صورت دهیم، این در حالی است که اگر دانش فنی را وارد کرده بودیم، یکساله قطعات را تولید میکردیم، اما ما از پایه خودمان تولید را شروع کردیم و طراحی نمودیم؛ به نحوی که با همکاری مرکز تحقیقات و مراکز دانشگاهی از جمله دانشگاههای تهران و امیرکبیر کار طراحی و تولید را انجام دادیم.
منبع: تسنیم