AMD با دو ویژگی VRS و Ray Tracing چه هدفی دارد؟

AMD پیش از این در خصوص رونمایی از پردازنده های گرافیکی تولید شده با بهره گیری از معماری ریز پردازنده RDNA 2 اطلاعاتی منتشر کرده بود، اما این معماری در حال حاضر به دلیل عرضه محصولات مبتنی بر آن یعنی Ray Tracing و VRS (مخفف Variable Rate Shading) از جمله کنسول بازی ایکس باکس Series X بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. در این مطلب با دو ویژگی مهم در معماری ریز پردازنده RDNA 2 آشنا خواهید شد.

کنسول بازی جدید ایکس باکس که روز گذشته به صورت رسمی معرفی شد، از سیستم روی یک چیپ سفارشی بر پایه معماری ریز پردازنده AMD Zen 2 و واحد گرافیکی قدرتمند بر پایه معماری RDNA 2 بهره می برد. نکته جالب توجه در ایکس باکس جدید، بهره گیری از SOC مبتنی بر لیتوگرافی 7 نانومتری TSMC است که هسته های گرافیکی RDNA 2 برای آن بهینه سازی شده است. به این ترتیب به کارگیری همزمان دو معماری AMD Zen 2 و RDNA 2 بهترین ترکیب برای استفاده از حداکثر قدرت پردازشی در یک کنسول بازی را به وجود می آورد.

AMD علاوه بر کنسول بازی ایکس باکس Series X قصد دارد تا از ترکیب Zen 2 و RDAN 2 در کارت گرافیک های سری RX 5000 و همچنین پردازنده های نسل بعدی Zen 3 که در سال 2020 معرفی می شوند، بهره گیرد. در ادامه با دو فناوری و ویژگی مهم به کار رفته در دو معماری ریز پردازنده جدید AMD آشنا خواهید شد.

فناوری VRS چیست و چه کاربردی دارد؟

فناوری نرخ سایه زنی متغیر که از آن با نام VRS یاد می شود، یک ویژگی سطح API است که با کاهش نرخ سایه زنی در برخی مناطق یک صحنه از بازی نسبت به مناطق دیگر، استفاده بهینه تری از منابع سخت افزاری انجام می دهد. کاهش نرخ سایه زنی در فناوری VRS به گونه ای صورت می گیرد که کاربران کمترین تفاوتی را در خصوص افت نرخ Shading در صحنه های مختلف احساس می کنند. به نوعی AMD مدعی است که کاربران در حالت کلی تفاوتی بین فعال یا غیر فعال بودن VRS از نظر کیفیت سایه زنی مشاهده نمی کنند و هدف اصلی این فناوری، استفاده بهینه از منابع سخت افزاری بدون افت کیفیت و نرخ فریم است.

مایکروسافت دو لایه از فناوری VRS را در قالب DirectX 12 توسعه داده و در دسترس سازندگان محتوای ویدئویی از جمله بازی های کامپیوتری قرار داده که لایه اول آن توسط معماری ریز پردازنده انویدیا Turing در کارت گرافیک های سری RTX 20XX و GTX 16XX و همچنین در پردازنده های نسل یازدهم Intel مورد استفاده قرار گرفته است. لایه دوم نیز توسط معماری ریز پردازنده انویدیا Turing پشتیبانی می شود و معماری نسل اول RDNA نمی توانست از هیچکدام از این دو لایه بهره گیرد.

ترکیب VRS و Dynamic Render-Resolution در کنسول های جدید، شرایط مورد نیاز برای اجرای بازی ها با وضوح تصویر 4K و همچنین قابلیت اجرای برخی از بازی ها با وضوح 8K را فراهم می سازد. اتفاقی که در خصوص ایکس باکس Series X رخ داده و این کنسول به سادگی می تواند نرخ 60 فریم بر ثانیه را در کیفیت 4K برای گیمرها به ارمغان آورد و حتی مایکروسافت اعلام کرده که ایکس باکس جدید قابلیت اجرای بازی با وضوح تصویر 8K را دارد!

فناوری Ray Tracing چیست و چه کاربردی دارد؟

فناوری ردیابی پرتو که توسط شتاب دهنده سخت افزاری فعالیت می کند، سنگ بنای کارت گرافیک های سری RTX 20 انویدیا با بهره گیری از معماری تورینگ است. مایکروسافت برای فعال سازی ردیابی پرتو از طریق نرم افزار، پیش از این قابلیت DXR (مخفف DirectX RayTracing) را توسعه داده و در دسترس تولید کنندگان محتوای ویدئوی از جمله بازی های کامپیوتری قرار داده بود. اکنون ردپای Ray Tracing به کنسول های بازی نسل جدید کشیده شده و به نظر می رسد که ردیابی پرتو چند سال دیگر نیز وظایف مختلفی بر عهده گرفته و با توسعه آن، کاربرد این فناوری در ارائه تصاویر واقع گرایانه و نورپردازی بسیار نزدیک به واقعیت موفق تر عمل کند.

پست های مرتبط

نسخه‌های آینده فناوری DLSS انویدیا می‌توانند از هوش مصنوعی برای ساخت تکسچرها، اشیا و کاراکترها استفاده کنند

گوشی گلکسی اس 25 اولترا سامسونگ بهبود زیادی را با دو دوربین 50 مگاپیکسلی ارائه می‌کند

گوگل با TSMC برای ساخت تراشه سه نانومتری Tensor G5 گوشی پیکسل 10 همکاری می‌کند