AMD پیشنمایش جدید Adrenalin را منتشر کرده است که به صاحبان کارت گرافیکهای سری RX 6000 امکان استفاده از فریمهای حرکتی سیال (AFMF) را میدهد. بهکارگیری این تکنولوژی در درایورهای شرکت AMD در ابتدا تنها برای کارتهای سری RX 7000 در نظر گرفته شده بود، اما پس از واکنش صاحبان کارت گرافیکهای قدیمیتر AMD، این شرکت AFMF را برای کارتهای نسل قبلی خود نیز در نظر گرفته است.
فریمهای حرکتی سیال، فناوری جدید تولید فریم در درایور AMD است که به هر کارت گرافیک پشتیبانیشده امکان استفاده از تولید فریم را در DX11 یا DX12 را میدهد. این ویژگی با تولید فریم FSR 3 به طور قابل توجهی متفاوت است، زیرا AFMF در سطح درایور پیادهسازی شده است و قادر به استفاده از بردارهای حرکتی برای حفظ کیفیت بالای تصویر مانند تولید فریم DLSS 3/FSR 3 نیست. در مقابل، تولید فریم FSR 3 در سطح موتور بازی پیادهسازی میشود که به آن امکان استفاده از بردارهای حرکتی برای ایجاد تجربه بصری بهتری را میدهد.
جالب توجه است که AMD از همین حالا پشتیبانی AFMF را فراتر از کارت گرافیکهای سری RX 7000 در نظر گرفته است. برخلاف نسخه DLSS 3 شرکت انویدیا، هیچ دلیلی وجود ندارد که کارت گرافیکهای مدرن AMD قادر به اجرای AFMF یا FSR 3 نباشند، زیرا تکنولوژی تولید فریم AMD نیازی به سختافزار ویژه برای اجرا ندارد. در مورد FSR 3، شرکت AMD به طور رسمی از کارت گرافیکهای بازه RX 5000 به بالا پشتیبانی میکند، بنابراین در نهایت ممکن است ببینیم که Fluid Motion Frames هم به صاحبان RDNA1 برسد. FSR 3 و AFMF در واقع تکنولوژیهای مشابهی هستند و تنها تفاوت بین این دو تکنولوژی در روش پیادهسازی آنها است. FSR 3 طوری طراحی شده است که میتواند همراه با تولید فریم، upscaling را نیز انجام دهد.
از نظر فنی، FSR 3 میتواند در هر کارت گرافیکی که از Async Compute پشتیبانی کند اجرا شود و AMD هم اجازه این کار را میدهد. البته AMD اعلام کرده است که گیمرها ممکن است تجربهای بهینه را با استفاده از کارت گرافیک قدیمیتر یا کمسرعتتر از سری RX 5000 یا سری RTX 20 نداشته باشند. این به دلیل این است که تکنولوژی تولید فریم AMD نیاز به فضای محاسباتی دارد تا بهبود نرخ فریم را فراهم کند. به عبارت دیگر، میتوانیم حدس بزنیم که AMD احتمالاً Fluid Motion Frames را در زیر سری RX 5000 فعال نخواهد کرد.