آیا هنوز Playstation 4 و Xbox One برای گیمرها خوب هستند؟

بحث در مورد اینکه بین کنسول سونی و مایکروسافت، کدام بهتر است سالهاست که ادامه دارد و هنوز هم به نتیجه ای نرسیده است. هر دو در نسل های مختلف فراز و نشیب هایی داشتند که شاید باعث پیروزی و شکست مقطعی شده باشد. گیمرها هم گاهی در انتخاب خود سردرگم شده اند که کدام را برای بازی کردن خریداری کنند. با توجه به وارد شدن به نسل نهم و کنار رفتن کنسول های نسل قبل، هنوز هم این مساله وجود دارد که PS4 بهتر است یا Xbox One. گفتن اینکه کدام یک بهتر است مسلماً شخصی است، اما هر کدام به روش های خاصی خود منحصر به فرد هستند و مخاطبان خاص خود را هم دارند.

ما در این مطلب بصورت شفاف شما را راهنمایی خواهیم کرد تا تصمیم خود را راحت تر بگیرید.

نسل نهم کنسولهای قدیمی را قربانی می کند؟

همیشه ورود به نسل جدید برای خود جذابیت های خاص خود را دارد و همه حسابی شور و هیجان خرید برای بروز شدن را دارند. کنسول های PS5 و Xbox Series X جدیدترین پلتفرم های بازی هستند که می توانید به سراغ آنها بروید، اما یعنی اینکه باید PS4 و Xbox One را کنار بگذاریم؟

واقعا می توانیم نسل هشتم را پر شکوه تصور کنیم چون هر دو کنسول رقیب توانستند رقابتی خوب داشته باشند. بیایید این بحث را تقسیم بندی کنیم تا زودتر و بهتر به نتیجه برسیم. موفقیت PS4 و Xbox One در ابعاد مختلف و متفاوتی اتفاق افتاد که شاید نمی توانیم آنها را رودرروی هم قرار دهیم، ولی کاملا قابل بررسی است.

پلی استیشن 4

کنسول پلی استیشن 4 دارای دو نسخه Slim و Pro می شود که نسخه اسلیم کیفیت 1080P را ارائه می کند و از لحاظ معماری کاملا بهینه است. اما نسخه Pro کیفیت تصویر 4K را به نمایش می گذارد و از لحاظ فرم و معماری حدود 30 درصد بزرگتر از نسخه اسلیم است. در حقیقت نسخه پیشرفته حکم یک کنسول میان نسلی را داشت. البته بازی های که از فرمت 4K بر روی پلی استیشن 4 پشتیبانی می کنند زیاد نیستند. ظرفیت نسخه اسلیم در دو نوع 500 گیگابایت و یک ترابایت بود، این در حالی بود که نسخه Pro فقط ظرفیت 1 ترابایت را شامل می شود. اما اگر که به هاردهای جانبی دسترسی دارید می توانید ظرفیت PS4 خود را به 8 ترابایت افزایش دهید و حتی 16 ترابایت هم امکان پذیر است.

کنسول PS4 در بحث پردازنده قدرت خوبی دارد و با 1.84 ترافلاپ از رقیب خود ایکس باکس وان با 1.31 ترافلاپ پیشه می گیرد. اگرچه PS4 Pro با 4.2 ترافلاپ سرعت پردازش حیرت انگیزی داشت، اما هنوز با 6 ترافلاپ Xbox One X فاصله زیادی دارد و در این زمینه مایکروسافت پیروز میدان است.

کنسول پلی استیشن 4 در نسل هشتم میزبان انحصاری های بسیار خوبی بود که حتی سبک های گسترده ای را هم پوشش میداد. جیم رایان مدیر شرکت Sony بارها اعلام کرده بود که ما قصد داریم به شرکت های خود فرصت های بیشتر و بهتری بدهیم تا به ساخت عنوان های انحصاری ماندگار بپردازند. صحبت های رایان کاملا هم محقق شد و ما شاهد عنوان هایی واقعا باشکوه بودیم و می توانیم از لحاظ جلوه های بصری و عنوان تک نفره داستانی، PS4 را گزینه مناسبی بدانیم. عنوان هایی مانند God Of War، Death Stranding، Horizon Zero Dawn، Days Gone، Shadow Of Clossus، Ghost Of Tsushima، Blood Borne، Until Down فقط بر روی این کنسول قابل بازی هستند.

VR

با اینکه در اوایل نسل هشتم سونی مانور زیادی بر روی VR میداد اما در نهایت نتوانست عنوان های زیاد و با کیفیتی را برای آن عرضه کند. این پلتفرم تا بحال کاملا بکر و با پتانسیل فراوان باقی ماند که سونی باید از آن بخوبی استفاده می کرد.

کنسول مایکروسافت

مایکروسافت در نسل هشتم قصد داشت به بازار بزرگتری دست پیدا کند و سه نسخه مختلف را در بازه زمانی مختلف به بازار عرضه کرد. نسخه اولیه Xbox One که همزمان با PS4 عرضه شد، نسخه Xbox One S که نه تنها از HDR پشتیبانی می کرد بلکه کیفیت تصویر 4K را هم ارائه می کرد. اما برسیم به Xbox One X که در اواخر نسل هشتم عرضه شد و همراه با حواشی زیادی بود. این کنسول در کنار کیفیت تصویر 4K و HDR بازی ها را نرخ فریم 60 اجرا می کرد. اما حقیقت این بود که این کنسول عنوانی را برای نمایش میزان قدرت خود نداشت و زود هم فراموش شد. این کنسول ها فقط ظرفیت 1 ترابایت را پشتیبانی می کنند و البته قابل افزایش هم نیست. نسخه های 2 ترابایت هم در Amazon وجود دارند ولی اندک هستند.

Kinect

مایکروسافت موفقیت های Kinect را از نسل هفتم پایه ریزی کرد و عنوان های جذابی را هم برای آن عرضه کرد. در حقیقت نسل هفتم با وجود Wii تب و تاب بازی های واقعیت مجازی بسیار رو بورس بود. در نسل هشتم هم مایکروسافت مانور خوبی برای کینکت 2 داد، و شما می توانید حالا تا 6 نفر بصورت همزمان با کینکت بازی کنید.

بازی های انحصاری همیشه اولین سوال گیمرهاست و با توجه به نسل درخشان هفتم برای ایکس باکس 360 همه توقع بجایی داشتند. این در حالی است که مایکروسافت در نسل هشتم بسیار ضعیف عمل کرد و نتوانست عنوان های انحصاری خود را به سطح کیفی مناسبی برساند. بزرگترین انحصاری مایکروسافت عنوان هایی مانند Gears Of War و Halo بودند که کم توان ظاهر شدند. اگر به لیست بازی های ایکس باکس مراجعه کنیم با عنوان هایی درخور توجه مواجه نخواهیم شد. اما اگر بازی های تک نفره را کنار بگذاریم مایکروسافت خود را در بخش بازی های چند نفره و کینکنت بخوبی نمایش می دهد. در واقع مایکروسافت این نوع عملکرد را از نسل هفتم پایه ریزی کرد و آن را گسترش داد. شما طیف وسیعی از کودک تا کهنسال را می بینید که مشغول کینکت بازی کردن می شوند، اما سونی در این بخش کاملا گوشه نشین بود. خوب در این قسمت ماجرا اگر به دنبال تجربه های مفرح هستید قطعا به سراغ Xbox Series X بروید.

در پایان این مطلب باید گفت که تصمیم گیرنده نهایی برای خرید پلی استیشن 4 یا ایکس باکس وان شما هستید و ما نمی توانیم بصورت مطلق آن را تعیین کنیم. اما نکته ای مهم را هم در نظر بگیرید که هنوز هم عنوان های جدید برای کنسول های نسل هشتم هم عرضه می شوند و ما شانس این را داریم که با کنوسلهای نسل هشتمی، عنوان های نسل نهمی را بازی کنیم.

امیدوار هستم که از خواندن این مطلب لذت برده باشید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

پست های مرتبط

فضای جهان‌باز بازی Ghost of Yotei ماهیت تکراری‌بودن کمتری نسبت به Ghost of Tsushima دارد

بازی Gran Turismo 7 در پلی‌استیشن 5 پرو از 8K با نرخ 60 فریم پشتیبانی می‌کند

لیست بازی‌هایی که برای پلی استیشن 5 پرو بهینه هستند افزایش یافت