تراشه‌های مبتنی بر معماری ARM احتمالاً در 40 درصد از تمام نوت‌بوک‌های عرضه شده در سال 2029 به کار برده شوند

نوت‌بوک‌های مجهز به تراشه‌های مبتنی برمعماری ARM زمانی شروع به جلب توجه کردند که اپل اولین بار در سال 2020 تراشه M1 را معرفی کرد. عملکرد این تراشه‌ها با پردازنده‌های قدرتمند دسکتاپی برابری می‌کند و سطح کارایی آن‌ها توسط هیچ رقیبی قابل مقایسه نیست.

اینتل و AMD تلاش کرده‌اند نوت‌بوک‌های مبتنی بر معماری x86 خود را که دارای ویژگی‌های مشابه ARM هستند معرفی کنند، اما با توجه به روند فعلی، نوت‌بوک‌های مبتنی بر ARM جایگاه خود را در این بازار محکم کرده‌اند و سهم بازار آن‌ها با سرعت زیادی رو به افزایش است. یک شرکت تحقیقاتی پیش‌بینی کرده که تا سال 2029، 40 درصد از تمام لپ‌تاپ‌ها به تراشه‌های ARM مجهز خواهند شد و پردازنده‌های x86 را با رقابتی جدی مواجه می‌کنند.

با ورود کوالکام به بازار تراشه‌های ARM که برای نوت‌بوک‌ها طراحی شده‌اند و معرفی Snapdragon X Elite و Snapdragon X Plus، می‌توان با اطمینان گفت که دستگاه‌های مبتنی بر ویندوز که از این تراشه‌ها استفاده می‌کنند به افزایش سهم بازار کمک خواهند کرد. علاوه بر این، مدیر عامل کوالکام، کریستیانو آمون، اعلام کرد که در سال 2025، انواع مختلفی از نوت‌بوک‌ها با تراشه‌های مورد اشاره از قیمت 700 دلار شروع خواهند شد تا برای مشتریان با بودجه کم هم محصولی در نظر گرفته شود.

جریان به نفع نوت‌بوک‌های ARM شده، به همین دلیل TechInsights پیشبینی کرده که تا سال 2029، از هر 10 نوت‌بوک عرضه شده، چهار تای آن‌ها دارای تراشه‌ای غیر از معماری x86 خواهند بود. با ورود نقش‌آفرینان بیشتر به این فضا، این امر باید به عنوان محرکی مهم برای افزایش پذیرش این دستگاه‌ها عمل کند. به عنوان مثال، گزارش شده که مدیاتک و انویدیا در نیمه دوم سال 2025 از ‘AI PC’ خود رونمایی خواهند کرد که به صورت انبوه روی معماری 3 نانومتری TSMC تولید می‌شود.

در مورد هواوی هم که شایعه شده بود امسال تراشه سفارشی خود را معرفی می‌کند، مشخص شد که شرکت رونمایی را به سال 2025 موکول کرده و با وجود تحریم‌های تجاری که گزینه‌های آن را محدود می‌کند، این غول چینی مشتاق شده تا سهمی از این بازار را برای خود به دست آورد. چند سال پیش، فقط اپل و تراشه M1 آن در حال جلب توجه بودند، اما با ورود نقش‌آفرینان جدید به این بخش، اوضاع بسیار جالب‌تر خواهد شد. مشتریان بی‌شک به این محصولات به دلیل ویژگی‌های «عملکرد به ازای هر وات» و کارایی بی‌نظیر آن‌ها جذب خواهند شد، چراکه هر یک از این نوت‌بوک‌ها دارای عمر باتری‌ای هستند که می‌تواند ساعت‌ها دوام بیاورد.

اکنون مانع روبروی دستگاه‌های مبتنی بر ویندوز، آوردن برنامه‌های بومی به پلتفرم ARM و بهبود قابلیت‌های گرافیکی به حدی است که بازی‌ها بدون کاهش زیاد کیفیت بصری به صورت روان اجرا شوند. با گذشت زمان مطمئناً سازندگان تراشه این مشکلات را برطرف و پلتفرم x86 را کم‌رنگ‌تر خواهند کرد.

پست های مرتبط

آیپد مینی 7 از یک رم هشت گیگابایتی برای اجرای قابلیت Apple Intelligence بهره می‌برد

گوگل سرانجام آپدیت اندروید 15 را برای گوشی‌های پیکسل منتشر کرد

برنده جایزه نوبل از استراتژی سودآور سم آلتمن در OpenAI انتقاد کرد