در این بررسی نگاهی داریم به یکی از کارت گرافیک های سفارشی از سری RTX 50 انویدیا. در بررسی کارت گرافیک TUF GAMING RTX 5080 OC ایسوس بخش های مختلفی همچون گیمینگ و رندرینگ را مورد ارزیابی قرار می دهیم. همچنین مقایسه RTX 5080 با RTX 4080 را انجام می دهیم اما این تمام ماجرا نیست. پس با ما همراه باشید.
این کارت گرافیک توسط شرکت الماس رایان ایرانیان در اختیار رسانه بنچیمو قرار گرفته است.
قلمرو تراشه های گرافیکی همیشه در حال تکامل است و در صدر جدول این تکامل تراشه های گرافیکی RTX 50 انویدیا قرار دارند. شرکای تجاری انویدیا یکی پس از دیگری کارت های سفارشی خود بر مبنی معماری بلک ول را معرفی کردند، ایسوس هم با دست پر به میدان رقابت آمد. یکی از محصولات پر طرفدار این شرکت، زیر برند TUF است که در حوزه گرافیک ها هم محبوبیت بالایی دارد.
کارت گرافیک TUF GAMING RTX 5080 OC
کارت گرافیک ASUS TUF Gaming GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition یکی از مدل های تازه از راه رسیده است. این کارت گرافیک با ترکیبی از فناوری و طراحی، حرف های زیادی در بین محصولات RTX 5080 دارد. قلب تپنده این کارت گرافیک معماری بلک ول NVIDIA و تراشه گرافیکی GB203-400 است. این طراحی عملکرد بینظیر هوش مصنوعی را از طریق هستههای Tensor نسل پنجم و هستههای Ray Tracing نسل چهارم ارائه میکند. سری ASUS TUF Gaming به عنوان جایگزینی برای خانواده محصولات ROG Astral و ROG Strix با ارائه یک رویکرد متعادل برای خنکسازی و عملکرد بالا هدف گذاری شده است اما قطعاً در دسته پرچمدارها نیست.
در حالی که مدل های ROG Astral و Strix اغلب شامل ویژگی های نرم افزاری اضافی و هدرهای تخصصی هستند، مدل های TUF Gaming بر پایه اطمینان و عملکرد بالا تمرکز دارند. به عنوان مثال، کارتهای TUF از هیت سینکهای بزرگ با طرحهای سه فن استفاده میکنند که قدرت خنک سازی بالایی را ارائه میدهند. اگرچه محصولات TUF Gaming هنوز هم دارای اورکلاک کارخانه و عناصر RGB همگامسازی شدهاند، اما این موارد نسبت به همتایان ROG خود معتدلتر هستند.
ایسوس این کارت گرافیک را روی فرکانس بوست 2700 مگاهرتز تنظیم کرده و دو بایوس برای عملکرد بالا و حالت بی صدا ارائه می کند. علاوه بر این، این کارت دارای طراحی 3.6 اسلاتی است که البته 4 اسلات از کیس را اشغال می کند. عملکرد خنککننده توسط فنهای Axial-Tech و یک محفظه بخار بزرگ پشتیبانی میشود که هر دو مدیریت حرارتی را ارتقا میدهند. در حالی که ممکن است اتصالات پیشرفته مانند FanConnect II در مقایسه با مدلهای ROG Astral وجود نداشته باشد، اما همچنان TUF Gaming GeForce RTX 5080 به اندازه کافی کاربردی است. گنجاندن اجزای درجه نظامی – مانند چوک های TUF، ماسفت ها و خازن ها، دوام آن را تحت استفاده شدید تقویت می کند ولی نباید از جنبه تبلیغاتی این موارد گذشت.
این کارت گرافیک مجهز به 84 واحد SM و در مجموع 10752 هسته CUDA است که تقریباً نصف تعداد هستههای برادر بزرگتر یعنی RTX 5090 است. همچنین RTX 5080 مجهز به 16 گیگابایت حافظه GDDR7 است که بر روی یک گذرگاه حافظه 256 بیتی کار می کند و سرعت حافظه تا 30 گیگابیت بر ثانیه را به دست می آورد. کارت RTX 5090 به عنوان مدل پرچمدار معرفی شده است و کاربرانی را هدف قرار می دهد که برای کارهای فشرده مانند بازی با وضوح بالا، رندر سه بعدی و تجزیه و تحلیل داده ها به قدرت محاسباتی قابل توجهی نیاز دارند. در مقابل RTX 5080 برای کاربرانی طراحی شده است که به دنبال عملکرد قوی و بدون هزینه زیاد با مدل سطح بالا هستند.