بررسی تخصصی مانیتور گیمینگ ASUS VG248QG – سریع، ارگونومیک و اقتصادی

در گذشته ای نچندان دور با 7 میلیون تومان می توانستید، یک کامپیوتر رده بالا اسمبل کنید اما اکنون باید یک مانیتور گیمینگ سطح پایه خریداری کنید. با این وجود محصولاتی که با قیمت مناسب، امکانات مورد نظر شما را ارائه می کنند، ارزش خرید بیشتری دارند تا پرچمدارانی که در کنار عملکرد عالی، گاه برای امکانات غیر قابل استفاده، هزینه های بالایی را طلب می کنند. مانیتور گیمینگ ایسوس VG248QG یکی از این محصولات است که با داشتن قابلیت های مورد نیاز یک گیمر و حتی پرو گیمر، قیمت مناسبی دارد تا به راحتی در دسترس بسیاری از خریداران قرار گیرد.

سه نوع کاربر داریم که توجه ویژه ای به مانیتور دارند. تولید کنندگان محتوا باید مانیتوری خریداری کنند که از هر نظر عالی باشد. از دقت رنگ و کنتراست عالی گرفته تا رزولوشن بالا و حتی نهایت روشنایی ایده آل. در واقع مانیتور انتخابی تولیدکنندگان محتوا تنها در بخش رفرش ریت نیاز به کلمه “عالی” ندارد. گیمرها یکی دیگر از کابرانی هستند که توجه ویژه ای به مانیتور دارند. در روزگاری که کارت گرافیک هایی همچون سری RTX 40 و RTX 30 از انویدیا و RX 6000 و از راه نرسیده های RX 7000 ای ام دی، در دنیا وجود دارد، باید مانیتوری خریداری کرد که رفرش ریت یا نرخ تازه سازی تصویر بالایی را پشتیبانی کند. زمانی که نرخ فریم در ثانیه بالایی را تجربه می کنید، اگر مانیتور دارای نرخ تازه سازی بالایی نباشد با شکست تصویر و تار شدن تصاویر سریع مواجه می شوید که می تواند تجربه گیم پلی شما را دچار مشکل کند. در نهایت کاربرانی مانند نگارنده که یا محصولی را خریداری نمی کنند یا بهترین آن را انتخاب می کنند، حتی اگر خرید آن 100 سال طول بکشد (پول کجا بود !).

با اینکه ایده آل گرا هستم اما در طول بررسی، VG248QG نظرم را جلب کرد. در واقع اگر بخواهم صادق باشم، تنها از نگاه یک گیمر این مانیتور جذاب است. اگر تولیدکننده محتوا یا عاشق تماشای فیلم هستید، به سرعت از این مانیتور فاصله بگیرید.

نگاهی کوتاه به مشخصات VG248QG

ابعاد پنل 24 اینچ
نسبت تصویر 16:9
نورپس زمینه LED
نوع پنل TN
رزولوشن 1080×1920 پیکسل
نهایت روشنایی 350 شمع در متر مربع
کنتراست 1000 به 1
زمان تاخیر 0.5 میلی ثانیه

خاکستری تا خاکستری (GTG)

نرخ تازه سازی تصویر 165 هرتز
بهبود جلوه تصویر G-SYNC انویدیا 

FreeSync Premium ای ام دی

VRR

اسپیکر 2 اسپیکر 2 وات
I/O

پنل ورودی و خروجی

DisplayPort 1.2 x 1
HDMI(v1.4) x 1
Dual-Link DVI x 1
دو جک 3.5 میلی متری صدا
وزن با پایه 5.2 کیلوگرم

طراحی VG248QG

زبان طراحی VG248QG مانند دیگر مانیتورهای گیمینگ ایسوس است با این تفاوت که این طراحی با ساختار پلاستیکی، در این محدوده قیمتی بیشتر مورد توجه قرار می گیرد تا یک مانیتور رده بالا. کیفیت ساخت کلی VG248QG قابل قبول است خصوصاً زمانی که آن را با مانیتورهای سطح پایه مقایسه می کنید. ایسوس تماماً از پلاستیک در ساختار این مانیتور استفاده کرده اما جای نگرانی نیست زیرا چه در پنل های مختلف و چه در اتصالات، به خوبی می تواند مانیتور را حفظ و انتظارات کاربر را برآورده سازد.

جعبه گشایی و نگاه نزدیک به مانیتور گیمینگ ASUS VG248QG

حاشیه های مانیتور ضخیم است که اگر بخواهید دو یا سه مانیتور را کنار هم قرار دهید، این حاشیه 1.2 سانتی متری اذیت کننده است اما در صورت استفاده از یک مانیتور، حواس پرت کن نیست و می تواند به تمرکز بروی نمایشگر کمک کند. در نمای روبرو تنها لوگوی ایسوس و نشان کلیدهای ناوبری که در لبه راست مانیتور جا خوش کرده، قابل مشاهده است.

پایه مانیتور ابعاد بزرگی ندارد که همین موضوع هم برای اشغال فضایکمتر میز کار مناسب است. چه در اطراف پایه و چه در روبروی پایه می توانید وسایل خود را بدون مزاحمت قرار دهید. طراحی پایه همخوانی با طراحی کلی دارد. وزن پایه به گونه ای است که با توجه به ابعاد کوچکی که دارد به خوبی می تواند پایداری مانیتور را تضمین کند. وزن مانیتور به تنهایی 3.0 کیلوگرم است و پایه 2.2 گیلوگرم وزن دارد تا به خوبی ورن مانیتور ار مهار کند. با این وجود وزن کلی مانیتور و پایه 5.2 کیلوگرم می باشد.

جدا از این موارد، بخش متحرک پایه که به ستون نگه دارنده متصل است، با یک رینگ قرمز تزئین شده و البته پایه ستون هم با نقوشی حکاکی شده که جلوه بصری خوبی به VG248QG بخشیده است. در لبه دایره پایه ستون خطوط ریزی دیده می شود که تداعی کننده قطب نما است. خصوصاً زمانی که زاویه چرخش چپ و راست مانیتور را تغییر می دهید، این ذهنیت (قطب نما) پر رنگ تر می شود. خود ستون مرکزی با قطر مناسب، هماهنگی کاملی با طراحی کلی دارد. نوع طراحی این ستون به گونه ای است که حس پایداری را به خوبی القا می کند که البته این حس پس از کار کردن، به واقعیت تبدیل می شود. در زیر ستون فضایی برای رد کردن کابل ها در نظر گرفته شده که در واقع به عنوان مخفی کرد کابل شناخته می شود.

اما هرچه نمای روبرو ساده است، نمای پشت پر از هیجان و المان های گیمینگ است. برجستگی های بسیار، دو اگزوز اریب خروجی هوای گرم در دو سمت، خطوط حک شده هماهنگ با خطوط پایه ستون و دکمه هایی که با طراحی VG248QG بسیار هماهنگ هستند. این دکمه ها با طراحی که دارند، نگارنده را یاد دکمه استارت اونتادور می اندازد !. چهار دکمه و یک کلید ناوبری جوی استیکی برای چرخیدن بین گزینه ها در پشت مانیتور قرار گرفته که با توجه به ابعاد و عمق سفر، دسترسی مناسبی را برای کاربر ایجاد می کند. در نمای پشت همچنین نوشته براق ایسوس با بعادی بزرگتر در مرکز قرار گرفته که به نظر نگارنده حس دوستداران ایسوس را قلقلک می دهد.

از تمام این موارد که بگذریم، می رسیم به اورگونومیک عالی VG248QG. پایه و نقطه اتصال در این مانیتور باعث شده تا کاربر زوایای مختلف را برای تماشای نمایشگر انتخاب کند. در واقع سطح شخصی سازی بسیار بالا و عالی است. محدوده چرخش نمایشگر 180 درجه یعنی از 90 تا -90 درجه است. تنظیم ارتفاع نمایشگر با محدوده 13 سانتی متر بسیار درخشان است. همچنین زاویه شیب نمایشگر هم در بین محدوده 5 تا -32.5 درجه قابل تنظیم است. در کنار این موارد قابلیت تغییر بین حالت پرتره و منظره به جذابیت ارگونومیک VG248QG اضافه می کند. این تغییرات را می توانید در ویدیو قرار گرفته در بررسی مشاهده کنید.

کیفیت تصویر VG248QG

کنتراست

اعلامی ایسوس عدد به دست آمده
1000 به 1 967 به 1

با X-Rite i1Display Pro به سنجش کیفیت تصویر، کنتراست و شدن روشنایی این مانیتور گیمینگ می پردازیم. همانطور که در یک ویدیو تحلیل به طور کامل نمایشگرهای مختلف را توضیح داده ایم، با این توضیح به ادامه بررسی می پردازیم که نمایشگر TN تنها یک مزیت دارد و آن هم سرعت یا واکنش بالای آن است. در واقع وقتی صحبت از یک مانیتور گیمینگ با رفرش ریت بالا می شود، اولین گزینه پنل TN است. پنل TN در بخش کنتراست عملکرد عالی ندارد و همچون IPS از کنتراست پایین نسبت به VA رنج می برد. پنل TN مانیتور VG248QG تعریف چندانی در بخش کنتراست ندارد که البته مربوط به ذات ساختاری آن است. کنتراست اعلامی ایسوس 1000 به 1 بود که پس از بررسی، به نهایت عدد 967 به 1 رسیدم. این موضوع نشان می دهد که رنگ های مشکی در این پنل به رنگ خاکسرتی تبدیل می شوند و از مشکی خالص خبری نیست.

در کنار کنتراست کم، نبود قابلیت کاهش نور محلی، یک مشکل دیگر در صورت استفاده از این مانیتور در محیط های کم نور و تاریک است. نبود کاهش نور محلی، تصاویر روشن با پس زمینه مشکی را دنباله دار جلوه می کند که در محیط ها و اتاق های تاریک این موضوع بیشتر به چشم می آید.

بهترین نمایشگر در بخش کنتراست : رتبه اول OLED – رتبه دوم QLED – رتبه سوم VA – رتبه چهارم IPS – رتبه پنجم TN

توجه داشته باشید این موضوع می تواند بر اساس ساختار و قیمت نمایشگر متفاوت باشد. این رتبه بندی به صورت عمومی است و قابلیت جابجایی دارد. همچنین QLED نوعی VA است.

نهایت روشنایی

اعلامی ایسوس عدد به دست آمده
350 شمع در متر مربع 321 شمع در متر مربع

نهایت روشنایی اعلامی ایسوس، 350 نیت یا شمع در متر مربع است. پس از آزمایش های مختلف به نهایت روشنایی 321 شمع در متر مربع رسیدیم که عدد اعلامی ایسوس نیست اما همچنان بهتر از مانیتورهای سطح پایه بازار است. این شدت روشنایی در کنار رفتارهای پنل TN این موضوع را روشن می کند که روشنایی در تمام صفحه ثابت است که موضوع خوبی برای چنین مانیتوری است. لازم به ذکر است که روشنایی در تمام صفحه یکی از مشکلات پنل IPS است که با لکه های نوری خود را در محیط های تاریک نشان می دهد.

بهترین نمایشگر در بخش روشنایی : رتبه اول OLED و QLED – رتبه دوم VA – رتبه سوم IPS – چهارم TN

توجه داشته باشید این موضوع می تواند بر اساس ساختار و قیمت نمایشگر متفاوت باشد. این رتبه بندی به صورت عمومی است و قابلیت جابجایی دارد. همچنین QLED نوعی VA است.

زاویه دید

تقریبا می توان گفت یکی از مهمترین مشکلات پنل TN زاویه دید آن است. در این مانیتور هم در زاویه دید افقی با تغییر زاویه به بیش از 25 درجه رنگها، کلوین و کنتراست ضعیف و با افزایش زاویه دید بدتر می شود. در زاویه دید عمودی از زاویه زیر پس از 20 درجه و از بالا پس از 50 درجه، رنگ بهم ریختگی پیدا می کند. همچنین با تغییر زاویه شدت روشنایی، گاما، کلوین، دقت رنگ و کنتراست تغییر می کند. البته این موضوع را هم باید در نظر داشت که هرچه ابعاد مانیتور بزرگتر باشد این تغییرات بیشتر به چسم می آید. در ابعاد 24 اینچ و از آنجا که گیمرها تغییر زاویه زیادی در دید پیدا نمی کنند، مشکل جدی ایجاد نمی شود. همچنین باید بگویم که تغییر رنگ بجز در OLED در تمام پنل دیده می شود.

بهترین نمایشگر در بخش زاویه دید : رتبه اول OLED – رتبه دوم QLED – رتبه سوم IPS – رتبه چهارم VA – رتبه پنجم TN

توجه داشته باشید این موضوع می تواند بر اساس ساختار و قیمت نمایشگر متفاوت باشد. این رتبه بندی به صورت عمومی است و قابلیت جابجایی دارد. همچنین QLED نوعی VA است.

دقت رنگ

تنهخا تعداد کمی از مانیتورها هستند که به طور حرفه ای توسط سازنده کالیبراسیون شده تا اصلاح رنگ ها در آن به خوبی رعایت شود. لازم به ذکر است که تمام نمایشگرها قابلیت کالیبراسیون دارند که در این صورت دقت رنگ افزایش یافته و جذابیت بصری هم بیشتر می شود. رنگ ها در مانیتور VG248QG کمی سرد هستند که که پس از کالیبراسیون توانستیم نزدیک به 900 کلوین آن را تغییر داده تا کمی به سمت گرم شدن تغییر مسیر دهد. دقت رنگ ها به طور پیشفرض خوب است اما عالی نه. همین هم نیاز به کالیبراسیون را برای کاربران حساس بیشتر می کند اما باید توجه داشت که گیمرها خیلی به دقت در رنگ ها اهمیت نمی دهند.

پس از آزمایش های مختلف محدوده sRGB را بروی 97 درصد به دست آوردیم و پس از آن Adobe RGB را 74 درصد به دست آوردیم که باید بگویم برای چنین مانیتوری خوب است و تنها تعداد کمی از کاربران به فکر کالیبراسیون کردن آن می افتند.

از مشکلات گفتیم، حال نوبت مزیت های رنگی است. یکی از جذابیت های این مانیتور قابلیت اصلاح رنگ عالی آن است به طوری که پس از کالیبراسیون دقت رنگ بسیار بهبود پیدا می کند. جدا از این موارد پراکندگی یا بیرون زدگی رنگ در VG248QG عالی بود به طوری که به هیچ عنوان رنگ از جایگاه اصلی خود نشت پیدا نکرد. عمق رنگ هم 8 بیت است که برای یک مانیتور گیمینگ کاملاً مناسب و عقلانی است.

بهترین نمایشگر در بخش دقت رنگ : رتبه اول OLED و QLED – رتبه دوم IPS – رتبه سوم VA – رتبه چهارم TN

توجه داشته باشید این موضوع می تواند بر اساس ساختار و قیمت نمایشگر متفاوت باشد. این رتبه بندی به صورت عمومی است و قابلیت جابجایی دارد. همچنین QLED نوعی VA است.

پوشش ضد انعکاس

پوشش ضد انعکاس بروی پنل، استفاده از VG248QG را در محیط های روشن راحت تر کرده است. البته با روشنایی زیر 350 شمع، چندان خوانایی با منابع نوری پرقدرت بالا نیست اما بازتاب از منابع نوری کم قدرت و پنجره ها به خوبی توسط این پوشش ضد انعکاس مدیریت می شود.

نرخ تازه سازی تصویر

با نرخ تازه سازی تصویر 165 هرتز، مانیتور VG248QG یکی از بهترین گزینه ها برای گیمرهایی است که به دنبال مانیتوری اقتصادی هستند. این نرخ در زمان اتصال باید از طریق کابل DisplayPort فعال شود. در زمان اتصال نرخی که به دست آوردیم 144 هرتز بود اما به صورت دستی از پنل انویدیا این مقدار را تغییر داده و به 165 هرتز افزایش دادیم. سرعت بالای پنل این مانیتور نه تنها در بخش تازه سازی تصویر و سرعت بالا عملکردی درخشان دارد بلکه در بخش فلیکر یا سوسو زدن هم یکی از بهترین های اقتصادی است. پشتیبانی از G-SYNC انویدیا و FreeSync Premium ای ام دی یکی دیگر از قابلیت های خوب این مانیتور است که در زمان گیم پلی از پارگی تصاویر به طور خودکار جلوگیری می کند و البته فریم ریت را با رفرش ریت همگام سازی می کند.

همچنین قابلیت دیگری با نام VRR در این مانیتور دیده می شود که در واقع برای تغییر رفرش ریت یا تازه سازی تصویر بر اساس تصاویر مختلف است. اگر تصویری ثابت داشته باشید، نرخ رفرش ریت حداقل بروی 20 هرتز قرار می گیرد اما اگر تصویر سریع مانند گیم پلی مسابقات را اجرا کنید به طور خودکار فرش ریت بروی 165 هرتز قرار می گیرد. این موضوع می تواند در مصرف انرژی تاثیر گذار باشد.

OSD مانیتور VG248QG

شاید بتوان گفت یکی از مهمترین جذابیت های مانیتور VG248QG بخش OSD (On Screen Display) یا تنظیمات روی نمایشگر است. این تنظیمات که به کلیدها و جوی استیک پشت مانیتور مدیریت می شود، بخش های مختلفی را شامل می شود که جدا از حالت های مختلف از پیش تعیین شده تصویر و مدیریت رنگ، کنتراست و جزئیات، چند حالت ایده آل برای گیمرها را در نظر گرفته. کاربران می توانند از بخش OSD قابلیت هایی همچون، بهبود نشانگر تیر در بازی های تیراندازی، تایمر یا زمان و نشانگر FPS (نمایش نرخ فریم در ثانیه) را بروی مانیتور فعال کنند.

ورودی و خروجی

در جعبه مانیتور ASUS VG248QG بجز کابل برق، آداپتور و راهنمای استفاده، یک کابل DisplayPort هم قرار دارد تا بر اساس نرخ تازه سازی تصویر 165 هرتز، بهترین تجربه را به کاربر ارائه دهد. در بخش ورودی و خروجی شاهد ورودی برق، یک پورت DVI-D، پورت HDMI 1.4، پورت DP 1.2 و جک 3.5 میلی متری صدا را شاهد هستیم. نبود پورت USB و USB C را نمی توان به عنوان ایراد عنوان کرد زیرا قیمت محصول در رده ای نیست مه در تمام بخش ها کامل باشد.

پست های مرتبط

شرکت TeamGroup از SSD جدیدش با نام T-FORCE GA PRO رونمایی کرد

بعد از موتور جست‌وجوی SearchGPT حالا نوبت به مرورگر آن رسید : آیا به پایان سلطه گوگل نزدیک شدیم ؟

Siri در iOS 19 مشابه ChatGPT عمل خواهد کرد و این احتمالاً باعث قطع همکاری بین اپل و OpenAI شود