بررسی مانیتور گیگابایت Aorus FI32U : سریع، واضح و جذاب

وقتی صحبت از مانیتور گیمینگ می‌شود، اولین فاکتور مربوط به رفرش ریت یا نرخ تازه‌سازی تصویر است. امروزه نرخ تازه‌سازی تصویر 144 هرتز را باید یک نمونه پایه برای پرو گیمرها دانست؛ اما زمانی که پای رزولوشن بالا وسط باشد، کار پیچیده می‌شود. در این بررسی نگاهی داریم به عملکرد مانیتور گیگابایت Aorus FI32U به‌عنوان اولین مانیتور گیگابایت با پورت HDMI 2.1 و یک گزینه جذاب برای گیمرهایی که وضوح و سرعت را با هم می‌خواهند.

برای رزولوشن‌هایی مثل 1080 پیکسل و 1440 پیکسل، سخت نیست که مانیتوری با رفرش ریت بالا تولید کرد. بااین‌حال با افزایش رزولوشن جنگ پهنای باند شروع می‌شود. جنگی که قربانی آن کارت گرافیک است؛ زیرا باید برای ارائه تصویر در ترکیب رزولوشن بالا و رفرش ریت بالا، بسیار تلاش کند. به طور مثال برای ارائه تصویر در یک مانیتور 1440 پیکسل 144 هرتز و یک مانیتور 4K یا 2160 پیکسل 144 هرتز، کارت گرافیک برای مانیتور دوم باید بیشتر تلاش کند. درست است که هر دو مانیتور نرخ فریم مشابه را ارائه می‌کنند؛ اما تعداد پیکسل‌های بیشتر در نمایشگرهای 4K توان بیشتری را از کارت گرافیک می‌گیرد.

 هنوز هم با وجود عرضه نمایشگرهای 8K، این 4K است که در ذهن کاربران به‌عنوان نمونه برتر وضوح تصویر حک شده است. به همین دلیل است که 4K استاندارد طلایی برای وضوح است آن هم بادقت 2160×3840 پیکسل یا دقت 8.3 مگاپیکسل. در این میان برای داشتن یک مانیتور 4K با رفرش ریت 144 هرتز، به پهنای باند بیشتری نیاز است. گفتنی است که نرخ 144 هرتز برای نمایشگرهای 4K اکنون بیشترین میزان نرخ فریم است. در سال‌های اولیه 4Kها با نرخ 60 فریم عرضه می‌شدند، پس از مدتی نرخ 120 فریم معرفی شد و اکنون رفرش ریت 144 هرتز را می‌توان در بین 4Kها پیدا کرد.

 گیگابایت سال‌ها است که برای گسترش سبد محصولات خود، مانیتورهای گیمینگ هم تولید می‌کند و انصافاً تولیدکننده بسیار خوبی در این زمینه است. حتی اگر چندان تمایلی به برند گیگابایت نداشته باشید هم نمی‌توانید از مانیتورهای این شرکت به‌آسانی بگذرید. در این بررسی مانیتور Aorus FI32U را به چالش دعوت می‌کنیم. مانیتوری 32 اینچ با پنل IPS، دقت 4K و رفرش ریت 144 هرتز! مانیتوری که هم برای PCبازها مناسب است هم کنسول بازها.

مشخصات فنی

مشخصاتGigabyte Aorus FI32U
نوع پنلIPS / W-LED
نوع بک لایتEdge / نور در لبه ها
ابعاد پنل31.5 اینچ
وضوح2160×3840 پیکسل
رفرش ریت
نرخ تازه سازی تصویر
144 هرتز
عمق رنگ10 بیت (8 بیت + FRC)
HDRVESA Display HDR400
زمان تاخیر GTG1 میلی ثانیه
روشنایی350 نیت SDR
450 نیت HDR
کنتراست1000:1
پورت های ورودی و خروجییک DisplayPort 1.4
دو HDMI 2.1
یک USB-C
یک جک 3.5 میلی متری میکروفون
دو جک 3.5 میلی متری هدفون
دو USB 3.0
یک USB-B
ورودی برق
صدااسپیکر ندارد
تراشه صوتی داخلی ESS Sabre DAC
نویزکنسلینگ داخلی
وزن10.9 کیلوگرم با پایه

 مانیتور Gigabyte Aorus FI32U یک گزینه کم‌نقص در بین مانیتورهای گیمینگ با وضوح‌بالا است. این مانیتور سعی کرده تا از فناوری‌های افزایش عملکرد به‌خوبی استفاده کند. به طور مثال این مانیتور از AMD FreeSync Premium Pro با محدوده نرخ 48 تا 144 هرتز پشتیبانی می‌کند. نکته جالب نبود اسمی از G-Sync انویدیا است. حتی با تحقیق در لیست مانیتورهای پشتیبانی شده انویدیا هم نامی از این مانیتور نیست؛ اما باید عنوان کنم که با تمام این تفاسیر G-Sync بدون هیچ مشکلی در این مانیتور عملکرد خوبش را به نمایش می‌گذارد.

 از دیگر ویژگی‌های این مانیتور باید به گواهینامه VESA DisplayHDR 400 اشاره کرد. این گواهینامه پایین‌ترین رده برای HDR است پس نباید روی قابلیت‌های HDR با HDR 400 حساب باز کرد (نه‌تنها در این مانیتور بلکه در هر نمایشگر دیگر با HDR 400). یکی دیگر از موارد استفاده شده در پنل، قابلیت local dimming یا نور محلی است. این قابلیت برای افزایش کنتراست در محتوای SDR و HDR استفاده می‌شود؛ اما متأسفانه بازخورد خوبی از این قابلیت روی این مانیتور دریافت نکردم.

بسته بندی و مونتاژ

 طبق معمول همیشه در محصولات گیگابایت شاهد یک جعبه خوب با طراحی چشم‌نواز هستیم. جعبه بسیار بزرگ و محکم است که نشان از محافظت خوب از محصول در برابر آسیب‌های احتمالی دارد. در نمای روبه‌روی جعبه، تصویری از مانیتور، نام محصول و رزولوشن آن قرار گرفته.

 در پشت جعبه همین موارد رعایت شده با این تفاوت که این بار تصویر مانیتور از پشت است تا نمایشی جذاب از قابلیت نورپردازی RGB و طراحی پایه ارائه کند.

 و اما مشخصات اصلی مانیتور در لبه‌ها به‌نمایش‌درآمده. این مشخصات به‌صورت آیکون به تصویر کشیده شده تا با یک نگاه ساده متوجه مشخصات مانیتور Gigabyte Aorus FI32U شد.

با بازکردن جعبه به محصول و اقلام همراه آن دسترسی دارید. در جعبه این مانیتور کابل HDMI، کابل DisplayPort، کابل برق، کابل USB 3.0، کابل USB-C و دفترچه راهنما را می‌توان DHTJ.

 مونتاژ مانیتور بسیار آسان و بدون ابزار انجام می‌شود. پایه اصلی ستونی تنها با جای‌گذاری درست به‌صورت اریب و سپس هم‌تراز کردن با بدنه مانیتور، به‌خوبی روی بدنه قفل می‌شود (بدون ابزار). پایه V شکل هم برای نصب باید هم‌تراز با پایه ستونی شود و تنها با یک پیچ که روی پایه اسمبل شده، بسته شود (باز هم بدون ابزار). پس از تکمیل مونتاژ آنجا است که متوجه وزن این مانیتور می‌شوید.

طراحی و ویژگی‌ها

 ابعاد مانیتور Gigabyte Aorus FI32U همان چیزی است که از یک 32 اینچ انتظار داریم. در نمای روبه‌رو شاهد طراحی مینیمال و ساده هستیم که یک فریم باریک پنل را احاطه کرده است. لبه پایین فریم کمی ضخیم‌تر است تا نشان Aorus به‌عنوان یک زیر برند رده‌بالا خودنمایی کند. امضای گیگابایت در این بخش را هم می‌توان دید. برجستگی V شکل در پایین فریم برای جلب‌توجه نشان Aorus.

 یکی از نکاتی که همیشه در مانیتورهایی با قابلیت تنظیم ارتفاع برای من خودنمایی می‌کند، تفاوت حس بالابودن مانیتور نسبت به پایین‌بودن آن است. شخصاً ظاهر و هیبت مانیتور را زمانی که در پایین‌ترین تنظیم ارتفاع قرار دارد بیشتر می‌پسندم. جدا از این موارد زیر نشان Aorus جوی استیک مدیریت قرار گرفته است. به‌جز این جوی استیک هیچ دکمه فیزیکی دیگری روی مانیتور دیده نمی‌شود. گیگابایت تمام قابلیت‌های مدیریتی را تنها روی همین جوی استیک برنامه‌ریزی کرده است.

 در پشت، ویژگی نورپردازی RGB Fusion را خواهید دید. دو نوار با زاویه 45 درجه در دو طرف پشت پنل قرار گرفته؛ اما این تنها پنل نورپردازی نیست. روی پایه نشان Aorus و در لبه‌های پایه هم دو پنل باریک کوچک هم به نورپردازی RGB مزین شده‌اند. نورپردازی را هم از OSD می‌توان تنظیم کرد و هم از طریق نرم‌افزار GCC بخش RGB Fusion. در مجموع سه افکت مختلف نوری و خاموش‌شدن در OSD دیده می‌شود تا بدون مراجعه به نرم‌افزار، مدیریت این بخش را بر عهده بگیرید.

 طراحی پایه بسیار هماهنگ و دوست‌داشتنی است. پایه وزن زیادی دارد تا از تکان‌خوردن و لنگر انداختن مانیتور جلوگیری کند. جدا از حجم‌های سه‌بعدی جذاب، یک برش هم در وسط پایه قسمت پایین دیده می‌شود که برای مدیریت کابل‌ها می‌توان از آن استفاده کرد.

به‌واقع در این بخش نباید از قابلیت‌های ارگونومیک عالی این مانیتور گذشت. به لطف پایه که اصطلاح به پایه‌های آرت شناخته می‌شود، شما می‌توانید مانیتور را در هر زاویه قرار دهید. چرخش به اطراف بین زاویه -20 درجه تا +20 درجه، حالت چرخش برای تغییر از landscape به portrait با زاویه 90 درجه، تنظیم ارتفاع 13 سانتی‌متری و زاویه شیب +21 درجه تا -5 درجه انجام می‌شود. بااین‌وجود در هر زاویه‌ای می‌توانید مانیتور را قرار داده و از تماشای آن لذت ببرید.

زیر مانیتور پورت‌های ورودی و خروجی قرار گرفته است. در این بخش شاهد تکامل پورت‌ها هستیم. در واقع مانیتور Aorus FI32U اولین مانیتور گیگابایت است که به پورت HDMI 2.1 با فشرده‌سازی جریان نمایش (DSC) مجهز شده است. جدا از دو پورت HDMI 2.1، در این بخش یک DisplayPort 1.4، دو پورت USB 3.0، پورت USB-B، پورت USB-C، جک 3.5 میلی‌متری هدفون دو جک 3.5 میلی‌متری خروجی (هدفون) و ورودی برق قرار گرفته است. قابل‌ذکر است پورت USB-C هم برای انتقال تصویر و هم سوئیچ KVM قابل‌استفاده است. این قابلیت به شما امکان می‌دهد دو سیستم را با یک صفحه‌کلید، با یک مانیتور و با یک ماوس کنترل کنید که به طور مثال برای استفاده همزمان از کامپیوتر و کنسول از یک مانیتور مناسب است.

وجود پورت HDMI 2.1 باعث می‌شود دارندگان کنسول‌های نسل آخری مثل پلی‌استیشن 5 و ایکس‌باکس سری ایکس یکی از مشتریان این مانیتور شوند. پهنای باند بالای این پورت اجرای بازی‌ها در کنسول‌های یاد شده را به یک سرگرمی جذاب تبدیل می‌کند، زیرا به لطف پورت HDMI 2.1 حتی کنسول‌ها هم می‌توانند روی این مانیتور بازی‌های 4K را با نرخ 120 هرتز اجرا کنند. ولی اگر بازی‌های 4K با 144 هرتز می‌خواهید حتماً باید به سمت PC بروید.

 اما یکی دیگر از قابلیت‌های جذاب مانیتور Gigabyte Aorus FI32U بخش صدا است. با اینکه این مانیتور به اسپیکر مجهز نیست؛ اما یک تراشه صوتی دیجیتال به آنالوگ از نوع ESS Sabre روی این مانیتور قرار گرفته تا با اتصال هدفون یا اسپیکر به خروجی 3.5 میلی‌متری صوتی، یک صدای شفاف، واضح و بدون نویز را تجربه کنید. همچنین بر اساس گفته گیگابایت مانیتور کیفیت پخش با نسبت سیگنال به نویز تا 120 دسی‌بل را ارائه می‌دهند و از هدفون های 600 اهم پشتیبانی می‌کنند.

ویژگی‌های OSD

 مانند همیشه گیگابایت در بخش OSD حرفه‌های زیادی برای گفتن دارد. پنل OSD با تنظیمات مانیتور توسط جوی استیک زیر پنل فعال و مدیریت می‌شود. جوی استیک به‌جز OSD قابلیت دسترسی سریع به ویژگی‌های مختلف را به کاربر می‌دهد و حتی قابلیت شخصی‌سازی هم دارد. به طور مثال به‌سرعت می‌توانید دسترسی به منبع ورودی داشته باشید، یا قابلیت BLACK EQUALIZER را مدیریت کنید و یا بین پروفایل‌های تصویر یکی را انتخاب کنید. جدا از این موارد OSD در این مانیتور دقیقاً همان چیزی است که یک گیمر انتظار دارد.

در این بخش به چند ویژگی اشاره می‌کنم:

 Black Equalizer: برای روشن‌کردن نقاط سایه و دید بیشتر استفاده می‌شود

 Aim Stabilizer Sync: با کاهش 10 درصدی روشنایی و تأثیر مثبت روی وضوح حرکات سریع

 Super Resolution: برای بهبود تصویر در لبه‌ها

 Dashboard: داشبورد اطلاعات سخت‌افزاری مهم را در زمان واقعی به شما نشان می‌دهد

 GameAssist: با این قابلیت ویژگی‌هایی مثل تایمر، نشانگر هدف (مناسب برای بازی‌ها)، تصویر در تصویر و حالت HDR در اختیار دارید

بخش تنظیمات تصویر دارای هشت حالت از پیش تعیین شده به همراه سه پروفایل سفارشی است. با تنظیمات مختلف می‌توانید به تصویر دلخواه دست پیدا کنید و اگر مشکل‌پسند هستید می‌توانید خودتان تنظیمات دقیق‌تر را اعمال کنید. شما هم می‌توانید تمام تنظیمات را از OSD مدیریت کنید و هم از برنامه OSD Sidekick تحت ویندوز به‌جای جوی استیک استفاده کنید.

عملکرد

 قطعاً وجود یک مانیتور بزرگ 32 اینچ آن هم با رزولوشن 4K بسیار دلپذیر است. البته برای من که با مانیتورهای بزرگ‌تر از 40 اینچ کار می‌کنم این موضوع جلوه کمتری دارد اما Gigabyte Aorus FI32U به‌اندازه کافی بزرگ هست تا حتی دو برنامه کنار هم را بدون کاهش دید باز کنید. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های 4K با ابعاد 32 اینچ، تراکم پیکسلی بالا است. هرچه ابعاد نمایشگر بزرگ‌تر شود تراکم پیکسلی در هر اینچ کمتر می‌شود. به همین دلیل تراکم پیکسلی 140 پیکسل در هر اینچ Aorus FI32U بسیار چشم‌نواز است. پوشش مات نمایشگر هم به خوبی از پس منابع نوری بر می‌آید اما پیشنهاد می‌کنیم به دلیل نهایت روشنایی پنل، از پنجره‌های بزرگ پر نور دوری کنید.

در اجرای بازی‌ها این مانیتور بسیار اعتیادآور است. اگر سخت‌افزار خوبی داشته باشید از بازی‌کردن با این مانیتور به‌هیچ‌عنوان خسته نمی‌شوید. رنگ‌های زنده، حرکات نرم و فناوری‌های افزایش عملکرد، به کمک Aorus FI32U آمده تا یک مانیتور ایده‌آل برای بازی‌کردن باشد. در تماشای فیلم هم همه چیز خوب است خصوصاً اگر فیلم‌های HDR را تماشا کنید. البته به دلیل استفاده از پنل IPS، صحنه‌های تاریک فیلم عمق زیادی ندارد و در این بخش پنل‌های VA بسیار بهتر هستند.

 فضای رنگی در این مانیتور به‌خوبی کالیبره شده. در واقع نمی‌توان گفت بی‌نقص است؛ اما نقص جدی در آن دیده نمی‌شود. بااین‌وجود اگر حساسیت بالایی در دقت رنگ‌ها دارید با کالیبراسیون اپتیکال به‌وسیله دستگاه‌های حرفه‌ای، حتی رنگ‌ها از آن چه هست هم بهتر می‌شوند. عملکرد این مانیتور هم در DCI-P3 مناسب بود هم در sRGB. مانیتور Aorus FI32U حتی قبل از کالیبراسیون هم در sRGB دقیق است. بسیاری از رنگ‌ها در این فضا دقیق هستند، رنگ‌ها بیش از حد اشباع به نظر نمی‌رسد، تنها کمی کلوین یا دمای رنگ به سردی می‌زند که می‌توان آن را بهبود بخشید. بااین‌وجود پوشش رنگی این مانیتور در محتوای SDR بسیار عالی است و تنها کاربران بسیار حرفه‌ای نیاز به کالیبراسیون دقیق‌تر دارند (بهبود بعد از کالیبره در حدوده %0.2 است). بااین‌وجود این مانیتور حتی برای تولیدکنندگان محتوا هم می‌تواند گزینه مورد قبولی باشد.

فضای رنگیGigabyte Aorus FI32U
sRGB99.7%
Adobe RGB89.3%
DCI-P387%
Rec. 202064%

 در بخش زاویه دید، زمانی که حرف از پنل IPS می‌شود، یعنی بعد از OLEDها بهترین زاویه دید را در اختیار دارید. این زاویه دید خصوصاً برای تماشای گروهی محتوا بسیار کاربردی است. رنگ‌ها در هر زاویه‌ای درست و مشخص هستند که البته در زوایای تند قرار نیست؛ مانند زاویه روبه‌رو بهترین رنگ را ببینید. طبق معمول همیشه تغییر زاویه دید به چپ و راست عملکرد بهتری از تغییر زاویه از بالا و پایین دارد. در تغییر زاویه چپ و راست خصوصاً زاویه نیم پیچ 45 درجه، تصویر همچنان پابرجا و مرتب است. روشنایی کمی کاهش پیدا می‌کند و رنگ‌ها بسیار ناچیز منبع رنگی خود را گم می‌کنند. اما در زاویه بالا و پایین کمی این تغییرات بیشتر است. بااین‌حال شما همچنان با یک مانیتور فوق‌العاده در بخش زاویه دید مواجه هستید. برای دیدن زاویه دید این مانیتور، ویدیوهای زیر را از دست ندهید.

تست زاویه دید راست به چپ مانیتور Gigabyte Aorus FI32U

تست زاویه دید شیب بالا به پایین مانیتور Gigabyte Aorus FI32U

 در بخش کنتراست و نمایش مشکی، از همین ابتدا باید عنوان کنم که با یک پنل IPS طرف هستیم که در هر دو بخش کنتراست و نمایش مشکی ذاتاً ضعیف عمل می‌کند پس این مانیتور را حتماً باید با هم‌رده‌های IPS خود مقایسه کرد نه با پنل‌های VA. در این بخش Gigabyte Aorus FI32U متوسط ظاهر شد. نهایت کنتراست به‌دست‌آمده 1083:1 بود. این مقدار برای IPS مناسب ارزیابی می‌شود؛ اما بین پنل‌های VA و OLED به‌هیچ‌عنوان حرفی برای گفتن ندارد. بر خلاف نمایش رنگ مشکی، در نمایش خاکستری، مشکلات کنتراست و درز نور (هاله‌ها) کمتر خودنمایی کرد. نمایش رنگ مشکی در محدوده 0.2 نیت اندازه گیری شد. در مجموع مدیریت هاله‌های نوری و نشت نور بک لایت به دلیل کنتراست کم پنل‌های IPS بسیار دشوار است.

مانند تمام پنل‌های IPS هاله‌ها و نشت نور به‌وضوح دیده می‌شود پس به فکر فعال‌کردن Local Dimming افتادم. معمولاً برای افزایش کنتراست و مدیریت بهتر نور محلی از Local Dimming می‌توان استفاده کرد (در صورت وجود این قابلیت) اما در کمال تعجب عملکرد Local Dimming در مانیتور Aorus FI32U بسیار بد بود. نه‌تنها با فعال‌شدن این قابلیت، کنتراست و نور محلی بهتر نشد؛ بلکه شاهد عملکرد ضعیف‌تر نسبت به غیرفعال بودن آن بودم. پیشنهاد می‌شود این قابلیت را روی این مانیتور روشن نکنید و از آنچه هست لذت ببرید. با روشن کردن Local Dimming تمام خطوط بک لایت محلی واکنش زیادی ارائه می‌کنند که همین موضوع به یک هاله در اطراف تصاویر سفید منجر می‌شود.

تست کنتراست و بک لایت بدون Local Dimming مانیتور Aorus FI32U

تست کنتراست و بک لایت با Local Dimming مانیتور Aorus FI32U

 در بخش نهایت روشنایی به‌خوبی می‌توان روی مانیتور Aorus FI32U برای قرارگیری در یک اتاق حساب باز کرد. نهایت روشنایی در محتوای SDR را در محدوده 342 نیت به دست آوردم که مناسب ارزیابی می‌شود. اما این مانیتور به HDR 400 هم مجهز است پس می‌توان انتظار داشت در HDR روشنایی بیشتری را به دست آوریم. با همین ذهنیت نهایت روشنایی در HDR را هم تست کردم که به عدد 422 نیت دست پیدا کردم. بااین‌وجود نمایش محتوای HDR مناسب است؛ اما بهترین عملکرد HDR را می‌توان با نهایت روشنایی نزدیک 1000 نیت و بیشتر درک کرد (HDR 1000 / HDR 10).

 و اما در بخش زمان پاسخگویی، فلیکر و PWM، مانیتور Aorus FI32U گیگابایت عملکرد خوبی از خود نشان داد. با این که هیچ مانیتوری در بخش زمان پاسخگویی به اعداد اعلامی نزدیک نیست، این مانیتور هم از همین قانون پیروی می‌کند؛ اما در عمل با یکی از بهترین مانیتورهای 4K در بخش زمان پاسخگویی روبه‌رو هستیم. همچنین از سوسوزدن خبری نیست که نشان بسیار خوبی برای کاربرانی با چشم‌های حساس است. ازاین‌رو حتی پس از ساعت‌ها کارکردن با این مانیتور، چشم‌درد یا سردرد به سراغ شما نمی‌آید.

نتیجه گیری

 هدف اصلی مانیتور Aorus FI32U گیگابایت، گیمرها هستند. قطعاً بازی‌کردن با این مانیتور بسیار لذت‌بخش است. نمایشگر بزرگ، سریع، روان با جزئیات خیره‌کننده و رنگ‌های دلپذیر. برای داشتن یک مانیتور 4K گیمینگ هم باید پول زیادی پرداخت کنید و هم باید سخت‌افزار خوبی داشته باشید. خصوصاً اگر آن مانیتور 4K رفرش ریت 144 هرتز داشته باشد، وضعیت پیچیده‌تر می‌شد. پس اگر سخت‌افزار خوبی دارید، در خرید این مانیتور شک نکنید. قطعاً Aorus FI32U یکی از سریع‌ترین مانیتورهای 4K با نرخ 144 هرتز است. زمان پاسخگویی این مانیتور بسیار عالی است.

 وجود پورت HDMI 2.1 بسیار مهم است. با این پورت و پهنای باند بالا کنسول‌های جدید می‌توانند بازی‌های 4K را با نرخ 120 هرتز اجرا کنند و کامپیوترهایی با سخت‌افزار قدرتمند هم به‌راحتی می‌توانند بازی‌های 4K را روی 144 هرتز اجرا کنند. جدا از این موارد، رنگ‌ها و زاویه دید بسیار خوب هستند. در محتوای SDR دقت رنگ‌ها بالا و کم‌نقص است که همین موضوع این مانیتور را برای تولیدکنندگان محتوا هم مناسب می‌سازد. تراکم پیکسلی بالا هم بسیار جذاب است به‌طوری‌که حتی در کارهای روزمره، اداری، ورد، اکسل، وب‌گردی و تماشای متون ریز شما را شگفت‌زده می‌کند. نهایت روشنایی در SDR کمتر از 400 نیت بود. بااین‌وجود پیشنهاد می‌شود از پنجره‌های روشن دوری کنید.

 کیفیت ساخت بدنه خوب است، طراحی مینیمال و نورپردازی RGB هم بخش تکمیل‌کننده ظاهر این مانیتور شده است. ارگونومیک عالی پایه باعث شده به‌راحتی مانیتور را در هر زاویه قرار دهید. جوی استیک عملکرد خوبی دارد و OSD هم بسیار جامع است. بهتر است بعد از خرید مانیتور حتماً جدیدترین Firmware را دانلود کرده و بارگذاری کنید. و اما یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این مانیتور در بخش صدا بود. وجود یک تراشه صوتی جذاب باکیفیت صدای خروجی خوب برای هدفون‌ها و اسپیکرها (مانیتور اسپیکر ندارد) و قابلیت نویز کنسلینگ، پرو گیمرها را تا سر حد جنون می‌رساند.

 اما بزرگ‌ترین مشکل این مانیتور عملکرد ضعیف نور محلی یا Local Dimming بود که نبود آن بسیار بهتر از بودنش است. پنل IPS خود کنتراست رقابتی ندارد حال اینکه Local Dimming هم عملکرد خوبی نداشته باشد، کمی جای تعجب بود.

پست های مرتبط

شرکت انویدیا تا پایان سال 2024 موجودی انواع پردازنده‌های گرافیکی GeForce RTX 4070 را به اتمام می‌رساند

پردازنده‌های گرافیکی GeForce RTX 50 Blackwell شرکت انویدیا تاثیر چشمگیری روی بازار خواهند گذاشت

شرکت AMD قصد دارد APUهای Ryzen 200 از سری Hawk Point را برای بازار لپ‌تاپ‌های پایین‌رده معرفی کند