نسل دهم پردازنده‌های Core اینتل با معماری 10 نانومتری رونمایی شدند

نسل دهم پردازنده‌های Core اینتل برای کامپیوترهای قابل حمل در کامپیوتکس 2019 معرفی شدند. پردازنده های جدید اینتل، اولین پردازنده 10 نانومتری واقعی جهان محسوب میشوند که اسم رمز Ice Lake برای آنها در نظر گرفته شده است و از ماه ژوئن، شاهد عرضه کامپیوترهای مجهز به این پردازنده ها خواهیم بود.

·        اولین تراشه های جهان با معماری حقیقی 10 نانومتری

معرفی نسل دهم پردازنده‌های Core در حالی صورت گرفته است که اینتل حدودا یک ماه پیش نسل نهم را رونمایی کرد اما اکنون بالاخره شاهد معرفی پردازنده های 10 نانومتری این شرکت هستیم. چیزی که شاید چندین سال پیش انتظارش را میکشیدیم. در ادامه به هر آنچه که لازم است از نسل جدید پردازنده های اینتل بدانیم میپردازیم.

اینتل در هر نسل، چندین خانواده مختلف از پردازنده های خود را معرفی و روانه میکند. از پردازنده های قدرتمند دسکتاپ 95 واتی گرفتی تا کم مصرف ترین پردازنده های این شرکت از سری Y با توان 5 تا 7 وات که برای لپ تاپ های بسیار باریک بدون فن و تبلت های جداشدنی طراحی میشوند.

اما پردازنده های Ice Lake جدید، شامل مدل های 9 واتی، 15 واتی و 28 واتی Core i3، Core i5 و Core i7 میشود. تعداد هسته ای این پردازنده ها نیز از 4 تا 8 عدد است که فرکانس هسته آنها در حالت توربو به 4.1 گیگاهرتز میرسد که برابر با قدرتمندترین پردازنده ای است که اکنون در مک بوک پرو 13 اینچی اپل یافت میشود. به گفته اینتل، تا فصل تعطیلات 30 دستگاه مجهز به Ice Lake، از جمله لپ تاپ تبدیل شدنی Dell XPS 13 اینچی وارد بازار خواهند شد.

·        سریعتر از قبل، اما نه در حد انتظار

پردازنده های Ice Lake از سرعت بالاتری نسبت به گذشته برخوردارند اما پیش از اینکه هیجان زده شوید، باید گفت پیشرفت حال شده در این پردازنده ها، اصلا آن چیزی نیست که تصورش را داشتیم. در بخش پردازش عددی، اینتل مدعیست Ice Lake حدودا 18 درصد سریعتر عمل میکند که مقدار مناسبی است.

اما قسمت ناامید کننده داستان این است که مبنای مقایسه، پردازنده های Skylake بوده است که تقریبا 4 سال از عرضه آنها به بازار میگذرد. از نظر پردازش تک هسته ای نیز شاهد پیشرفت هایی به لطف هسته های جدید Sunnycove هستیم که البته این پیشرفت نیز در مقایسه با پردازنده های Broadwell پنج سال پیش صورت گرفته است.

·        گرافیک مجتمع قدرتمند و کم مصرف

بهترین قسمت از نسل دهم پردازنده Core اینتل، بخش پردازشگر گرافیکی آنهاست. جایی که به گفته اینتل، قدرت نسبت به تراشه های 15 واتی نسل قبل دو برابر شده است. گرافیک مجتمع نسل یازدهم اینتل 1.12 ترافلاپس توان دارند. با این پردازنده های گرافیکی میتوان به اجرای بازی ها با کیفیت 1080p امیدوار بود هر چند نباید انتظار نرخ فریم بالایی را داشته باشید. اما باید در نظر داشت که دستگاه های مجهز به این تراشه ها، مطمئنا نسبت به تراشه های 28 واتی سابق ضخامت بیشتری خواهند داشت.

در قسمت های دیگری همچون انکود فرمت HEVC نیز تراشه های جدید اینتل افزایش سرعت دو برابری را تجربه کرده اند. همچنین کارهای مبتنی بر هوش مصنوعی و یادگیری ماشین مانند شناسایی تصاویر، 2.5 برابر سریعتر از انجام خواهد شد. اما این اتفاقات ارتباط مستقیم با انتخاب مدل پردازنده Ice Lake توسط شما دارد. هر چند هنوز اینتل نام یا مشخصات هیچ یک از این قطعات را اعلام نکرده است.

·        پشتیبانی از نمایشگر بیشتر

با اینکه نسل یازدهم تراشه های گرافیکی اینتل برای استفاده در لپ تاپ های مخصوص بازی ایده آل نیستند، اما به شما برای استفاده از یک نمایشگر قدرتمندتر یا اتصال 3 نمایشگر کمک میکنند. به گفته اینتل، کانال سه نمایشگر گرافیک مجتمع این شرکت میتواند نمایشگری با رزولوشن 5K در نرخ 60 هرتز یا یک نمایشگر 4K با رفرش ریت 120 هرتز با رنگ 10 بیتی را پشتیبانی کند.

همچنین اینتل اکنون از فناوری VESA Adaptive Sync نیز پشتیبانی میکند. این فناوری به منظور استانداردسازی صفحه های مات و کاهش بریدگی تصویر آماده شده است و معادل فناوری های G-Sync انویدیا و FreeSync ای ام دی محسوب میشود.

·        تاندربولت 3 و وای فای 6

پشتیبانی از پورت تاندربولت 3 و فناوری پرسرعت وای فای، دیگر قابلیت های جانبی نسل دهم پردازنده‌های Core اینتل هستند که البته آپشن های اختیاری برای سازندگان دستگاه ها محسوب میشوند بنابراین تمام لپ تاپ های مجهز به Ice Lake، دارای قابلیت های مذکور نخواهند بود. در واقع ماژول وای فای 6 و تراشه تاندربولت 3  باید به صورت جدا توسط سازندگان تهیه و بر روی برد اصلی دستگاه قرار بگیرند.

منبع: The Verge

پست های مرتبط

پردازنده Core Ultra 9 285K تا 26 درصد سریعتر از 14900K در بنچمارک V-Ray

لیست قیمت پردازنده‌های Core Ultra 200 اینتل فاش شد

فروش بسیار بد پردازنده‌های Ryzen 9000 با وجود مشکلات اینتل