بررسی تغییرات مثبت و منفی کنترلر DualSense پلی استیشن 5

چندی قبل سونی به صورت رسمی عکس کنترلر پلی استیشن 5 را با نام DualSense منتشر کرد. قطعا بیشتر طرفداران پلی استیشن، کنترلر اصلی کنسول های سونی را به کنترلرهای شرکای تجاری این غول ژاپنی ترجیح می دهند. اما با انتشار تصویر کنترلر DualSense ممکن است این سوال در ذهنتان پدیدار شود که آیا این کنترلر هم جذابیت کنترلرهای قدیمی را دارد یا نه؟

ظاهر کنترلر شاید به جذابیت های بصری آن اضافه کند اما در واقعیت تعریف یک کنترلر خوب به نوع ارگونومیک بدنه و نوع قرارگیری دکمه ها متکی است. اما این که کنترلر DualSense مانند دیگر کنترلرهای سونی آدرنالین خود کاربران را بالا می برد یا مانند کنترلرهای جانبی حس ارتباط با یک غریبه را تداعی می کند، قطعا به بررسی کامل تری نیاز دارد.

رنگ بندی DualSense

در نگاه اول آنچه شما را جذب می کند، طراحی و رنگ بندی کنترلر است. کنترلر DualSense پلی استیشن 5 با ترکیب دو رنگ (در نسخه سفید مشکی) برگ برنده را در دست گرفته است. طراحی که پس از سال ها با ترکیب رنگ مشکی، سفید و خاکستری چهره ای امروزی را به DualSense بخشیده است و اگر کنسول PS5 هم با چنین ترکیب رنگی روانه بازار شود، جدا از سخت افزار ضعیف تر نسبت به ایکس باکس سری ایکس، ظاهر پلی استیشن 5 را مدرن تر از نماینده ایکس باکس می کند. این در حالی است که پالت رنگی کنترلر پلی استیشن تا به امروز کاملا سنتی و نسبتاً تک رنگ بوده است.

ظاهر DualSense طراحی این کنترلر را مینیمال تر از طراحی DualShock 4 نشان می دهد. همین مینیمال بودن باعث شده تا دکمه های مثلث، دایره، ضربدر و مربع دیگر به رنگ های سبز، قرمز، آبی و صورتی طراحی نشوند. این موضوع دو اشکال دارد. 1- ممکن است بعضی از کاربران برای یادگیری فنون بازی ها، رنگ دکمه ها را به خاطر سپرده باشند که در این صورت با DualSense به مشکل بر می خورند. 2- از نظر مبانی تصویری، رنگ ها تمرکز بیشتری از شکل ها ایجاد می کنند. با تمرکز بروی دکمه هر دو کنترلر می توان به سرعت متوجه شد که تمرکز شما بروی دکمه مثلث با رنگ سبز در DualShock 4 بیش از مثلث DualSense است.

با تمام این موارد باز هم طراحی DualSense جذاب تر از کنترلر DualShock 4 پلی استیشن 4 است. مورد دیگر این است که افراد پس از مدتی کار کردن با کنترلر کنسول، دیگر در طول بازی به دکمه ها نگاه نمی کنند.

پورت USB-C

بر خلاف شایعات که گفته شده بود کنترلر پلی استیشن 5 از شارژر بی سیم پشتیبانی می کند، سونی پورت USB-C را برای شارژ کردن باتری DualSense در نظر گرفته است. پورت USB-C امکان شارژ سریعتر را فراهم می کند و همچنین می توان بدون نیاز به تمرکز در اتصال کابل، از هر دو جهت کابل را به پورت USB-C متصل کرد. همراه بودن با فناوری روز را می توان به راحتی در تمام نسل های کنترلر پلی استیشن دید. کنترلر DualShock 3 با پورت miniUSB همراه بود، کنترلر DualShock 4 با پورت microUSB و در نهایت DualSense  با پورت USB-C همراه است.

ابعاد دکمه های L1 و R1

در کنترلر جدید DualSense ابعاد دکمه های L1 و R1 بزرگتر شده اند و از فاصله موجود در کنترلر DualShock 4 خبری نیست. تمرکز بهتر و دسترسی سریعتر از مزیت طراحی بزرگتر دکمه های L1 و R1 است. همچنین دکمه های L2 و R2 در کنترلر DualSense به محرک های تطبیقی مجهز شده اند تا بتوانیم تنش اقدامات خود را در بازی ها احساس کنیم. در کنار این موارد دریافت اطلاعات از طریق حس لامسه به لطف بازخورد هاپتیک در DualSense امکان پذیر شده است.

نورپردازی کنترلر DualSense

سونی بجای نورپردازی بزرگ DualShock 4 در DualSense این نورپردازی را در اطراف پد لمسی قرار داده است. این تغییرات در بخش نورپردازی باعث شده تا کاربر به آسانی متوجه روشن بودن کنترلر و تغییر رنگ در سوئیچ کردن بین یوزرها باشد. البته همانطور که می دانید در نسخه اولیه DualShock 4 نورپردازی تنها در بالای پورت microUSB بود اما در نسخه دوم و جدیدتر DualShock 4 علاوه بر جایگاه قبلی در بالای پد لمسی هم نوار باریک نورپردازی لحاظ شده بود.

باتری بزرگتر DualSense

بر اساس گفته سونی، کنترلر DualSense به باتری بزرگتر مجهز شده است. بزرگتر بودن باتری برای گیمرها یک مزیت بزرگ به حساب می آید اما بر اساس تصاویر منتشر شده و گفته های سونی بهتر است این موضوع را بررسی کنیم. نورپردازی در DualSense ابعاد کوچکتری دارد و تنها در یک بخش شاهد نوار نورپردازی هستیم پس در این بخش مصرف انرژی نورپردازی در DualSense کمتر از DualShock 4 است. اما کنترلر DualSense از سخت افزارها و قطعات مکانیکی بیشتری استفاده می کند تا مواردی مانند بازخورد هاپتیک را همراهی کند. بر این اساس مصرف قطعات داخلی کنترلر DualSense بیش از DualShock 4 است اما سونی این مشکل را با باتری بزرگتر برطرف کرده است که در نهایت احتمالا در مدت زمان بازی کردن هم تاثیر گذار است.

میکروفون داخلی کنترلر DualSense

سونی کنترلر DualSense پلی استیشن 5 را به میکروفون داخلی مجهز کرده است. این میکروفون برای دسترسی سریعتر بسیار کارآمد است. قطعاً کاربران باهوش این سوال در ذهنشان پدیدار می شود که در زمان چت کردن، با صدای محیط اطراف چه کنیم؟ اگر اخبار سونی را دنبال کرده باشید می دانید که سونی در ثبت اختراعی به پردازش صدا توسط میکروفون های داخلی برای حذف صدای پس زمینه اشاره داشت. با این وجود میکروفون داخلی می تواند بر اساس پردازش صدای محیط، نزدیک ترین صدا را ضبط کرده تا صدای پس زمینه را به حداقل برساند.

دکمه PS مزین به لوگو پلی استیشن

اگر در تصویر بالا دقت کنید، سونی در کنترلر DualShock 4 دکمه PS را گرد در نظر گرفته بود اما در کنترلر DualSense این دکمه همان لوگو پلی استیشن است. قطعا از نظر طراحی دکمه PS کنترلر DualSense بسیار جذاب تر است اما تمرکز بیشتری را برای فشار بروی دکمه می طلبد.

تغییر در ساختار استیک آنالوگ

استیک آنالوگ در DualShock 4 با بافتی ریز در اطراف و مرکز ساخته شده است اما استیک آنالوگ کنترلر DualSense کاملا متفاوت است. سونی در DualSense سعی کرده تا بافت درشت تر و برجسته تری را در اطراف استیک آنالوگ در نظر بگیرد و سطح مرکز استیک را صاف طراحی کند. قطعاً تجربه کاربری با استیک آنالوگ کنترلر DualSense جذاب تر و راحت تر است.

تغییر دکمه Share به create

در بخش دکمه ها اگر دقت کنید متوجه می شوید که دیگر از دکمه Share خبری نیست. کنترلر DualSense مانند کنترلر DualShock 4 به دکمه Share مجهز نیست اما بجای آن دکمه Create قرار گرفته است که از ویژگی های بهتری برخوردار است. سونی با دکمه Create به دنبال روش های جدید اشتراک گذاری است که بازیکنان برای به اشتراک گذاشتن گیم پلی خود با جهان به آن نیاز دارند. لازم به ذکر است که سونی اطلاعات بیشتری در مورد دکمه Create نداده است.

ابعاد و وزن

بر اساس تصاویر منتشر شده اولیه، ابعاد کنترلر DualSense بزرگتر از کنترلر DualShock 4 است. در واقع DualSense بزرگترین کنترلر پلی استیشن در بین نسل های مختلف است. گفته سونی با عنوان: “برای کاهش وزن کنترلر تا حد ممکن گام هایی برداشته شده است” دلیلی بر این نیست که این کنترلر سبک تر از DualShock 4 است. با استفاده از سخت افزارهای مختلف در کنترلر DualSense احتمالا با وزنی بیش از 210 گرم روبرو هستیم.

پست های مرتبط

اینتل در میکروکد 0x12B چه مشکلی را هدف قرار داد؟

فضای جهان‌باز بازی Ghost of Yotei ماهیت تکراری‌بودن کمتری نسبت به Ghost of Tsushima دارد

بازی Gran Turismo 7 در پلی‌استیشن 5 پرو از 8K با نرخ 60 فریم پشتیبانی می‌کند