بررسی امنیت سیستم عامل مکینتاش و ویندوز: کدامیک به باج افزار بیشتری آلوده می شود؟

بررسی امنیت سیستم عامل مکینتاش یا ویندوز: کدامیک به باج افزار بیشتری آلوده می شود؟

سال ها قبل برای انتخاب یک سیستم عامل امن و عاری از باج افزار و گزینش میان ویندوز و مکینتاش، به طور حتم سیستم عامل اپل بهترین گزینه به شمار می رفت، اما تحقیقات جدید که توسط وب سایت Malwarebytes به عنوان توسعه دهنده یک نرم افزار ضد باج افزار انجام شده، در سال 2019 اتفاقات عجیبی در این زمینه رخ داده است.

بر اساس تحقیقات انجام شده توسط موسسه Malwarebytes در سال 2019، سیستم عامل مکینتاش دو برابر بیشتر از سیستم عامل ویندوز مورد حمله باج افزار ها قرار گرفته است. به این ترتیب تولید کنندگان باج افزار علاقه بیشتری به هدف قرار دادن سیستم عامل مکینتاش از خود نشان داده اند و اشتیاق کمتری برای حمله به ویندوز دارند.

بیشتر باج افزار های تولید شده برای سیستم عامل مکینتاش اپل به صورت تبلیغات مزاحم منتشر شدند و بیشترین سهم در این حوزه متعلق به پاپ آپ ها و دو نرم افزار بهینه سازی سیستم عامل از جمله MacKeeper و MacBooster بود. پس از نصب نرم افزار های مشکوک و اعمال نفوذ باج افزار ها، آنها تبلیغات متعددی را به نرم افزار های مختلف در سیستم عامل مکینتاش تزریق می کنند و به این ترتیب سعی بر درآمد زایی دارند.

باج افزار تبلیغاتی گزینه اول نفوذ به سیستم عامل ها در سال 2019 به شمار می رفتند، اما در این بین سهم سیستم عامل مکینتاش در نسخه های مختلف، دو برابر بیشتر از سیستم عامل ویندوز بود. طبق اعلام Malwarebytes تعداد باج افزار های تولید شده برای مکینتاش در سال 2019 به میزان 400 درصد افزایش یافته و تعداد تهدیدات امنیتی آنها از 4.8 در سال 2018 به تعداد قابل توجه 11 باج افزار در سال 2019 افزایش یافته است.

مدیران Malwarebytes به این نکته اشاره کردند که تعداد Malware ها در سال 2019 به شدت افزایش یافته و یکی از دلایل آنها رشد فروش تعداد دستگاه های مک اپل نسبت به سال های اخیر بوده است. افزایش تعداد مدل های مک بوک پرو، مک بوک ایر، مک پرو و آی مک در سال های اخیر که در سال 2019 به اوج خود رسیده، مهم ترین دلیل اشتهای بیشتر تولید کنندگان باج افزار برای هدف قرار دادن سیستم عامل مکینتاش است.

تا پایان سال 2019 تعداد 24 میلیون باج افزار برای سیستم عامل ویندوز و تعداد قابل توجه 30 میلیون باج افزار برای سیستم عامل مکینتاش به ثبت رسیده است. هر چند تعداد دستگاه های مجهز به سیستم عامل مکینتاش در سال های اخیر افزایش یافته، اما به نظر می رسد که اپل در زمینه امنیت تلاش چندانی از خود نشان نمی دهد.

این آمار نشان می دهد که نه تنها تعداد تهدیدات مکینتاش بیشتر بوده، بلکه تعداد کلی آنها نیز از ویندوز پیشی گرفته است. از سوی دیگر نرم افزار های امنیتی عرضه شده برای مک چندان کارآمد نیستند و نمی توانند Malware ها را به درستی تشخیص دهند. بهترین روش برای تبلیغ و کسب درآمد برای Malware ها، ایجاد تب جدید در مرورگر سافاری بوده و کاربران نیز برخورد منفی با New Tab در این مرورگر ندارند.

به این دلیل که آنها با در اختیار داشتن یک نرم افزار امنیتی، فکر می کنند که سیستم عامل امنی را مورد استفاده قرار می دهند. اما در کمال ناباوری، این گونه نرم افزار ها کارایی قابل قبولی ندارند. برای اولین بار در تاریخ، تعداد تهدیدات باج افزاری در سیستم عامل مکینتاش نسبت به ویندوز بیشتر بوده و دو باج افزار New Tab و PCVARK in در جایگاه های دوم و سوم لیست Malwarebytes قرار گرفته اند.

نتایج ارائه شده مربوط به دستگاه هایی بوده که نرم افزار ضد باج افزار Malwarebytes را نصب کرده اند و به نظر می رسد که آمار واقعی در مقیاس بزرگ تر که تمام دستگاه را در بر می گیرد، شرایط وخیم تری را به ثبت برساند. با وجود تمام ملاحضات و آمار منتشر شده، اپل باید در خصوص امنیت مرورگر سافاری در خصوص Malware تبلیغاتی New Tab تجدید نظر کند.

هر چند توسعه دهندگان سیستم عامل های مختلف به خصوص مکینتاش، به کاربران پیشنهاد می کنند که نرم افزار های مورد نیاز خود را فقط و فقط از اپ استور رسمی دانلود کرده و از نصب نرم افزار از منابع ناشناس خودداری کنند. برای محافظت از سیستم عامل خود از جمله مکینتاش و ویندوز، می توانید از نرم افزار Malwarebytes استفاده کنید!

پست های مرتبط

مسدود کردن قابلیت‌های هوش مصنوعی در مرورگر سافاری اپل تاثیر بزرگی برای گوگل به همراه نداشت

تعداد زیادی از کاربران آیفون با حمله فیشینگ مواجه شدند

هر دو مدل آیفون 16 پرو و پرومکس اپل با لنز پریسکوپ مجهز می‌شوند