ام اس آی یکی از مهمترین شرکای تجاری اینتل، پس از طیف وسیعی از مادربردهای Z690 اینک مادربردهای مبتنی بر چیپ ست های میان رده و اقتصادی جدید را به طور رسمی معرفی کرد. مادربردهای MSI B660 / MSI H670 / MSI H610 دستپخت جدید اژدهای تایوانی برای محبوب ترین نوع میزبانی از Alder Lake است.
پردازنده های نسل 12 اینتل با تفاوت بالا در عملکرد نسبت به نسل قبل، اکنون هم ارزش خرید بالایی دارند و هم قدرتی مثال زدنی. پس از معرفی پردازنده های Akder Lake، شرکت های تولیدکننده به سرعت مادربردهای متنوعی را بر اساس چیپ ست رده بالای Z690 معرفی کردند. اما مانند همیشه بسیاری از کاربران چشم انتظار مادربرهایی با چیپ ست های میان رده بودند تا با هزینه کمتر به استقبال نسلی جدید بروند. بالاخره انتظارها به پایان رسید و این سری از مادربردها معرفی شدند.
انتخاب آسان قطعات با Powered by MSI برای نهایت کارایی
دقیقترین مشخصات پردازنده های Core نسل 12 اینتل از سری K و KF منتشر شد
تحلیلی بر مزایا و معایب پردازنده های نسل 12 اینتل قفل باز
شرکت ام اس آی در زمان معرفی مادربردهای Z690 بسیار مورد تمجید قرار گرفت و خصوصاً شاهکار طراحی و قدرت این شرکت یعنی Z690 GODLIKE نگاه جهانیان را به سوی خود جلب کرد. شاید در زمان معرفی تمام نگاه ها به سمت مادربردهای Z690 باشد اما به دلیل افزایش جهانی قیمت ها، در زمان خرید این چیپ ست B660 است که می تواند برای کاربران دلبری کند و به مرکز توجه تبدیل شود. شرکت ام اس آی هم همچون دیگر شرکت های معتبر در زمینه تولید مادربرد، از محبوبیت چیپ ست های میان رده آگاه است به همین دلیل طیف وسیعی از مادربردهای مبتنی بر چیپ ست محبوب MSI B660، چیپ ست میان رده MSI H670 و چیپ ست اقتصادی MSI H610 را معرفی کرد.
مهمترین ویژگی مادربردهای H670، B660 و H610 ام اس آی
شرکت ام اس آی همچنان به ارائه مجموعه ای عظیم از انتخاب ها پایبند است. این شرکت برای آخرین پلتفرم های معرفی شده خود، مادربردهایی از زیر برندهای MAG و PRO را در دو نسخه DDR5 و DDR4 روانه بازار می کند. بر اساس گفته ها، مادربردهای B660 DDR5 در بخش ماژول های رم می توانند تا نهایت فرکانس کاری 6200 مگاهرتز را استفاده کنند که البته پایداری آن از موادری است که ام اس آی به خوبی از عهده آن بر می آید.
تمام مادربردهای MSI B660 از PCIe 4.0 پشتیبانی می کنند که به منظور انتقال داده، پهنای باند 64 گیگابایت در ثانیه را لحاظ می کند. این مادربردها می توانند از مدار رگولاتور ولتاژ پردازنده با طراحی نهایت 12 فاز دیجیتال استفاده کنند و در بخش تامین برق پردازنده هم کانکتورهای دوگانه این وظیفه را بر عهده دارند. در این میان مادربرد TOMAHAWK WIFI DDR4 با مدار قدرت 14 فاز، سه اسلات M.2، شبکه بی سیم Wi-Fi 6، پورت شبکه 2.5 گیگابایت در ثانیه و Lightning USB 20G، یکی از جذاب ترین گزینه ها برای پردازنده های جدید اینتل است.
همچون همیشه ساختار PCB برای این شرکت بسیار مهم است در نتیجه یک PCB شش لایه به دو برابر مس بیشتر و البته نویز گاردها، تضمینی بر پایداری و عملکرد نهایی است. مادربردهای MSI B660 ATX دارای حداکثر 3 درگاه M.2 نسل چهار هستند که سرعتی برابر با 64 گیگابایت در ثانیه را برای انتقال داده ممکن می سازد. از دیگر موارد ذکر شده می توان به USB Type-C در پنل ارتباطات و کانکتور خروجی کیس، پورت شبکه با سرعت 2.5 گیگابیت در ثانیه، شبکه بی سیم Wi-Fi 6 و Wi-Fi 6E (در مدل های MAG B660) یاد کرد.
قطعا خنک سازی ماژول ها و کامپوننت ها یکی از مهمترین مسائل است. استفاده از هیت سینک های بزرگ در بخش VRM، شیلدهای فلزی M.2 برای خنک سازی دو جانبه سالیدها و البته نرم افزار هوشمند Frozr AI Cooling می تواند راهکاری مناسب در این بخش باشد.
نحوه ساده سازی فرآیند مونتاژ یا اسمبل یکی از مواردی است که MSI تمرکز ویژه ای بروی آن دارد. در چند سال اخیر I/O Shield از پیش نصب شده یکی از این راه های ساده سازی بود ولی جدا از این ساختار، در این نسل قابلیت EZ M.2 Clips برای اسمبل راحت سالیدهای M.2 در دسترس خریدارن قرار دارد. لازم به ذکر است که تمام مادربردهای MSI B660 از TPM 2.0 برای آخرین سیستم عامل ویندوز 11 پشتیبانی می کنند.
در آخر مادربرهای MSI H610 به عنوان یک گزینه اقتصادی بسیاری از نیازهای کاربر را برطرف می سازد. این سری از مادربردها با اسلات PCIe 4.0، ساختار با کیفیت، پوشش های فلزی و ساختاری جامع برای اسمبل آسان، می تواند نظر بسیاری از کاربران را جلب کند. البته مادربردهای مبتنی بر این چیپ ست قادر به اورکلاک رم نیستند، اما این موضوع چندان هم برای محصولات اقتصادی مورد نیاز نیست.