انویدیا در تدراک معرفی کارت گرافیک پرچمدار جدید خود با معماری Ampere است و نتایج بنچمارک جدید نشان می دهند که این محصول حدود 40 درصد از کارت گرافیک TITAN RTX قوی تر است. نتایج منتشر شده شامل دو کارت گرافیک ناشناس از انویدیا می شوند که توسط کاربر RoGame در توییتر به اشتراک گذاشته شده است.
هر چند تا کنون هیچ نام گذاری رسمی یا حتی اشاره ای به معماری ریز پردازنده این دو کارت گرافیک نشده، اما به جز معماری Ampere هیچ فرآیند معرفی نشده دیگری در کمپانی انویدیا موجود نیست و به همین دلیل پیش بینی می شود که این دو محصول جدید از معماری Ampere بهره می برند.
قدرتمندترین کارت موجود در دیتابیس بنچمارک GeekBench از تعداد قابل توجه 7552 هسته پردازشی CUDA و تعداد 118 هسته سایه زن برخوردار است که با تعداد هسته سایه زن 128 که پیش از این شایعاتی در خصوص آن وجود داشت، تفاوت دارد. فرکانس پایه کارت گرافیک پرچمدار بعدی انویدیا برابر با 1.11 گیگاهرتز تعیین شده و با توجه به مشخصات بیان شده، قدرت پردازشی 16.7 ترافلاپ را ارائه می دهد.
با وجود مشخصات قابل توجه، احتمال نیز وجود دارد که کارت گرافیک ثبت شده در دیتابیس بنچمارک GeekBench یک کارت پرچمدار نخواهد بود و قدرتمندترین کارت گرافیک مبتنی بر معماری ریز پردازنده Ampere از تعداد 8192 هسته پردازشی CUDA بهره خواهد برد. بر اساس مشخصات درج شده در دیتابیس بنچمارک GeekBench، کارت گرافیک جدید انویدیا به 24 گیگابایت حافظه گرافیکی مجهز شده است.
این کارت گرافیک ناشناس و اما قدرتمند انویدیا موفق به ثبت امتیاز قابل توجه و شگفت انگیز 184096 در بنچمارک GeekBench شده است. با توجه به فرکانس سایر کارت گرافیک های موجود در بازار می توان پیش بینی کرد که فرکانس 1.11 گیگاهرتزی ثبت شده در دیتابس بنچمارک، فرکانس نهایی این محصول نیست و به طور حتم کارت جدید انویدیا با فرکانس به مراتب بالاتری وارد بازار خواهد شد.
به این ترتیب می توان انتظار داشت که امتیاز کارت گرافیک مبتنی بر معماری ریز پردازنده Ampere بتواند امتیاز بسیار بالاتری را به ثبت برساند. با یک مقایسه بسیار ساده میان امتیاز کارت گرافیک ناشناس انویدیا و کارت گرافیک TITAN RTX می توان به این نتیجه رسید که پرچمدار احتمالی معماری Ampere حدود 40 درصد قوی تر از TITAN RTX عمل می کند.
دومین کارت گرافیک ثبت شده در دیتابیس GeekBench شرایط متفاوتی دارد و مشخصات کلی آن شامل تعداد 6912 هسته پردازشی CUDA و 108 هسته سایه زن می شود. فرکانس کاری این کارت گرافیک مبتنی بر معماری Ampere برابر با 1.01 گیگاهرتز تعیین شده و قدرت پردازشی آن 13.9 ترافلاپ است. بر همین اساس کارت گرافیک مورد بحث می تواند قدرتی در سطح RTX 2080 Ti را ارائه دهد.
هر چند حجم حافظه مورد استفاده توسط کارت گرافیک در حدود 47 گیگابایت ذکر شده، اما دیتابیس GeekBench در برخی موارد قادر به تشخیص صحیح میزان حافظه گرافیکی نیست و به همین دلیل می توان گفت که حجم حافظه این محصول بسیار کمتر از چیزی خواهد بود که به ثبت رسیده است. با تمام مشخصات ذکر شده، کارت گرافیک دوم انویدیا که به یک پردازنده گرافیکی مبتنی بر معماری Ampere مجهز شده، موفق به کسب امتیاز 141654 شده که باز هم قدرت بالاتری نسبت به TITAN RTX را نشان می دهد.
انویدیا ماه ها در تلاش برای تولید کارت گرافیک های 7 نانومتری با معماری Ampere است و با توجه به ثبت جزییات کامل از دو کارت گرافیک ناشناس این کمپانی در دیتابیس بنچمارک GeekBench می توان پیش بینی کرد که به زمان رونمایی آنها بسیار نزدیک شده ایم. مهم ترین چالش پیش روی کاربران حرفه ای و گیمرها، قیمت نهایی آنهاست که به نظر می رسد به هیچ وجه قیمت کاربر پسندی برای آنها انتخاب نشود.