با توجه به قیمت بالای پرچمداران شرکت های مختلف، بسیاری از کاربران به سمت گوشی های هوشمند میان رده کشیده شدند. البته نمی توان براحتی از کنار این مسئله گذشت که فروش بالای گوشی های میان رده شرکت ها می باشند که بیشترین میزان سود را با خود به همراه دارند. در این مقاله، مقایسه ای خواهیم داشت بین دو گوشی میان رده گوگل یعنی پیکسل 4a و پیکسل 3a ایکس ال.
قدمی رو به جلو در طراحی
در همان ابتدا به سراغ طراحی در نظر گرفته شده برای این گوشی های هوشمند میان رده می رویم. پیکسل 4a برای اولین بار در میان اسمارتفون های این شرکت، به طراحی جذاب و چشم نوازی در قسمت صفحه نمایش مجهز شده است. پیکسل 4a به صفحه نمایشی 5.8 اینچی با رزولوشن 1080×2340 پیکسلی به همراه ناچ بسیار زیبای اینفینیتی O مجهز شده است.
در طرف مقابل اما پیکسل 3a ایکس ال از همان طراحی ساده ای که پرچمداران سری پیکسل 3 بهره برده بودند، مجهز شده. صفحه نمایشی 6 اینچی با رزولوشن 1080×2160 پیکسلی.
حال گر بخواهیم در این بخش مقایسه ای داشته باشیم تا ببینیم کدامیک از این دو گوشی میان رده، امتیاز بالاتری را به خود اختصاص می دهند. در بخش طراحی در نظر گرفته شدن، بدون شک صفحه نمایش پیکسل 4a با توجه به بهره بردن از ناچ اینفینیتی O، جذابیت بصری بسیار زیبایی را با خود به نسبت صفحه نمایش ساده پیکسل 3a ایکس ال به همراه دارد.
هر دو صفحه نمایش به پنل اولد مجهز شده اند و تفاوت چندانی یز در ابعاد این دو صفحه نمایش شاهد نیستیم. در کل برای قسمت صفحه نمایش باید گفت که پیکسل 4a به لطف بهره بردن از ناچ اینیفینیتی O، پیروز میدان است.
دوربین هایی مشابه
قبل از اینکه به سراغ مشخصات سنسور های دوربین در نظر گرفته شده برای این اسمارتفون های میان رده برویم، نگاهی به طراحی قسمت پشتی خواهیم داشت. پیکسل 4a در قسمت پشتی از طراحی مشابهی با پرچمداران سری پیکسل 4 بهره برده. این اتفاق برای پیکسل 3a ایکس ال نیز افتاده که از طراحی مشابه با پرچمداران سری پیکسل 3 بهره برده است.
اگر بخواهیم مقایسه ای در این بخش داشته باشیم. پیکسل 4a به طراحی جذاب تر و جدید تری مجهز شده که بریدگی مربعی شکل برای قرار گیری سنسور دوربین در نظر گرفته شده.
در طرف مقابل اما، طراحی بسیار ساده ای برای قسمت پشتی پیکسل 3a ایکس ال در نظر گرفته شده است. شاید در نگاه اول طراحی ساده ای به نظر برسد، اما باید گفت که در عین سادگی جذابیت جالبی را با خود به همراه دارد که البته در میان کاربران ساده پسند نیز، طرفداران بسیاری دارد.
اما مشخصات سنسور های دوربین در نظر گرفته شده. باید گفت که در این بخش گوگل چندان زحمتی به خودش نداده و از همان سنسور های دوربینی که برای پیکسل 3a ایکس ال استفاده کرده بود، برای سنسور های دوربین پیکسل 4a نیز در نظر گرفته است.
شاید از خودتان بپرسید چرا گوگل در این بخش دست به پیشرفت نزده و از همان سنسور های دوربین استفاده کرده است. خب گوگل با پیکسل 3 پیکسل 3 ایکس ال توانسته بود عملکرد بسیار خوبی در زمینه سنسور های دوربین از خود به نمایش بگذارد. این موفقیت در حدی بود که توانست در این بخش حتی عملکردی بهتری به نسبت گوشی های هوشمند خانواده آیفون 10 از خود به نمایش بگذارد.
اما متاسفانه پرچمداران پیکسل 4 و پیکسل 4 ایکس ال در این بخش نتوانستند عملکرد خوبی را از خود به نمایش بگذارند. بهتر است بگوییم عملکردی نا امید کننده. با این تفاسیر گوگل تصمیم گرفت تا از همان سنسور های دوربین سری پیکسل 3 برای پیکسل 4a استفاده کند.
هر دوی این گوشی های هوشمند در قسمت پشتی به سنسور 12 مگاپیکسلی با گشودگی دریچه دیافراگم f/1.7 و برای دوربین سلفی نیز به سنسور 8 مگاپیکسلی با گشودگی دریچه دیافراگم f/2.0 مجهز شده اند. سنسور های دوربین این گوشی های هوشمند توانایی ضبط ویدئو با کیفیت 4K و حداکثر سرعت 30 فریم در ثانیه را خواهند داشت.
البته باید منتظر بود و دید که سنسور های دوربین پیکسل 4a همانند پیکسل 3a ایکس ال، می تواند در بررسی هایی که صورت خواهد گرفت، عملکردی خوبی را از خود به نمایش بگذارند یا خیر.
پردازنده بروزرسانی شده و قدرتمند تر
گوگل مدت هاست که در بخش پردازنده های در نظر گرفته شده برای گوشی های هوشمند خود، همکاری های موفقی با کوالکام دارد. پیکسل 3a ایکس ال به پردازنده اسنپدراگون 670 با معماری 10 نانومتری مجهز شده بود. پردازنده ای که در زمان رونمایی این گوشی هوشمند، یکی از بهترین پردازنده های میان رده گوشی های هوشمند اندرویدی بود.
اما برای پیکسل 4a شاهد قدمی رو به جلو بودیم. گوگل این بار تصمیم گرفت تا با توجه به همه گیر شدن شبکه های اینترنتی نسل پنجم یا همان 5G، گوگل از پردازنده ای استفاده کرد که توانایی پشیبانی از چنین شبکه های اینترنتی را داشته باشد. پیکسل 4a به پردازنده اسنپدراگون 730 با معماری 8 نانومتری مجهز شده که به طبع به نسبت پردازنده پیکسل 3a ایکس ال، قدرتمند تر می باشد.
یکی از ایراداتی که به گوشی های هوشمند گوگل وارد بود و هست، شباهت بالای این اسمارتفون ها با گوشی های هوشمند اپل بود. برای مثال گوگل برای گوشی های هوشمند خود حافظه داخلی قابل ارتقاء را در نظر نمی گرفت.
افزایش میزان حافظه داخلی
پیکسل 3a ایکس ال به رم 6 گیگابایتی و حافظه داخلی 64 گیگابابتی مجهز شده بود. بهره بردن از این میران حافظه داخلی که قابلیت ارتقاء را نداشت، یکی از ضعف ها و ایراداتی بود که می شد که به این گوشی میان رده گرفت. حال پیکسل 4a به رم 6 گیگابایتی و حافظه داخلی 128 گیگابایتی مجهز شده تا به نسبت پیکسل 3a ایکس ال میزان ظرفیت بیشتری را در اختیار کاربران قرار دهد. هرچند هنوز هم قابلیت ارتقاء حافظه داخلی با میکرو اس دی برای پیکسل 4a نیز وجود ندارد.
باتری ضعیف تر اما طول عمر مفیدی برابر
اما در بخش میزان ظرفیت در نظر گرفته شده برای باتری، شاهد روندی رو به عقب برای پیکسل 4a به نسبت پیکسل 3a ایکس ال بودیم. پیکسل 4a به باتری 3140 میلی آمپر ساعتی و پیکسل 3a ایکس ال به باتری 3700 میلی آمپر ساعتی مجهز شده. اما چرا گول تصمیم به چنین انتخابی گرفت.
به طبع پردازنده در نظر گرفته شده برای پیکسل 4a به نسبت پردازنده پیکسل 3a ایکس ال، مضرف انرژی کمتری را با خود به همراه خواهد داشت. در طرف دیگر پیکسل 3a ایکس ال به صفحه نمایشی با ابعاد بزرگتر به نسبت صفحه نمایش پیکسل 4a مجهز شده است. در مجموع باید گفت با توجه به مشخصات در نظر گرفته شده و نیز میزان ظرفیت باتری، نباید تفاوت چندانی در طول عمر مفید باتری این دو گوشی هوشمند میان رده شاهد باشیم.
در کل باید گفت که گوگل تصمیم گرفته تا از همان ترکیب برنده سری پیکسل 3 برای پیکسل 4a در قالبی جدید بهره ببرد. به نسبتنسل قبلی، پیکسل 4a طراحی جذاب تر و زیبا تری را با خود به همراه داشته و در بخش مشخصات سخت افزاری و مشخصات فنی در نظر گرفته شده، نخواسته است چندان دست به تغییر بزند و قصد دارد همان عملکرد خوب را از خود به نمایش بگذارد.