هدفون بی سیم سری گلکسی بادز سامسونگ از اولین روز عرضه با طراحی متفاوت، به سرعت مورد توجه کاربران قرار گرفت. سامسونگ سعی کرد در هر نسخه، تغیرات ساختاری و بهینه سازی های مختلفی را به این محصولات اضافه کند تا اینکه در رویداد رسمی معرفی Galaxy Z Fold 4 و Galaxy Z Flip 4 بود که سامسونگ جدیدترین بادز خود را با نام Galaxy Buds 2 Pro معرفی کرد. اکنون پس از یک هفته استفاده از گلکسی بادز 2 پرو و مقایسه آن با گلکسی بادز 2، به بررسی این هدفون بی سیم می پردازیم.
در ابتدا این نکته را باید عنوان کنم که این یک بررسی تجاری نیست. دفتر سامسونگ هزینه ای برای آن پرداخت نکرده و تنها محصول را در اختیار رسانه بنچیمو قرار داده است.
هدفون بی سیم گلکسی بادز 2 پرو یک همراه عالی برای دارندگان گوشی های سامسونگ است. شاید بتوان گفت راحتی استفاده از هدفون ها، حذف نویز فعال عالی، پاسخگویی به فرکانس های بالا و پایین خوب و ظاهری غیر تکراری (نسبت به محصولاتی که بسیاری از آنها نسخه کپی شده از ایرپادهای اپل هستند) از جمله ویژگی های مثبت این سری است اما نمی توان گفت با یک محصول بی نقص طرف هستیم. بیایید نگاهی به مشخصات هدفون بی سیم گلکسی بادز 2 پرو سامسونگ داشته باشیم:
مشخصات | Samsung Galaxy Buds 2 Pro |
---|---|
ابعاد |
19.9 × 21.6 × 18.7 میلی متر
50.1 × 50.2 × 27.7 میلی متر |
باتری |
61 میلی آمپر ساعت
515 میلی آمپر ساعت |
اسپیکر و میکروفون |
|
اتصال |
AAC/ SBC/ Scalable Codec/ 24-bit audio |
سنسورها |
|
بقاء |
|
رنگ |
|
قیمت |
|
سامسونگ آخرین پرچمدار هدفون های بی سیم خود یعنی Galaxy Buds 2 Pro را با مجموعه ای از به روز رسانی ها و بهبودهای تدریجی معرفی کرد. هدفون بی سیم گلکسی بادز 2 پرو شاید با تغییرات و بهینه سازی های انجام شده، یک محصول تکامل یافته و بهتر نسبت به نسل های قبل باشد اما با قیمتی که دارد، سطح انتظارات را هم بالا می برد.
اما باید در همین ابتدا دو سوال مطرح شود که Galaxy Buds 2 Pro برای چه کسانی مناسب و برای چه کسانی مناسب نیست؟
جعبه و طراحی Galaxy Buds 2 Pro
با نگاهی به جعبه هدفون Buds 2 و Buds 2 Pro، رنگ مشکی جعبه نسخه پرو خودنمایی می کند. فونت، نوشته و تصویر روی هر دو جعبه مانند هم است با این تفاوت که تغییر رنگ از سفید به مشکی، جذابیت بصری نسل جدید را بیشتر کرده است. ابعاد مشابه جعبه ها حتی قبل از باز کردن هم نشان از هم اندازه بودن باکس یا داکت شارژ دارد.
درون جعبه بجز کیس و بادزها، دفترچه راهنما، گوشی های سیلیکونی در دو سایز متفاوت (بجز گوشی روی بادزها) و یک کابل USB-C دیده می شود. باکس یا داکت شارژ در بخش بیرونی همان اندازه نسخه قبلی را دارد با این تفاوت که ساختار آن بجای پلاستیک براق از پلاستیک مات است. نسخه که در اختیار رسانه بنچیمو قرار گرفت، هم در باکس شارژ و هم بادرزها، رنگ بنفش را حفظ کرده که بر خلاف نسل قبلی با تریم دو رنگ (برای مدل مشکی) جلوه بهتری را نشان می دهد.
با باز کردن باکس یا جعبه شارژ، چند نکته به سرعت نظر من را جلب کرد. قفل مغناطیسی در جعبه به خوبی می تواند از پس تکان های شدید بر آید به طوری که اگر خودتان قصد باز کردن در جعبه را نداشته باشید، به سختی می توان این کار را انجام داد. در جعبه هم قدرت کافی برای محافظت از بادزهای داخلی دارد. در اطراف جعبه تنها پورت USB-C به منظور شارژر کردن داکت (باکس یا جعبه) دیده می شود و هیچ دکمه ای برای جفت کردن هدفون با دیگر گجت ها قرار نگرفته که دلیل آن، همیشه آماده بودن هدفون ها برای جفت شدن با موبایل یا دیگر گجت ها است.
نوع طراحی باکس هم به نوعی است که از ورود گرد و غبار به داخل جلوگیری کند. در واقع شاید بتوان مهمترین تغییر صورت گرفته در بخش ظاهری را، طراحی متفاوت بادزها یا هدفون ها دانست. این طراحی متفاوت باعث شده تا قالب گیری داخل باکس هم نسبت به نسخه قبلی متفاوت باشد. البته نوشته SOUND BY AKG و نشانگر کوچک شارژ در داخل کیس همانند نسخه قبلی است.
یکی از مواردی که کمی مرا اذیت کرد، نوع قرار گیری بادزها در جایگاه خود درون باکس است. قفل مغناطیسی که برای در بر گیری بادزها به داخل کیس استفاده شده بسیار قدرتمند و خوب است اما برای قرارگیری بادزها در حفره مخصوص، نیاز است تا کمی با آن بازی کنید یا مدتها با آن کار کنید تا جای مناسب اتصال پین شارژ را پیدا کنید. این موضوعی بود که من با Galaxy Buds 2 نداشتم. در این نسخه به راحتی می توانید بادزها را در داخل جعبه قرار داده به طوری که به سرعت پین های ارتباطی شارژ به هم متصل شوند (البته اگر گوشی چپ و راست را اشتباه نگیرید).
با خارج کردن بادزها در باکس، به سرعت طراحی متفاوت آنها شما را مجذوب می کند. اگر با نسخه قبلی آشنا باشید، می دانید که طراحی کمی با خطوط بیشتر همراه است و دیگر از آن لوبیای ساده خبری نیست. نوع ساختار همچون باکس، از نوع پلاستیک مات است که البته همین ساختار هم چندان دل خوشی از اجسام تیز ندارد. اما یکی از کاربردی ترین تغییرات صورت گرفته در Galaxy Buds 2 Pro، قرارگیری دریچه ای برای کاهش فشار از ANC (حذف نویز فعال) است که فشار ناشی از این قابلیت را در گوش کاهش می دهد. وجود استاندارد IPX7 هم خیال شما را از باران یا فعالیت های ورزشی که تعرق بالایی را ایجاد می کند، راحت کرده. البته در بخش ساختار می توان گفت شاید این نوع طراحی هدفون برای دوندگان یا تکان های شدید خیلی مناسب نباشد.
یکی از مشکلات من در زمان استفاده از کلاه کاسکت موتور سیکلت، شل شدن یکی از بادرزها در برخورد با کلاه کاسکت بود. یکی از ترفندهایی که می توان تا حدی جلوی این شل شدن ها (چه در این هدفون چه در دیگر هدفون ها) را گرفت، تعویض گوشی های سیلیکونی است. سه سایز مختلف گوشی سیلیکونی 11 میلی متر، 13 میلی متر و 15 میلی متر در جعبه این هدفون قرارگرفته که می توان بهترین گزینه را بر اساس ابعاد گوش خود انتخاب کنید تا از قرارگیری بهتر، اطمینان حاصل کنید. تعویض این گوشی های سیلیکونی هم کار آسانی است. البته با محدود مشکلاتی که در بخش طراحی داشتم، من این نوع طراحی را بیشتر از ایرپادهای اپل و 90 درصد دیگر هدفون های بی سیم با طرح مشابه اپل می پسندم.
یکی دیگر از مزیت های طراحی Galaxy Buds 2 Pro راحتی در گوش است. پس از ساعت ها استفاده از آن حس گوش درد مانند بسیاری از هدفون ها به سراغ شما نمی آید. خصوصاً اگر در زمان پیاده روی، در حال شنیدن موسیقی باشید، با شنیدن اخطار کم بودن باتری، متوجه می شوید که ساعت ها از هدفون استفاده کرده و متوجه گذشت زمان نشده اید.
کنترل Galaxy Buds 2 Pro
در هر بادز یک تاچ پد یا پد لمسی قرار گرفته تا فرامین شما را اجرا کند. سامسونگ حساسیت لمس گلکسی بادز 2 پرو را نسبت به نسل قبل کم کرده تا از لمس ها و اجرای فرامین ناخواسته جلوگیری شود. در حال حاضر بازخورد لمس خوب و متعادل است. به طور پیش فرض با یک بار لمس موسیقی اجرا یا متوقف می شود، با دو بار لمس موسیقی بعدی اجرا می شود یا می توان تماس را پاسخ داد و با سه بار لمس موسیقی قبلی اجرا می شود. همچنین می توان با نگه داشتن لمس، افکت های مختلف حذف نویز را انتخاب کرد. وقتی فرمان خود را روی پد لمسی ضربه میزنید، بادزها صدایی تولید میکنند که نشان میدهد فرمان شما را ثبت کردهاند.
با این حال، سفارشی سازی کنترل کاربر بسیار محدود است. کاربر می تواند فقط یک کنترل لمسی را سفارشی کند، و حتی در آن صورت، میزانی که می توانید آن را سفارشی کنید به یک نوع فرمان محدود می شود. به طور مثال نمی توانید یک بادز را به آهنگ بعدی یا قبلی تنظیم کنید و یک بادز را به حجم صدا (باید یک گزینه سفارشی سازی انتخاب شود). لیستی از سفارشی سازی ها وجود دارد که می توانید برای تغییر آن را انتخاب کنید، اما سامسونگ به شما اجازه نمی دهد حالت های مختلف را با هم ترکیب کنید.
شاید یکی دیگر از مشکلات Galaxy Buds 2 Pro، استفاده از نرم افزار اختصاصی Galaxy Wearables به همراه پلاگین های مختلف باشد. ممکن است نصب این نرم افزار و پلاگین ها برای بسیاری چالش برانگیز نباشد اما زمانی که برای اجرای نرم افزار دسترسی هایی مانند استفاده از حافظه داخلی، گزارشهای تلفن، رسانه، عکسها، مخاطبین، ارسال پیامک، تقویم و موقعیت را طلب می کند و شما آن را رد می کنید (قبول نکردن)، برنامه یا کار نمی کند یا بارها درخواست دسترسی ارسال می کند که چندان جالب نیست. به هر حال در زمان نصب موفق نرم افزار، قابلیت ها و تنظیمات مورد نیاز شما به خوبی در دسترس است تا مدیریت بهتری بروی بادزها داشته باشید. البته فکر می کنم برنامه ای برای سیستم عامل iOS وجود ندارد که اگر چنین باشد امکانات مهم این بادز مانند اکولایزر، دستورات سفارشی یا تنظیمات ANC را با آیفون ها در اختیار ندارید.
صدای خروجی Galaxy Buds 2 Pro
سامسونگ در چند سال گذشته با AKG (یکی از شرکتهای تابعه هارمن اینترنشنال که اکنون متعلق به سامسونگ است) برای تنظیم صدای سری گلکسی بادز شریک شده است. با وجود اینکه چند ماه است که از Galaxy Buds 2 استفاده می کنم، به محض تست کردن Galaxy Buds 2 Pro تغیرات صدا را متوجه شدم. صدای خروجی Galaxy Buds 2 Pro جذاب تر از نسخه قبلی است که البته تا حدی باید آن را مدیون بیس عمیق تر و بهتر درایورهای جدید دانست. در بسیاری از هدفون ها، زمانی که بیس عمیق تر یا پاسخ فرکانس ها پایین تر هستند، فرکانس های میانه و بالا چندان با کیفیت و بدون تداخل نیستند. اما گلکسی بادز 2 پرو هم بیس عمیقی دارد و هم فرکانس بالا و میانه خوبی را ارائه می کند.
اگر طرفدار شنیدن موسیقی باشید، صدای خروجی گلکسی بادز 2 پرو چنان شما را جذب می کند که مدام در وسوسه افزایش حجم صدا هستید. اما اگر یک حرفه ای در این زمینه باشید، می دانید که گلکسی بادز 2 پرو چندان هم بی نقص نیست، اما قابل قبول است.
یکی از قابلیت های Galaxy Buds 2 Pro، پشتیبانی از صدای 360 درجه یا صدای فراگیر است. این قابلیتی است که با Galaxy Wearable در تنظیمات Earbud در دسترس شما قرار می گیرد. البته برای لذت بردن از این قابلیت صوتی، اگر گجت شما گزینه ای برای فعال کردن Dolby Atmos دارد باید آن را فعال کنید و یا موسیقی یا منبع صوتی را انتخاب کنید که این قابلیت (صدای فراگیر یا 360 درجه) را پشتیانی کند.
با اینکه صدای 24 بیتی با فرکانس 48 کیلوهرتز برای این هدفون تبلیغ شده است اما این قابلیت تنها در گوشی های جدید گلکسی سامسونگ در دسترس است. اگر یک گوشی جدید سامسونگ دارید در مرحله بعد ممکن است لازم باشد به تنظیمات Developer رفته و به صورت دستی این قابلیت را فعال کنید. برای دسترسی به صدای 24 بیتی در Galaxy Buds 2 Pro به یک گوشی سامسونگ با حداقل رابط کاربری One UI 4.0 نیاز دارید.
مکالمه با Galaxy Buds 2 Pro
صدای مکالمه با Galaxy Buds 2 Pro به لطف حذف نویز خوب است. هنوز هم در این بخش نسخه پرو بهترین بازار نیست اما نسبت به بسیاری از رقیبان در بازار (خصوصاً مدل های ارزان تر) گزینه بهتری است. حذف نویز در زمان مکالمه ممکن است کمی از جزئیات صحبت ها را بگیرد که البته این مسئله سلیقه ای است. اگر با این نوع صدای خروجی در مکالمه ارتباط خوبی ندارید، می توانید از نرم افزار Galaxy Wearable حالت صدای محیطی حین مکالمه را فعال کنید تا جزئیات صدایی بهتری منتقل شود. البته در این حالت تمام صداهای گرفته شده توسط میکروفون هم منتقل می شود. در هر صورت این قابلیت برای مکان های شلوغ مناسب نیست و بهتر است همچنان از قابلیت حذف نویز استفاده کنید. با اینکه این هدفون داری میکروفون پایه ای نزدیک به دهن مانند ایرپاد نیست، اما در مجموع باید در این بخش امتیاز قبولی را به گلکسی بادز 2 پرو داد زیرا با توجه به ابعادی که دارد، عملکردی کم نقص را ارائه می کند.
قطعاً یکی از جذاب ترین قابلیت های Galaxy Buds 2 Pro حالت مکالمه هوشمند است. در این حالت اگر موسیقی در حال پخش باشد، به محض مکالمه یا صحبت کردن شما با دیگران، صدای موسیقی کم می شود تا صدای اطراف را به راحتی بشنوید. این قابلیت در طول تست یک هفته ای به خوبی کار کرد، هرچند بعضی مواقع صحبت دیگران را به عنوان مکالمه من تشخیص می داد (البته برای فال گوش ایستادن بد نبود :).
5 نظرات
واقعاً بررسی خوبی بود خسته نباشید آقای مظفری
سلام. با سپاس از تحلیل و بررسی حرفهای و بینظیرتان یه سوال دارم. برای من که گلکسی بادز پرو دارم آیا خریدن این هندزفری جدید، توجیه دارد؟ صدای موسیقی برای من مهمه. آیا صداش خیلی نسبن به گلکسی بادز پرو پیشرفت کرده؟
سلام و درود. بله از نظر صدا تغییرات داشته. صدای بیس حتی نسبت به نسل قبلش بسیار بهتر و دقیقتر شده و فرکانس های میانه و بالا هم عملکرد خوبی دارند ولی من تنها با قیمت این مدل مشکل دارند. اگر گوشی جدید سامسونگ دارید یکی از بهترین گزینه ها است و پیشنهاد می کنم عوض کنید اما اگر گوشی سامسونگ ندارید به گزینه های دیگه فکر کنید.
وقتی از میکروفن استفاده میشه و مثلا میخوام داخل واتساپ ویس بذارم اصلا نویز کنسلینگ با اینکه فعالش میکنم کارشو انجام نمیده و صدای محیط به شدت داخل ویس هست.مخصوصا وقتی در حال رانندگی هستیم.چطور میشه حلش کرد این مشکل رو
فریم ور بادز رو آپدیت کردید؟