قطعا تابحال برای خیلی از کاربران Steam مشکل خطای شبکه بوجود آمده است اما در برخورد با آن به چالش برخورده اند. ما در این مقاله قصد داریم که بهترین و راحت ترین راه حل ها را برای حل این مشکل پیشنهاد دهیم.
یک فروشگاه عالی
شرکت Valve که خود از تولیدکنندگان بازی های رایانه است، در سال 2003 این شبکه را مختص گیمرها طراحی کرد و به بازار عرضه کرد. فقط مدت زمان کمی کافی بود تا Steam خودش را به عنوان یکی از بزرگ ترین فروشگاه های بازی های کامپیوتری معرفی کند و در حال حاضر هم خیلی از کاربران از این شبکه فروشگاهی استفاده می کنند. این شبکه در حال حاضر بیش از 120 میلیون کاربر دارد که می توانند از تخفیفات ویژه بهره مند شوند. اما این فروشگاه اینترنتی مشکلات خاصی هم دارد که گاها کاربران را سردرگم می کند، در ادامه با راه حل های رفع خطای استیم همراه شوید.
استیم یک پلتفرم بازی آنلاین شگفت انگیز است که می توانید از آن برای مدیریت بازی های خود به راحتی استفاده کنید. میتوانید از یک خرید بازی فوق العاده در آن لذت ببرید، اما ممکن است از مشکلاتی مانند بارگیری نشدن Steamui.dll، حذف نصب خود بازی Steam و بهویژه خطای اتصال Steam نیز ناراحت باشید.
شروع مشکلات
مانند تمام پلتفرمهای آنلاین در Steamهم گاهی اوقات ممکن است در اجرای یک بازی یا تلاش برای بهروزرسانی با مشکل مواجه شوید و زمانی که این اتفاق میافتد، یک پیام خطا ظاهر میشود. از جمله پیام هایی که برخی افراد هنگام دانلود بازی با آن مواجه می شوند، خطای اتصال (( نتوانست به شبکه استیم متصل شود )). این مشکل به دلیل آفلاین بودن سرورهای Steam است.
خوب وقتی که هنگام دانلود بازی یا آپدیت بازی با پیغام خطای اتصال روبرو می شوید، این پیغام به دلیل مشکل سرورهای استیم است، نه اتصال شما که در ادامه توضیح خواهیم داد.
یا اتصال خود را بررسی نمایید و روی «امتحان مجدد» کلیک کنید یا جریان را در حالت آفلاین شروع کنید. در این حالت هیچ راه حلی وجود ندارد و باید منتظر بمانبد تا سرورها دوباره در دسترس باشند.
راه حل بعدی چک کردن مشکل از طریق منبع بررسی آن است. اگر مشکلی در سرویس وجود داشته باشد، به سرعت گزارش هایی را در این صفحه مشاهده خواهید کرد که نموداری را تشکیل می دهند تا ببینید آیا بسیاری از افراد با Steam با مشکل مواجه هستند یا خیر. در نهایت، اگر پس از مدتی انتظار باز هم نمیتوانید دانلود کنید، میتوانید با پشتیبانی Steam از اپلیکیشن تماس بگیرید.
یک راهاندازی مجدد ساده میتواند خرابیهای نرمافزار، مشکلات درایورها را برطرف کند و تنظیمات شبکه شما را بازنشانی کند، که احتمالاً میتواند خطای عدم اتصال Steam را برطرف کند. اگر راه اندازی مجدد کار نمی کند، می توانید روش های زیر را امتحان کنید.
4 راه موثر برای اینکه مشکل خطای اتصال برطرف شود:
راه حل 1. پروتکل اینترنت Steam خود را تغییر دهید.
راه حل 2. بررسی کنید که اتصال اینترنت شما به طور معمول کار می کند.
راه حل 3. پس از حذف فایل های استیم، کلاینت خود را دوباره نصب کنید.
راه حل 4. درایور شبکه را به روز کنید.
راه حل 1. پروتکل اینترنت Steam خود را تغییر دهید
UDP (User Datagram Protocol) پروتکل اصلی اینترنت برای بسیاری از کاربران Steam است. با این حال، پروتکل گاهی اوقات ناپایدار می شود. در این صورت می توانید آن را به TCP پروتکل کنترل انتقال تغییر دهید که قابل اعتمادتر و سریعتر است. برای انجام چنین کاری مراحل زیر را انجام دهید:
مرحله 1. اگر میانبر Steam در دسکتاپ وجود دارد، روی آن راست کلیک کرده و Properties را انتخاب کنید.
مرحله 2. در پنجره Properties، به تب Shortcut بروید.
مرحله 3. در کادر گفتگوی Target، –tcp را به انتها اضافه کنید. کل خط متن C:\Program Files (x86)\Steam\Steam.exe” -tcp است.
راه حل 2. بررسی کنید که اتصال اینترنت شما به طور معمول کار می کند
علاوه بر این، می توانید بررسی کنید که آیا اتصال اینترنت شما به طور معمول کار می کند یا خیر. کار با آن بسیار ساده است. می توانید مرورگر را باز کنید تا بررسی کنید که آیا رایانه شما می تواند به طور معمول به اینترنت متصل شود یا خیر. از طرف دیگر، می توانید آداپتور شبکه خود را بررسی کنید. برای بررسی این مورد به ترتیب مراحل زیر پیش بروید:
مرحله 1. کلیدهای Win + X را فشار دهید تا منوی زمینه باز شود و Device Manager را از آن انتخاب کنید.
مرحله 2. در پنجره پاپ آپ، به آداپتور شبکه بروید و آن را گسترش دهید، و سپس لیستی از آداپتورهای WiFi/LAN را با نام رسمی خود پیدا خواهید کرد.
مرحله 3. روی یک آداپتور دوبار کلیک کنید تا پنجره Properties آن باز شود، و سپس ببینید آیا پنجره ای وجود دارد که نشان می دهد این دستگاه به درستی کار می کند یا خیر. در اینجا می توانید تمام آداپتورها را یک به یک بررسی کنید.
مرحله 4. اگر تغییری در تنظیمات شبکه خود ایجاد کردید، باید با اجرای دستورات خاصی آنها را برگردانید. کلیدهای Win + R را فشار دهید تا کادر Run باز شود و سپس cmd را در آن تایپ کنید و Enter را بزنید.
مرحله 5. دستورات زیر را تایپ کنید و پس از تایپ هر دستور Enter را بزنید.
مرحله 6. پس از اجرای این دستورات، رایانه خود را مجدداً راه اندازی کنید و بررسی کنید که آیا خطای «نمیتوان به شبکه Steam متصل شود» برطرف شده است یا خیر.
راه حل 3. پس از حذف فایل های استیم، کلاینت خود را دوباره نصب کنید
اگر روش های بالا کار نمی کنند، می توانید سرویس گیرنده Steam خود را دوباره نصب کنید. اگر مراحل زیر را دنبال کنید، این عملیات داده های بازی شما را حذف نمی کند. بنابراین، لطفا نگران نباشید.
مرحله 1. روی میانبر Steam روی دسکتاپ خود کلیک راست کرده و Open file location را انتخاب کنید تا دایرکتوری ریشه آن باز شود.
مرحله 2. برخی از فایلها مانند appcache، config، bin، و سایر موارد را به جز پوشهها و فایلهای زیر که برای راهاندازی Steam استفاده میشوند، حذف کنید.
مرحله 3. پس از حذف فایلها، استیم خود را از راهانداز Steam.exe اجرا کنید و سپس استیم برخی از فایلها را دانلود کرده و خود را به روزرسانی میکند.
پس از اتمام نصب مجدد، می توانید بررسی کنید که آیا خطای اتصال Steam همچنان وجود دارد یا خیر.
راه حل 4. درایور شبکه را به روز کنید
آداپتورهای شبکه قدیمی یا مشکل دار نیز مسئول خطای اتصال Steam هستند. بنابراین، می توانید آداپتور شبکه را به روز کنید. برای اعمال چنین کاری مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید.
مرحله 1. با دنبال کردن راه حل 2، پنجره Device Manager را باز کنید.
مرحله 2. روی آداپتور شبکه کلیک راست کرده و از منو گزینه Update driver را انتخاب کنید.
مرحله 3. در پنجره پاپ آپ، نحوه جستجوی درایورها را انتخاب کنید. در اینجا 2 گزینه وجود دارد: خودکار و دستی. میتوانید بر اساس نیاز خود یکی را انتخاب کنید و دستورالعملهای روی صفحه را برای تکمیل بهروزرسانی دنبال کنید.
حالا متصل خواهید شد
اگر روش بالا در به روز رسانی درایورها ناموفق بود، می توانید از یک برنامه شخص ثالث حرفه ای برای به روز رسانی درایورها استفاده کنید. Driver Easy Pro می تواند تمام درایورهای قدیمی را شناسایی کرده و تنها با یک کلیک آنها را به روز کند. راهنمای استفاده از این برنامه:
مرحله 1: Driver Easy را نصب و راه اندازی کنید. روی دکمه Scan Now کلیک کنید.
مرحله 2: پس از تکمیل فرآیند اسکن، روی دکمه بهروزرسانی همه کلیک کنید تا آخرین درایورها را برای همه دستگاههایی که درایورهای قدیمی دارند دانلود و نصب کنید.
شما هر کدام از راه های معرفی شده را که امتحان کنید، می توانید به راحتی مشکل خطای اتصال استیم خود را حل کنید. امیدوارم که این مطلب آموزشی برای شما مفید بوده باشد و حالا بتوانید استیم خود را بخوبی اجرا کنید.