تعداد شگفت انگیز ترانزیستور های چیپ گرافیکی Ampere A100 اعلام شد

تعداد شگفت انگیز ترانزیستور های چیپ گرافیکی Ampere A100 اعلام شد

کمپانی انویدیا در مراسم آنلاین GTC 2020 از جدیدترین دستاورد های خود در حوزه پردازنده های گرافیکی رونمایی کرد و چیپ گرافیکی Ampere A100 یکی از این محصولات به شمار می رود. روز گذشته ویدئویی عجیب از آقای جنسن هوآنگ مدیر عامل انویدیا منتشر شده بود که وی را در حال قرار دادن سیستم محاسباتی DGX A100 نشان می داد.

چیپ گرافیکی Ampere A100 انویدیا بر اساس اعلام این کمپانی، بزرگترین پردازنده گرافیکی با بهره گیری از لیتوگرافی 7 نانومتری به شمار می رود و ابعاد بزرگ آن، پذیرای تعداد بسیار شگفت انگیزی از ترانزیستور است. پیش از این چیپ گرافیکی Xilinix VU19P FPGA که در هند توسعه یافته بود، با در اختیار داشتن تعداد 35 میلیارد ترانزیستور، رکورد دار این حوزه به شمار می رفت.

انویدیا مدعی است که چیپ گرافیکی Ampere A100 نسبت به محصولات خانواده Volta به میزان 20 برابر قدرت پردازشی بیشتر در حوزه هوش مصنوعی و محاسبات FP32 ارائه می دهد. همچنین عملکرد آن در محاسبات FP64 نیز به میزان 2.5 برابر بیشتر از محصولات خانواده Volta خواهد بود. نسل سوم هسته های پردازشی Tensor که در چیپ گرافیکی جدید انویدیا مورد استفاده قرار گرفته، از سیستم محاسباتی FP64 پشتیبانی می کند.

چیپ گرافیکی Ampere A100 که دقایقی قبل در رویداد آنلاین GTC 2020 انویدیا رونمایی شد، با استفاده از فناوری 7 نانومتری تولید شده و تعداد قابل توجه و شگفت انگیز 54 میلیارد ترانزیستور در این محصول به کار رفته است. این پردازنده گرافیکی قدرتمند که در سیستم محاسباتی DGX A100 انویدیا مورد استفاده قرار گرفته، در حال حاضر قدرتمندترین و بزرگترین چیپ گرافیکی جهان به شمار می رود.

سیستم محاسباتی DGX A100 انویدیا قادر به ارائه قدرت پردازشی 5 ترافلاپ است و به صورت اختصاصی برای سیستم های محاسباتی در حوزه هوش مصنوعی و محاسبات بسیار سنگین گرافیکی طراحی و تولید شده است. طبق اعلام انویدیا، این سیستم محاسباتی که در آن از پردازنده گرافیکی Ampere A100 استفاده شده، با قیمت 199.000 دلار به بازار عرضه خواهد شد.

پست های مرتبط

اپل به زودی آپدیت iOS 18.0.1 را برای رفع باگ‌های iOS 18 منتشر می‌کند

آیفون 16 پرو مکس اپل در تست افتادن گوشی به خوبی عمل نکرد و گلس جدید سرامیک شیلد ترک خورد !

پنج دلیل که چرا باید پاور باکیفیت انتخاب کنیم