هر آنچه باید از ویندوز 11 بدانید

بالاخره پس از سالها بروزرسانی ویندوز 10، مایکروسافت نسل جدید ویندوز یعنی ویندوز 11 را معرفی کرد. این ویندوز هم اکنون در نسخه پیش نمایش در دسترس است و می توانید از آن استفاده کنید. حال در ادامه به سوالات شما می پردازیم و هر آنچه که باید از این ویندوز جدید بدانید.

تاریخ رسمی انتشار ویندوز 11

مایکروسافت در کنفرانس مطبوعاتی اولیه خود به این نکته اشاره کرد که ویندوز 11 در تعطیلات 2021 منتشر می شود اما این زمان می تواند بین ماه های مهر تا آذر باشد. با این حال، این شرکت اکنون به این موضوع اشاره دارد که سیستم عامل ویندوز 11 در 28 مهر ماه راه اندازی می شود. با این حال مشخص نیست که این راه اندازی صرفاً برای خرید نسخه جدید است یا دارندگان ویندوز 10 هم می تواند با بروزرسانی نسخه جدید را دریافت کنند.

واجدین شرایط دریافت ویندوز 11 از نگاه مایکروسافت

اگر در Windows Insider ثبت نام کرده باشید می توانید نسخه پیش نمایش ویندوز جدید را دانلود کنید. مایکروسافت می گوید هر کسی در کانال های Dev یا Beta مجاز به دریافت نسخه Windows 11 Insider است حتی اگر سخت افزار آنها تمام نیازهای ویندوز 11 را برآورده نکرده باشد.

برای ثبت نام یا تغییر کانال در Windows Insider می توانید مراحل زیر را انجام دهید:

به بخش تنظیمات یا Settings بروید > گزینه Update and Security را انتخاب کنید > سپس به Windows Insider Program مراجعه کنید.

تجربه کاربری ویندوز جدید مایکروسافت

با نصب نسخه پیش نمایش، با دریچه ای به سوی آینده روبرو می شوید. تغییرات صورت گرفته در ویندوز 11 هم به صورت بصری و رابط کاربری است و هم به صورت تکنیکال با پشتیبانی بهتر نرم افزارها و سخت افزارها. از این رو تغییرات ظاهری صورت گرفته ممکن است با سلیقه تمام کاربران هماهنگ نباشد اما ارزش امتحان کردن را دارد. قطعا بسیاری از عناصر رابط کاربری شکلی مدرن تر به خود گرفته اند اما در نهایت باید دید که در نسخه نهایی، این تغییرات چه مقدار از فضای رم را اشغال می کند.

بروزرسانی به ویندوز 11 رایگان است

مانند ویندوزهای قبلی مایکروسافت، در ویندوز 11 هم چنانچه نسخه قبل این سیستم عامل و سیستم مورد نیاز را در اختیار داشته باشید، می توانید به صورت رایگاه ویندوز 11 را دریافت کنید. البته بعضی از اخبار به این موضوع اشاره دارند که بروزرسانی رایگاه برای دارندگان ویندوز 10 ممکن است در سال 2022 انجام شود. اما برای اینکه بدانید به چه سیستمی نیاز دارید یا سیستم شما برای دریافت ویندوز 11 مناسب است، به بخش بعدی مراجعه کنید.

سیستم مورد نیاز برای ویندوز 11

مایکروسافت حداقل سیستم مورد نیاز برای اجرای ویندوز 11 را منتشر کرد که در نهایت می تواند باعث خوشحالی بسیاری از کاربران شود.

پردازنده : پردازنده 2 هسته ای یا بیشتر با فرکانس کاری 1 گیگاهرتز یا بیشتر

رم : رم با حداقل ظرفیت 4 گیگابایت

ذخیره سازی : فضای مورد نیاز 64 گیگابایت

بایوس : UEFI BIOS به همراه Secure Boot

تا اینجا این مشخصات برای کاربران خوشحال کننده است اما یکی از موارد اجرا ویندوز 11 گزینه ای به نام TPM 2.0 است. همین یک مورد باعث می شود تا دست بسیاری از کاربران به ویندوز 11 نرسد. حتی در بخش پردازنده مایکروسافت از پردازنده ای 2 هسته ای با فرکانس 1 گیگاهرتز یاد کرده است اما در عمل این شرکت حداقل پردازنده های نسل 7 اینتل و حداقل پردازنده های رایزن نسل اول AMD را پیشنهاد داده است. با این وجود کاربرانی که سخت افزار قدیمی تر دارند بهتر است به ویندوز 11 فکر نکنند. نکته جالب تر این است که حتی سیستم هایی با TPM 2.0 و پردازنده های نسل 8 اینتل یا نسل 2 رایزن هم نتوانستند از ویندوز 11 پشتیبانی کنند. در این رابطه مایکروسافت هنوز واکنشی نشان نداده است. در واقع تنها راه حل صبر کردن تا زمان انتشار رسمی ویندوز 11 است.

همانطور که عنوان کردیم نیاز به TPM 2.0 می تواند بسیاری از کاربران را دل سرد کند. در واقع پیش نیاز TPM ماژولی است که باید بروی مادربرد نصب شده باشد و همه مادربردها هم به یک ماژول TPM مجهز نیستند. بعضی از مادربردها به ماژول TPM مجهز هستند اما به صورت پیش فرض این ویژگی غیر فعال است که برای فعال کردن آن باید به بایوس مادربرد مراجعه کنید. ولی بعضی از مادربردها حتی این ماژول را هم ندارند. کاربرانی که مادربردشان این ماژول را ندارد می توانند آن را تهیه کنند البته اگر در بازار پیدا کنند.

اما فناوری مربوط به TPM 2.0 در پردازنده های سری 100 Intel و چیپ ست جدیدتر و البته در پردازنده های AMD Ryzen پیاده سازی شده است. بنابراین، در سیستم های جدید هیچ یک از ماژول های TPM خارجی برای مادربردها لازم نیست زیرا تراشه ها و پردازنده ها دارای سیستم عامل داخلی TPM (fTPM) هستند. تمام کاری که شما باید انجام دهید این است که پشتیبانی دستگاه امنیتی را در BIOS فعال کنید.

همچنین مشخص شد که مایکروسافت قصد دارد نسخه های غیر TPM ویندوز 11 را برای کشورهایی که TPM را پشتیبانی نمی کنند یا آن را ممنوع کرده اند، از جمله روسیه و چین منتشر کند. این واقعیت که مایکروسافت می تواند این کار را انجام دهد این سوال را به وجود می آورد که چه نیازی به TPM 2.0 است؟

منو استارت جدید در ویندوز 11

منوی استارت ویندوز جدید به طور پیش فرض در وسط صفحه ظاهر می شود، هرچند می توانید تنظیمات را تغییر دهید تا منو استارت در سمت چپ ظاهر شود. طراحی کاشی منو استارت ویندوز 10 جایش را به آیکون های ساده و رنگی در ویندوز 11 داده است. بر اساس گفته مایکروسافت، منو استارت با پشتیبانی از cloud می تواند نرم افزارها و برنامه هایی که از قبل با آنها کار کرده اید را نشان دهد و مهم نیست که قبلاً این فایل ها یا برنامه ها بروی چه دستگاهی اجرا شده اند.

ویندوز 11 همچنین یک تجربه جستجوی جدید دارد که اکنون در یک پنجره جداگانه ظاهر می شود و دیگر از نوار جستجوی متن خبری نیست. همچنین موارد مورد نظر قرار است در دستگاه ها و سرویس ها جستجو شود و البته موتور جستجوی هم Bing است.

صفحه مشکی مرگ بجای بلو اسکرین

مایکروسافت قرار است در نسخه نهایی، صفحه آبی مرگ یا بلو اسکرین را با رنگ مشکی نمایش دهد. صفحه مشکی مرگ در نسخه های پیش نمایش ویندوز 11 در دسترسی نیست و باید آن را از تنظیمات فعال کنید. برای اطلاع از صفحه مشکی مرگ ویندوز 11 و چگونگی اجرای آن می توانید مقاله آموزشی زیر را مشاهده کنید.


چگونه صفحه آبی مرگ یا بلو اسکرین را در ویندوز 11 سیاه کنیم ؟


قابلیت Dynamic Refresh Rates یا نرخ تازه سازی پویا

ویندوز 11 از نرخ تازه سازی پویا یا Dynamic Refresh Rates پشتیبانی می کند، که به شما امکان می دهد یکپارچه سازی بین نرخ تازه سازی کم (60 هرتز) و بالا (120 هرتز یا بالاتر) انجام شود. این موضوع هم در مصرف انرژی و هم در تجربه کاربری تعادلی به وجود می آورد. لازمه فعال شدن این ویژگی مانیتور 120 هرتز یا بالاتر، کارت گرافیکی که از AMD FreeSync یا Nvidia G-Sync پشتیبانی کند و برنامه هایی که از این ویژگی پشتیبانی می کنند است. با این ویژگی اگر با صفحه ای پر تحرک مثل بازی روبرو باشید نرخ تازه سازی بالاست اما زمانی که صفحه در حالت بی تحرک قرار می گیرد نرخ تازه سازی به پایین ترین حد می رسد. این ویژگی در گوشی های پرچمدار سامسونگ بیشتر شناخته شد.

کارت گرافیک شما باید دارای درایورهای جدید سازگار با WDDM 3.0 نیز باشد. برنامه های فعلی که از این ویژگی پشتیبانی می کنند شامل مایکروسافت آفیس، مرورگر اج، ادوب آکروبات، ادوب ایلوستریتور، مایکروسافت فوتو و Drawboard PDF هستند.

ویژگی Snap Layouts و Snap Groups

در ویندوز 11، با قرار دادن دکمه روی دکمه minimize / maximize، می توانید بر اساس اندازه صفحه نمایش، برنامه های باز شده را در کنار هم قرار دهید. به عنوان مثال، اگر سه برنامه باز دارید و فضای کافی هم دارید، به شما این گزینه پیشنهاد می شود که به طور مساوی برنامه ها کنار یکدیگر قرار گیرند یا یکی از آنها نیمی از صفحه را اشغال کند و دو مورد دیگر هر یک یک چهارم را اشغال کنند.

قابلیت snap groups مانند گرفتن دکمه ویندوز و Tab در ویندوز 10، شما را با چند دسکتاپ مواجه می سازد. با این ویژگی می توانید به راحتی چندین صفحه دسکتاپ یا چندین میز کار برای خودتان بسازید تا بهتر بین برنامه ها سوئیچ کنید.

ویندوز 11 یاد می گیرد

اگر یک تبلت یا لپ تاپ دارید که آن را به یک مانیتور خارجی متصل می کنید، ویندوز 11 به طور خودکار پنجره هایی را که روی مانیتور خارجی قرار دارند را می شناسد. هنگام قطع شدن مانیتور خارجی برنامه ها را به حداقل می رساند و سپس هنگام اتصال مجدد آنها را به طور خودکار به مانیتور باز می گرداند. قطعاً کاربرانی مانند نگارنده که مانیتور را به لپ تاپ متصل می کنند و با هر بار وصل کردن مانیتور باید به صورت مجزا برنامه ها را در مانیتور خارجی اجرا کنند، ویندوز 11 یک هدیه است.

تجربه لمس بهبود یافته

با حالت تبلت ویندوز خداحافظی کنید. به لطف رابط کاربری بهینه شده، فضای بیشتری بین آیکون ها وجود دارد و اهداف لمسی بزرگتر هستند تا در نهایت تجربه لمس بهتری نسبت به ویندوز 10 را تجربه کنید. تجربه کار با قلم هم به روز شده است تا هنگام نوشتن با بازخوردهای لمسی حس قلم واقعی را تداعی کند. صفحه کلید لمسی کاملاً جدید است و به شما امکان می دهد در زمان استفاده از ایموجی ها، شکل و ظاهر آن را نیز شخصی سازی کنید. تایپ صوتی نیز بهبود یافته است و تشخیص می دهد که کلمه گفته شده برای تایپ است یا برای ویرایش نوشته.

قابلیت HDR خودکار در بازی ها

اگر نمایشگر شما از HDR پشتیبانی می کند اما بازی مورد علاقه شما این قابلیت را پشتیبانی نمی کند، ویندوز 11 رنگ و نور را به طور خودکار در گیم پلی تغییر می دهد. در طی یک نسخه ی نمایشی مایکروسافت نشان داد که چگونه این ویژگی در بازی باعث شد رنگ ها زنده به نظر برسند.

قابلیت DirectStorage برای لودینگ سریع

قابلیت DirectStorage یکی دیگر از ویژگی های کنسول های ایکس باکس است که اکنون به ویندوز راه پیدا کرده. این قابلیت به بازی شما اجازه می دهد بدون درگیر کردن یا افزایش بار کاری پردازنده، محتوای خود را مستقیماً با کمک NVMe SSD و حافظه تصویری کارت گرافیک لود کند تا در نهایت شاهد لودینگ سریعتر باشید.

لیستی از بازی ها با Xbox Game Pass

ویژگی Xbox Game Pass در ویندوز 11 در دسترس خواهد بود. چنانچه عضو Xbox Game Pass باشید می توانید به صدها عنوان دسترسی داشته باشید و حتی با ضعیفترین مشخصات سخت افزاری هم، بازی های مورد علاقه خود را اجرا کنید.

نرم افزارهای اندرویدی در ویندوز 11

قطعا یکی از جذابترین ویژگی های ویندوز 11، قابلیت اجرای نرم افزارهای اندرویدی است. این قابلیت تا کنون بسیار سر و صدا کرده است و می تواند در صورت کارکرد بهینه به یکی از بهترین تجربیات ویندوز 11 تبدیل شود. شما می توانید نرم افزارهای اندرویدی را از فروشگاه مایکروسافت پیدا کنید اما نمی توانید از گوگل پلی یا فروشگاه اصلی برنامه های اندرویدی استفاده کنید. به هر حال اجرای برنامه های اندرویدی بدون استفاده از شبیه ساز، می تواند انقلابی در ترکیب پلتفرم های مختلف باشد.

 

 

منبع : tomshardware

پست های مرتبط

بعد از موتور جست‌وجوی SearchGPT حالا نوبت به مرورگر آن رسید : آیا به پایان سلطه گوگل نزدیک شدیم ؟

Siri در iOS 19 مشابه ChatGPT عمل خواهد کرد و این احتمالاً باعث قطع همکاری بین اپل و OpenAI شود

شرکت LG مانیتور گیمینگ هزار دلاری UltraGear 27GX790A را عرضه کرد