هر برندی برای دسته بندی محصولاتش و هدف عملکردی، نیاز به زیر برند دارد. زمانی که اسمی از زیر برندی می آید باید بدانید که شرکت ها برای متمایز جلوه دادن محصولات و البته نوع کاربری آن و هدف نهایی، از زیر برندها استفاده می کنند. در این میان شرکت تایوانی msi مانند تمام شرکت های تولید کننده قطعات سخت افزاری و تجهیزات گیمینگ، زیر برندهای مختلفی در سبد محصولات خود دارد. اما در میان زیر برندهای این شرکت در دسته مادربردها، سه نام CARBON (کربن)، TOMAHAWK (تاماهاک) و MORTAR (مرتار) چنان به محبوبیت رسیده اند که سال ها به پر فروش ترین و ماندگارترین نام ها در بازار مادربرد در جهان تبدیل شده اند.
CARBON: کربن
کربن یکی از قدیمی ترین نام هایی است که msi در مادربردهای خود استفاده کرده. اگر به 11 سال گذشسته نگاهی بیاندازید، متوجه حضور کربن در مادربردهای این شرکت می شوید. شاید یکی از قدیمی ترین کربن های این شرکت، مادربرد 970A GAMING PRO CARBON است که زمان معرفی آن مربوط به سال 2011 است. پس از آن در سال 2014 با چیپ ست X99 مادربردی با زیر برند کربن به میدان آمد اما آنچنان این نشان محبوب شده بود که حتی مادربردی از سری GODLIKE با نام GODLIKE GAMING CARBON روانه بازار شد.
پس از آن چیپ ست Z170 به کربن مجهز شد و رفته رفته چیپ ست های مختلف و مادربردهای متفاوت از کربن معرفی شدند. پس از مدتها نام کربن به طور گسترده حتی در ظاهر مادربردهای این سری به کار گرفته شد به طوری که در مادربردهای چند سال اخیر MSI از سری کربن، شاهد ظاهری شبیه به فیبر کربن بودیم.
جدا از ظاهر جذاب، مادربردهای کربن را باید یک مادربرد رده بالا دانست زیرا تنها پرچمدارانی همچون GODLIKE / ACE / UNIFY در رتبه بالاتری از کربن قرار می گیرند. دقیقاً این همان دلیلی است که باعث محبوبیت مادربردهای MSI CARBON شده، مادربردهایی با عملکردی در حد پرچمداران اما با قیمت کمتر و ظاهری جذاب و همه پسند. دقیقاً این مواردی است که بسیاری از کاربران سراسر جهان به دنبال آن هستند. سری کربن حتی در میان تولیدکنندگان قطعات خاص مانند شرکت EK که متخصص در ساخت لوازم کاستوم واترکولر است، محبوب است به طوری که برای این سری، واتربلاک های خاص و تجهیزات مجزا طراحی و تولید کرده است.
به طور مثال آخرین مادربرد کربن مبنی بر MPG Z790 CARBON WIFI دارای مدار قدرت 1+1+19 فاز دیجیتال است که به خوبی از پس اورکلاک قدرتمندترین پردازنده های نسل 13 و نسل 12 اینتل بر می آید. در بخش اسلات DIMM با پشتیبانی از رم های DDR5 با نهایت فرکانس 7600 مگاهرتز، یکی از محدود مادربردهای در این سگمنت با چنین محدوده فرکانسی است. راه کارهای حرارتی عالی با ترمال پدهای 7 وات بر متر کلوین، ساختا 8 لایه PCB، پنج اسلات M.2 با پشتیبانی از PCI-E 5.0 و PCI-E 4.0، هیت سینک های بزرگ بروی VRAM و اسلات M.2، کارت صدای حرفه ای، شبکه بی سیم Wi-Fi 6E و استفاده از فناوری های Core Boost و Memory Boost DDR5 تنها بخشی از جذابیت های ساختاری این مادربرد است.
TOMAHAWK: تاماهاک
تاماهاک را باید محبوب ترین زیر برند MSI در بین مادربردها دانست. زیر برندی بر گرفته از ظاهر نظامی که حس قدرت، استحکام و کارایی بالا را نه تنها در ذهن تداعی می کند بلکه در واقعیت هم با عملکرد خیره کننده در مقابل قیمتی که دارد، بسیاری از کاربران را به سمت خود جذب کرده است.
به طور رسمی در سال 2014 زیر برند تاماهاک با X99 به بازار عرضه شد. مادربرد X99A TOMAHAWK با ظاهری جذاب، در آن سال با امکانات فراوان اما قیمت مناسب معرفی شد. پس از آن مادربردهای مبتنی بر Z170 عرضه شد که با رنگ های زنده و قابلیت های جذاب آن سال ها، تاماهاک را به سوی محبوب شدن راهی کرد. شاید بتوان گفت یکی از مهمترین ویژگی مادربردهای سری TOMAHAWK ظاهر جذاب، امکانات فراوان، کیفیت ساخت عالی و قیمت رقابتی آن است. بارها در این سال ها شاهد بودیم که مادربردهای سری TOMAHAWK نسبت به امکانات و قابلیت هایی که دارند قیمت بسیار مناسب و رقابتی ارائه کردند که مهمترین عامل در محبوبیت یک محصول است.
جدیدترین تاماهاک بازار MAG Z790 TOMAHAWK WIFI است که به برترین زبان طراحی، فناوری ها و قابلیت های ام اس آی مجهز شده است. مدار قدرت 1+1+16 فاز دیجیتال، ساختار رده بالا PCB در حد سرور، سوکت LGA 1700 با پشتیبانی از بهترین پردازنده های نسل 13 و 12 اینتل، اسلات DIMM DDR5 با نهایت فرکانس 7200 مگاهرتز، راه کارهای حرارتی عالی با هیت سینک های بزرگ، هیت سینک اسلات M.2 و ترمال پد های 7 وات، پشتیبانی از PCIe 5.0، چهار اسلات M.2، شبکه بی سیم Wi-Fi 6E و استفاده از پورت های پر سرعت، بعضی از مشخصات این مادربرد جذاب و خوش قیمت است.
MORTAR: مرتار
مرتار را باید نسخه mATX زیر برند تاماهاک دانست. تمام مادربردهای سری MORTAR دارای فرم فکتور mATX هستند که کمی کوچکتر از ATX است اما همچنان کیفیت ساخت بالا و توجه به جزئیات در آن بی نقص است. زیر برند MORTAR اولین بار در سال 2015 و با چیپ ست سری 100 اینتل خصوصاً B150 معرفی شد. در این سال دو مادربرد B150M MORTAR و B150M MORTAR ARCTIC با مشخصات ثابت ولی ظاهری متفاوت راهی بازار شد که نشان از توجه ویژه MSI به سلیقه مشتری داشت.
این سری از مادربردهای MSI هم مانند تاماهاک، حس قدرت، استحکام و کارایی بالا را چه در طراحی و چه در عملکرد ارائه می کند. اما مسئله ای که تا کنون مرتال را محبوب نگه داشته است، امکانات بی نظیر آن در کنار ابعاد جمع و جور با توجه به قدرت بالا و البته قیمت رقابتی و مورد پسند کاربران است. در واقع مادربردهای MORTAR بهترین انتخاب برای کاربرانی است که به پردازنده های میان رده با عملکرد بالا نیاز دارند.
جدیدترین مورتار معرفی شده MAG B650M MORTAR WIFI است که میزبانی برای پردازنده های RYZEN 7000 ای ام دی است. استفاده از راه کارهای حرارتی عالی همچون هیت سینک بزرگ VRAM، استفاده از ترمال پدهای قدرتمند، دو درگاه M.2، چهار اسلات DIMM DDR5 با پشتیبانی از نهایت فرکانس 6400 مگاهرتز، ساختار بهینه PCB، مدار قدرت 1+2+12 فاز دیجیتال و شبکه بی سیم Wi-Fi 6E بخشی از جذابیت های این مادربرد است.