گاهی وقت ها چیزهای باارزشی وجود دارند که هرگز به جایگاه اصلی خودشان نمی رسند و یا بخوبی دیده نمی شوند. کنسول Dreamcast یکی از پلتفرم هایی بود که پتانسیل های زیادی داشت اما بخاطر دلایل مختلف تولید آن در سال 2001 متوقف شد. البته یکی از بد شانسی های دریم کست تقابل با کنسولهای پلی استیشن 2 و گیم کیوب بود. دریم کست اولین کنسولی بود که امکان بازی کردن بصورت آنلاین را فراهم کرد و در طول عمر کوتاه خود میزبان برخی از بهترین بازیهای مبارزهای، نقشآفرینیها، و آرکیدی بود که شما عزیزان هنوز نسخه های بهبود یافته آنها را بازی می کنید.
ما در این مقاله به معرفی بهترین عنوان های کنسول Dreamcast می پردازیم، با ما همراه باشید.
Soulcalibur
تعداد زیادی بازی مبارزهای باورنکردنی در پلتفرم Dreamcast وجود دارد، اما هیچکدام از آنها به Soulcalibur نمیرسند. زمانی که بازی Soulcalibur در سال 1999 منتشر شد، احتمالاً بهترین بازی مبارزه ای تمام دوران بود. این بازی توسط Project Soul توسعه یافته بود و بوسیله Namco منتشر شد.
تمرکز بازی بر روی یک سلاح افسانه ای معروف به Soul Edge است که حالا در اختیار یک جنگجوی دیوانه به نام Nightmare قرار گرفته است که افراد زیادی را به دلایل نامعلوم از بین برده است. دیگر مبارزین سول کایبر Nightmare را تعقیب می کنند تا سلاح را برای خود بگیرند یا آن را از بین ببرند، به کشتارهای بی رحمانه او پایان دهند و نایت مر را از نفرین آن رها کنند.
اولین چیزی که باعث پیروزی و موفقیت سول کالیبر شد، گرافیک سبیار عالی چه در زمینه ساخت کاراکترهای دقیق و چه در زمینه طراحی محیط بود. نبردها هم بسیار سریع و پر چالش بودند و هر طرفدار سبک مبارزه ای را راضی می کرد.
Soulcalibur جوایز بسیار ی را نصیب خود کرد و هنوز هم در صدر بهترین های این سبک قرار دارد.
Jet Set Radio
خیلی سخت که با وجود عنوانی مانند Tony Hawk Pro Skater عنوان دیگری بتواند وارد این رقابت شود. اما عنوان Jet Set Radio در کنسول دریم کست توانست پا به پای این عنوان حرکت کند و خود را به علاقه مندان این سبک معرفی کند. تونی هاوک فقط یک عنوان اسکیت بازی ورزشی نیست، بلکه توانسته هیجان و سرعت و اشکنی نفس گیر را به مخاطب خود ارائه دهد. بازی Jet Set Radio هم با استفاده از همین مکانیک ها خود را شکوفا کند.
این بازی مفرح در سال 2000 برای دریم کست منتشر شد که توسط استودیوی Smilebit توسعه پیدا کرده بود. بازی از گرافیک Cell Shading استفاده می کند که با حس و حال آن کاملا هماهنگی دارد.
Crazy Taxi 2
در زمان قدیم معمولا بازی های ماشین سواری سیری یکنواخت و مشخص را دنبال می کردند، بازی هایی مانند Gran Turismo یا Need For Speed هم آنچنان ساختارشکن نبودند. اما عنوانی مانند Crazy Taxi 2 یک بازی کاملا افسار گسیخته بود که همه خط قرمزها را در بازی های ماشین سواری پشت سر گذاشت. از عنوان بازی کاملا مشخص است که شما با چه عنوانی سر و کار دارید، یک رانندگی دیوانه وار در شهری که پر از مسافرهای عجول است.
بازی تاکسی دیوانه 2 در سال 2001 برای کنسول دریم کست منتشر شد و یک گیم پلی جنون آمیز را برای شما آماده کرده بود. گرافیک شماره دوم بسیار فانتزی و همچنین چشم نواز بود و همیشه با یک چیز جدید را به شما ارائه می کرد. شماره دوم محیط شهر را گسترش داده بود تا تعداد ماموریت ها و همچنین داستان کشش بیشتری داشته باشد. برخلاف شماره اول که در سان فرانسیسکو رخ می داد، این بار شما در شهر نیویورک هستید که ماموریت هایی مانند پرش های دیوانه وار، رنگ کردن موانع و طی مسافت در زمانی مشخص برای شما آماده شده اند.
Sonic Adventure 2
سری بازی Sonic در دهه نود آنقدر محبوب و شناخته شده بودند که هر کسی علاقه داشت تا همه عنوان های آن را تجربه کند. بازی Sonic Adventure 2 هم یکی دیگر از عنوان های موفق این خارپشت آبی بود که فضای تقربا جدیدی را در گیم پلی تجربه می کرد. این بازی در سال 2001 برای کنسول دریم کست منتشر شد و در حقیقت آخرین بازی Sonic بر روی این پلتفرم بود.
بازی Sonic Adventure 2 شامل سه نوع گیم پلی مختلف می شود که هر کدام مختص به یک شخصیت خاص می باشد. شما شخصیت هایی مانند Sonic the Hedgehog، Tails و Knuckles the Echidna را در اختیار دارید که شامل این سه نوع گیم پلی می شوند. این بازی به مناسبت دهمین سالگرد ساخت اولین بازی سونیک تولید شد و به شکلی طراحی شده بود که سرعت و اکشن بیشتری نسبت به نسخه های دیگر داشته باشد. Sonic Adventure 2 گرافیک بسیار وبی هم داشت و با رنگ بندی های آشنای سری پذیرایی می کرد.
Sonic Adventure 2 به طور کلی نقدهای مثبتی را به خاطر تنوع گیم پلی، تصاویر و صدا دریافت کرد، اگرچه برخی از نوع دوربین، صداگذاری و داستان آن انتقاد کردند.
سونیک ادونچر دو یکی از بهترین عنوان های کنوسل دریم کست است که هنوز هم طرفداران خود را دارد.
Power Stone 2
بازی Power Stone 2 یکی از عنوان های مبارزه ایآرکید گونه است که شما را وارد میدانی پرچالش می کند. بازی می تواند 4 بازیکن را وارد استیج مبارزه کند و مبارزین می توانند با استفاده از وسایلی مانند میز، صندلی و غیره به سمت حریف حمله کنند.
گرافیک بازی Power Stone 2 یکی از نقاط قوت آن است و شاهد مدلسازی های بسیار خوبی در آن هستیم. یکی دیگر از ویژگی های فوق العاده این عنوان استیج های مبارزه است که حالتی پویا دارند. مثلا در مرحله هواپیما، در ابتدا همه چیز سالم و طبیعی است، اما با گذشت زمان همه چیز به هم میریزد.
بازی Power Stone 2 با گذشت سالیان زیاد هنوز هم جذابیت های ویژه ای دارد که می شود با دوستان مشغول به آن شد.
Phantasy Star Online
بازی Phantasy Star Online یک عنوان نقش آفرینی آنلاین بود که توسط تیم Sonic توسعه پیدا کرده بود و توسط شرکت سگا در سال 2000 برای کنسول Dreamcast منتشر شد. Phantasy Star Online اولین بازی RPG آنلاین برای کنسول های بازی بود. شما می توانستید با حداکثر سه نفر دیگر از دوستان خود از طریق اینترنت به ماجراجویی در این سرزمین بپردازید و ماموریتها را تکمیل کنید. مبارزات بسیار هیجان انگیز و مبتنی بر کار تیمی طراحی شده بودند و در پایان با شکست دشمن به غنائمی دست پیدا می کردید.
سری بازی Phantasy Star یکی از بهترین های نقش آفرینی آن دوره محسوب می شد، اما با وارد شدن به دنیای آنلاین همه چیز تغییر کرد. واقعیت این است که بازی Phantasy Star Online
آنقدر تاثیرگذار و سازنده بود که بدون وجود آن سبک MMO تحول حال حاضر را به خود نمی دید. در آن زمان بازی هایی مانند Diablo، Ultima Online و EverQuest بر روی رایانه های شخصی بصورت آنلاین انجام می شدند، اما با ورود Phantasy Star Online این قائده از بین رفت و حالا یک کنسول بازی هم می توانست میزبان یک بازی آنلاین باشد.
اما پیدایش یک عنوان ساختارشک احتیاج به افرادی جسور دارد و در پروژه استار آنلاین هم ایسائو اوکاوا، به عنوان رئیس سگااین کار را انجام داد. ایسائو اوکاوا اعتقاد کامل داشت که بازی های آنلاین در آینده همه گیر خواهند شد و باید بر روی آنها سرمایه گذاری کرد. ایسائو اوکاوا به تیم Sonic دستور داد تا یک بازی آنلاین برای Dreamcast تولید کنند. این مسیر توسعه به عنوانی به نام Chuchu Rocket ختم شد که در حقیقت اولین عنوان آنلاین دریم کست بود. تیم سونیک با استفاده از داده های این پروژه و همچنین الهام گرفتن از بازی محبوب Diablo، بازی فانتزی استار را ساخت. از آنجایی که ارائه دهندگان خدمات اینترنت ژاپنی هزینه دسترسی تلفنی را در هر دقیقه دریافت می کردند، و اتصالات پرسرعت هنوز به طور گسترده در دسترس نبودند، اوکاوا شخصاً هزینه دسترسی به اینترنت رایگان همراه با دریم کست ژاپنی را پرداخت کرد.
بازی Phantasy Star Online بعد از انتشار بسیار مورد استقبال و حمایت گیمرها قرار گرفت و حتی به عنوان بهترین بازی سال ژاپن انتخاب شد.
Skies of Arcadia
Skies of Arcadia یک بازی نقشآفرینی بسیار خاص است که توسط Overworks برای Dreamcast توسعه یافته و توسط سگا در سال 2000 منتشر شده است. بازی کاملا در مورد دزدان دریایی است که در آسمان حرکت می کنند! بیشتر بازی Skies of Arcadia در آسمان سپری می شود که باعث خلق صحنه هایی شگفت انگیز و زیبا شده است.
Grandia 2
بازی های نقش آفرینی بر روی کنسول دریم کست موفقیتی نسبی داشتند، اما عنوان Grandia 2 که راه شماره اول خود را ادامه می داد یکی از محبوب ترین ها شد. این بازی که توسط Game Arts توسعه پیدا کرده بود، در سال 2000 برای کنسول دریم کست منتشر شد.
داستان بازی در دنیایی فانتزی هزاران سال پس از نبردی بین گراناس، خدای نور، و والمار، خدای تاریکی، اتفاق میافتد که تقریباً سیاره را نابود کرد تا اینکه والمار به قطعات تقسیم شد و در سراسر زمین پراکنده شد. داستان و شخصیت های فانتزی بازی گراندیا 2 به محبوبیت زیادی رسیدند و باعث شد که این عنوان برای پلی استیشن 2 پورت شود.
Shenmue
بازی های مختلفی در سبک مبارزه ای برای کنسول دریم کست منتشر شدند اما هیچکدام از لحاظ سطح کیفی به پای عنوان Shenmue هم نمی رسند.وشنمو یک بازی اکشن ماجراجویی است که در سال ۱۹۹۹ توسط سگا برای Dreamcast ساخته و منتشر شد. داستان یک هنرمند رزمی کار نوجوان به نام ریو هازوکی را روایت می کند که برای انتقام بخاطر قتل پدرش راهی یوکوسوکای ژاپن می شود.
یکی از اتفاقات فوق العاده در بازی شنمو، طراحی بسیار خوب شهر و همچنین چرخه روز و شب آن بود که گاها با آب و هوای بارانی یا آفتابی همراه بود. این سیستم طراحی برای شنمو باعث شد که تبدیل به یکی از بهترین عنوان های دریم کست از لحاظ گرافیکی شود.
البته ناگفته نماند که بازی شنمو با هزینه 70 میلیون دلار در سال 1999 ساخته شده بود و رکورد تاریخی از خود برجای گذاشت. کارگردان این بازی ماجرایی، یو سوزوکی بود که کارهای بسیار موفقی مانند Virtua Fighter را هم در کارنامه خود داشت، اما با Shenmue قصد داشت تا یک سریال را برای مخاطبانش آماده کند.
شنمو هنوز م به عنوان یکی از پیشگامان توسعه برای صنعت بازی شناخته می شود و مکانیک هایی را در زمینه طراحی محیطی و فضاسازی ارائه کرد که هنوز هم استفاده می شوند.
Resident Evil Code: Veronica
سری بازی Resident Evil بر روی کنسول پلی استیشن 1 متولد شدند و همراه با خود سبکی جدید در بازی سازی و گیم پلی را ایجاد کردند. تا شماره سوم این فرنچایز بر روی PS1 از زوایای دوربین کاملا ثابت استفاده می کردند، اما عنوان Resident Evil Code: Veronica سعی در ساختارشکنی و ایجاد مسیری جدید داشت. شما در این بازی برای اولین بار وارد یک محیط کاملا سه بعدی می شدید. کد ورونیکا اولین بازی از رزیدنت اویل بود که از محیط های سه بعدی استفاده می کرد و به تیم توسعه دهنده آن اجازه می داد تا از زوایای دوربین پویا برای ایجاد گیم پلی بهره ببرند. Resident Evil Code: Veronica بخوبی از پتانسیل سخت افزاری کنسول دریم کست استفاده می کرد و شاهد گرافیگ بسیار خوبی در این عنوان ترسناک بودیم. کد ورونیکا در سال 2000 بصورت انحصاری برای Dreamcast عرضه شد و با اینکه مسیر جدیدی را انتخاب کرده بود بزودی توانست به محبوبیت زیادی برسد و هنوز هم از آن به عنوان یکی از بهترین های این سری نام برده می شود. خط داستانی در Resident Evil Code: Veronica بر روی کاراکترهای کلیر ردفیلد و برادرش کریس ردفیلد منمرکز می شود که تلاش میکنند از شیوع یک ویروس خطرناک در یک جزیره دورافتاده در اقیانوس جنوبی و یک مرکز تحقیقاتی در قطب جنوب جلوگیری کنند و در نهایت جان سالم به در ببرند. حس ترس نهفته در این عنوان واقعا مثال زدنی است و شما را حسابی شوکه خواهد کرد.
وقتی که شینجی میکامی قصد انتقال بازی Resident Evil 2 را به کنسول سگا سترن را داشت بعد زا مدتی این پروژه به بن بست خورد. پلن بعدی این بود که یک اسپین آف در این سری ساخته شود که حاصل آن بازی Resident Evil Code: Veronica بود. فروش این عنوان کمتر از دیگر عناوین بر روی پلی استیشن 1 بود، اما اوضاع کد ورونیکا خیلی بهتر از فروش دیگر بازی دریم کست بود.
بعدها نسخه پلی استیشن 2 کد ورونیکا به بازار آمد که شامل تغییراتی سازنده و اضافه شدن جزئیات داستانی می شد و در سال 2011 هم Capcom نسخه بروز شده این عنوان را با گرافیکی بهتر برای پلی استیشن 3 و ایکس باکس 360 عرضه کرد.
کنسولهای کلاسیک همیشه حرف های زیادی برای گفتن دارند و نباید آنها را نادیده گرفت، در آینده قصد داریم به کنسولهای کلاسیک دیگر هم بپردازیم. امیدوار هستم که از خواندن این مطلب لذت برده باشید و آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.