اختصاصی بنچیمو: بررسی ویدیویی لپ تاپ گیمینگ MSI KATANA GF66

با توجه به گسترش و محبوبیت استخراج رمز ارزهایی مانند اتریوم، روز به روز به قیمت کارت گرافیک و دیگر قطعات اضافه شد به طوری که در گذشته ای نچندان دور هزینه خرید یک لپ تاپ روز بیشتر از اسمبل کامپیوتر بود اما در حال حاضر این موضوع کاملا برعکس است. در چنین شرایطی پیشنهاد ما به کاربرانی که هزینه زیادی برای خرید یک کامپیوتر ندارند، فکر کردن به لپ تاپ در آن محدوده قیمتی است. ما در این ویدیو نگاهی داریم به یکی از لپ تاپ های گیمینگ MSI در محدوده قیمت 53 میلیون تومان با نام KATANA GF66.

همانطور که می دانید شاید بشود با 50 میلیون تومان یک کیس گیمینگ میانه اسمبل کرد اما یک کامپیوتر بجز کیس، نیاز به مانیتور، ماوس و کیبورد و دیگر تجهیزات مورد نیاز دارد. اما در حال حاضر یک لپ تاپ گیمینگ خوب با قطعات به روز و قدرت پردازشی مناسب، قیمتی در محدوده 45 تا 60 میلیون تومان دارد. این در حالی است که نمایشگر استفاده شده برای این دست از لپ تاپ ها، احثراً با رفرش ریت بالا و دقت مناسب در ارائه جزئیات و رنگ همراه است.

در این میان لپ تاپ گیمینگ KATANA GF66 11UE ام اس آی بر اساس مشخصات در نظر گرفته شده، یکی از بهترین گزینه ها در بازار داخلی است. لپ تاپ کاتانا ام اس آی شاید ظاهر دل فریب دیگر لپ تاپ های گیمینگ را نداشته باشد، اما طراحی اصولی و ساختاری حرفه ای، مینیمال بودن طراحی را از یادتان می برد.

مشخصات لپ تاپ MSI KATANA GF66 11UE
ابعاد نمایشگر 15.6 اینچ
نوع نمایشگر IPS با نرخ بروزرسانی 144 هرتز
پردازنده پردازنده اینتل Core i7-11800H
مشخصات پردازنده 8 هسته – 16 رشته موازی – فرکانس پایه 2.3 گیگاهرتز

فرکانس بوست 4.6 گیگاهرتز – 24 مگابایت کش – 45 وات

تراشه گرافیکی RTX 3060 موبایلی انویدیا
مشخصات تراشه گرافیکی 3840 هسته اجرایی – فرکانس 1425 مگاهرتز

حافظه تصویری 6 گیگابایت از نوع GDDR6

رابط 192 بیتی – پهنای باند 336 گیگابایت در ثانیه

قدرت پردازش 10.94 ترافلاپس – 80 وات

رم 16 گیگابایت DDR4 فرکانس 3200 مگاهرتز
ذخیره سازی SSD M.2 با ظرفیت 512 گیگابایت
وزن 2.25 کیلوگرم
قیمت در محدوده 53 تا 54 میلیون تومان

طراحی

مزایا و معایب

مزایا:

+ با وجود اینکه بدنه این لپ تاپ پلاستیکی است اما کیفیت ساخت بالایی دارد به طوری که می توان این کیفیت را در بخش های مختلف بدنه و مونتاژ مشاهده کرد.

+ طراحی ساده GF66 شاید برای بعضی از کاربران مناسب نباشد اما زمانی که با آن کار می کنید، به سرعت متوجه می شوید که هر چیزی در سر جای خود قرار گرفته است (بجز پورت ورودی برق لپ تاپ).

+ دو لولا در امتداد بدنه، کیفیت خوبی دارند و نوع ساختار و استقامت هر دو لولا باعث شده تا نمایشگر و قاب دور آن هیچ تکان اضافه ای نداشته باشد.

+ به واسطه لولاها و نوع ساختار بدنه شما می توانید نمایشگر را با زاویه 180 درجه باز کنید.

+ وزن 2.25 کیلوگرم، قابلیت حمل و نقل مناسبی را به این محصول بخشیده. در واقع این وزن برای چنین سگمنتی بسیار مناسب است.

+ فریم باریک دور نمایشگر یکی دیگر از جذابیت های سختاری و طراحی این لپ تاپ است که حس قوطه وری بیشتری را به کاربر می دهد. البته این فریم باریک در نهایت به کوچک شدن بدنه نسبت به لپ تاپ های هم رده نسل های قبل کمک بسیار کرده.

+ صفحه کلید کمی پایین تر از بدنه قرار گرفته تا در صورت باز و بسته شدن درب لپ تاپ، برخوردی با نمایشگر رخ ندهد. جدا از این موضوع عمق کلیدهای کیبورد مناسب است و حس کار کردن با آن تا حدی متفاوت از لپ تاپ های ارزان قیمت است.

+ قطعاً مهمترین بخش طراحی KATANA GF66 مربوط به زیر آن است. پنلی که کاربر را مجبور می کند تا به سیستم خنک کننده قدرتمند آن خیره شود. ورودی های مختلف هوا برای ایجاد جریانی قدرتمند و اگزوزهای خروجی با ابعاد مناسب، لپ تاپ را برای خنک سازی بهتر همراهی می کند.

معایب:

_ کوچک بودن کلید اعداد در صفحه کلید از کاربرد آن کم کرده. خصوصاً کاربرانی که دست بزرگی دارند نمی توانند به راحتی با این بخش کار کنند.

_ تاچ پد ابعاد بزرگی ندارد و می توانست برای حس بهتر کمی بزرگ تر شود. اما دقت بالای آن این مشکل را جبران کرده.

_ به دلیل نوع ساختار بدنه، ماندن اثر انگشت و چربی یکی از مسائلی است که وجود دستمال در کوله پشتی یا میز کارتان را اجباری می کند.

_ پورت ها کاربردی هستند ما خبری از پورت های بی شمار نیست. همچنین برای تولیدکنندگان محتوا یا عکاسان که با کارت حافظه سر و کار دارند، نبود درگاه کارت حافظه می تواند عذاب آور باشد.

نمایشگر

مزایا و معایب

مزایا:

+ نرخ بروزرسانی یا تازه سازی 144 هرتز در کنار رزولوشن 1080 پیکسل و سخت افزار قدرتمند، یکی از برترین ویژگی های این لپ تاپ است. نمایش روان گیم پلی و حرکت در محیط های مختلف پلتفرم و نرم افزارها از مزیت های این نرخ تازه سازی است. 

+ عملکرد پوشش ضد انعکاس نمایشگر KATANA GF66 بسیار عالی است. به هیچ عنوان نمی توان محیط اطراف را به طور واضع در داخل نمایشگر مشاهده کرد. حتی عملکرد نمایشگر زیر منابع نوری قدرتمند هم قابل قبول است. 

+ نزدیک بودن پیکسل ها به پوشش بیرونی نمایشگر باعث ایجاد حس غوطه وری بیشتر می شود. 

+ نرخ GTG در این نمایشگر شاید چندان جذاب نباشد اما قطعاً با بررسی هایی که بروی آن انجام دادیم، بهتر از بسیاری از نمایشگرهای IPS لپ تاپ ها است. 

معایب:

_ نرخ MPRT به دست آمده از این پنل چندان بهینه نبود. اما همین موضوع حتی با وجود نمایشگر 144 هرتز هم باعث بلور شدن تصاویر بسیار بسیار سریع می شود. البته نمی توان در صورت کم دقتی این موضوع را متوجه شد. 

_ طیف رنگی در استانداردهای sRGB / Adobe RGB و DCI-P3 نسبت به بسیاری از لپ تاپ های گیمینگ مناسب بود اما نیاز به کالیبراسیون برای کاربران سختگیر، احساس می شود.

سخت افزار

مزایا و معایب

مزایا:

+ پردازنده قدرتمند اینتل 11800H شاید پردازنده عالی برای رندرهای سخت نباشد اما قطعاً برای اجرای بازی ها و ادیت عکس و فیلم یک گزینه عالی است. 

+ کارت گرافیک RTX 3060 نسخه موبایل با توان حرارتی مناسب، عملکرد بسیار عالی با توجه به نمایشگر 1080 پیکسل 144 هرتز دارد. 

+ رم DDR4 کینگ استون با ظرفیت 16 گیگابایت دارای فرکانس کاری 3200 مگاهرتز است. 

+ سالید لپ تاپ GF66 هم از برند کینگ استون است و با توجه به کنترلر خوب، سرعت خواندن و نوشتن مناسبی دارد.

+ یکی از ویژگی های بارز KATANA GF66 ، عملکرد بهتر سخت افزاری آن حتی نسبت به رقبای هم رده است.

معایب:

_ شاید این موضوع یک امر طبیعی باشد و برای دستیابی به عملکرد بهتر باتری باشد اما تفاوت عملکرد لپ تاپ در صورت استفاده از باتری یا استفاده با کابل برق بسیار زیاد است و ممکن است کاربرانی که در حال سفر هستند، این مورد را بیشتر حس کنند. 

_ انتظار داشتیم منبع تغذیه یا آداپتور این لپ تاپ کمی توان بیشتر داشت هرچند هیچ مشکلی برای عملکرد لپ تاپ ایجاد نمی کند (ما سخت گیر هستیم).

پست های مرتبط

جنسن هوانگ، مدیر عامل انویدیا، نظرش را در مورد اتحاد اینتل و AMD برای حفظ معماری x86 بیان کرد

آیپد مینی 7 از یک رم هشت گیگابایتی برای اجرای قابلیت Apple Intelligence بهره می‌برد

بررسی میکروکد 0x12B با پردازنده 14900KF / پرچمدارانی که پرچمی ندارند !