معرفی تراشه 3 نانومتری شیائومی برای گوشیها و تبلتها در سال 2025 نقطه عطف این شرکت خواهد بود.
این اولین باری هست که یک شرکت چینی چنین راه حلی را با استفاده از فناوری لیتوگرافی پیشرفته معرفی میکند. با این حال، همانطور که انتظار میرود، این پروژه با چالشهای زیادی روبرو خواهد شد که شاید برای شیائومی دشوار باشد، چراکه دولت ترامپ همچنان تحریمهای شدیدی علیه چین اعمال میکند تا پیشرفتهای فناوری آن را محدود کند. یکی از این موانع تلاشهای شیائومی برای تهیه مودمهای 5G از تامینکنندگان خارجی هست. این تحولات میتواند شرایط پیچیدهای را برای شیائومی ایجاد کند و شاید آرزوهایش برای رقابت با شرکتهایی مانند کوالکام و مدیاتک در مسابقه تراشههای 3 نانومتری به واقعیت نپیوندد.
پستی از TrendForce در توییتر به وابستگی شیائومی به شرکتهای خارجی برای مودمهای 5G اشاره میکند. این پست به اسامی خاصی اشاره نکرد، اما با توجه به روندهای صنعتی گذشته و معرفی محصولات، میتوانیم نگاهی کلی به شراکتهای احتمالی که شیائومی میتواند در ماههای آینده شکل دهد، بیندازیم. سامسونگ یکی از آن شرکتهایی هست که میتواند با شیائومی پایههای کسب و کار قوی را راه بیندازد. مشابه این حالت زمانی بود که سامسونگ مودمهای Exynos 5400 5G خود را برای سری Pixel 9 شرکت گوگل تامین کرد.
البته، شیائومی بیش از هر شرکت دیگری تمایل دارد مودمهای 5G را از کوالکام دریافت کند. کوالکام در این زمینه بهترین شرکت شناخته میشود، اما در عین حال قیمت تراشههایش بسیار بالاست. با توجه به اینکه ورود شیائومی به حوزه تراشههای 3 نانومتری به معنای از دست دادن کسب و کار برای کوالکام خواهد بود، این شرکت شاید تمایل نداشته باشد وارد یک توافق تجاری با شیائومی شود مگر اینکه شیائومی هزینه بالایی را برای مودمهای Snapdragon 5G بپردازد.
شراکت دیگری که احتمال دارد شیائومی ایجاد کند با شرکت هواوی هست. یک تحلیلگر صنعت به نام سامیر خازاکا فاش کرد که هواوی قبلاً یک توافق متقابل با شیائومی برای استفاده از فناوری 5G خود امضا کرده است. تنها مشکل اینجاست که این تراشهها به کارآمدی تراشههای کوالکام و سامسونگ نیستند و جفت کردن این قسمت با تراشه 3 نانومتری سفارشی شاید کمی نامناسب به نظر برسد. تراشه هواوی محدود به استفاده از لیتوگرافی 7 نانومتری قدیمی از شرکت SMIC است که معایب زیادی دارد.