امروز AMD از چیپ ست B450 برای سوکت AM4 رونمایی کرد. مادربردهایی که بر اساس چیپ ست B450 ساخته می شوند محصولاتی میان رده هستند که در بازار از محبوبیت بالایی برخوردار هستند. در حقیقت چیپ ست B450 را باید نسخه ضعیف شده از X470 دانست که امروزه در مادربردهایی با عملکرد عالی از آن استفاده می شود. ای ام دی قیمت تمام شده مادربردهای مبتنی بر این چیپ ست را 70 تا 160 دلار اعلام کرده است که با توجه با ویژگی هایی مانند مصرف انرژی پایین و قیمت کمتر نسبت به مادربردهای مبتنی بر چیپ ست X470 می تواند گزینه مناسبی برای کاربران باشد.
آنطور که مشخص است چیپ ست B450 همانند X470 دارای مصرف انرژی مناسب و البته عملکرد بالایی است و می تواند با این شرایط تنها با سینک های حرارتی کوچک هم تبادل حرارت مناسبی را در اختیار گذارد که البته نشان از توان حرارتی مناسب و کمتر از X470 است. این مورد هم به نوعی به نفع سازندگان مادربرد است و هم کاربر با خیال آسوده از قطعات خود استفاده می کند. همچنین B450 با VRM یا مدار تغذیه بهبود یافته و قدرتمند ارائه شده است که در کنار ارتباط بهتر با حافظه ها می تواند جایگزین مناسبی برای کسانی باشد که پول X470 را ندارند اما به دنبال عملکرد بالایی هستند.
چیپ ست B450 که جایگزین بسیار مناسبی برای B350 شده است، همچون X470 از فناوری Precision Boost Overdrive و XFR 2.0 پشتیبانی می کند. فناوری گفته شده به کاربر این امکان را می دهد که بدون دست بردن به تنظیمات پیچیده، از فرکانس بالاتر استفاده کنند. این افزایش فرکانس در چیپ ست B450 در حالی اتفاق می افتد که در چیپ ست B350 شاهد این افزایش کارایی نبودیم.
همچنین چیپ ست B450 از فناوری AMD StoreMI استفاده می کند که به وسیله آن می توان یک ویژگی ذخیره سازی مجازی راه اندازی کرد و به واسطه آن حافظه، SSD و هارد دیسک را به یک درایو تبدیل کرد تا کاربر بتواند فایل های ارسالی خود را با بالاترین سرعت جابجا سازد. این فناوری همچنین باعث افزایش کارایی حافظه می شود که در چیپ ست B350 تنها با بروزرسانی پشتیبانی می شود.
یکی از نکات مثبت پردازنده های رایزن، پشتیبانی از 24 مسیر PCI است. ازدیگر مشخصات چیپ ست B450 می توان به دو پورت 10 گیگابایت USB 3.1 gen 2، شش پورت 5 گیگابایتی پورت USB 3.1 gen 1، شش پورت ساتا 6 گیگابایتی و کنترلر کارت های شبکه در اسلات PCI-E اشاره کرد. اما جذاب ترین بخش چیپ ست B450 پشتیبانی AMD تا سال 2020 است. به این صورت کاربران می تواند تا سال 2020 میلادی هم از بروزرسانی های بایوس مادربرد استفاده کنند و از سیستمی پایدارتر و البته بروزتر استفاده کنند.
2 comments
[…] از خانواده ROG Strix، Prime و TUF Gaming را بروی چیپ ست AMD B450 ساخته است که از جدیدترین پردازنده AMD Ryzen پشتیبانی می […]
[…] تولید کنندگان از مادربرد های جدید خود مجهز به چیپ ست AMD B450 رونمایی کرد. مادربرد های B450 قادر به پشتیبانی از […]