با پردازنده های 5 نانومتری معرفی شده آشنا شوید

بعد از عملکرد خوب پردازنده ها با معماری 7 نانومتری، حال نوبت به نسل جدید پردازنده های 5 نانومتری رسیده است. پردازنده هایی که در کنار توانایی ارائه عملکرد بهتر به نسبت پردازنده های نسل قبلی، مصرف انرژی کمتری را نیز با خود به همراه خواهند داشت. تا به امروز تنها دو شرکت در عرصه گوشی های هوشمند توانسته اند پردازنده هایی با معماری 5 نانومتری را تولید کنند.

اولین بار شرک اپل توانست اولین پردازنده با معماری 5 نانومتری گوشی های هوشمند را معرفی کرد. پردازنده A14 بایونیک گوشی های هوشمند خانواده آیفون 12 را همراهی می کند. پردازنده ای که توانست عملکرد بسیار خوبی را از خود به نمایش بگذارد و در تست های بنچمارک نیز امتیاز های بسیار خوبی را کسب کرد.

بدون شک یکی از اصلی ترین عوامل عملکرد بسیار خوب پردازنده A14 بایونیک، سیستم عامل در نظر گرفته شده برای گوشی های هوشمند اپل می باشد. iOS سبب می شود تا پردازنده تا جایی که ممکن است توان خود را ارائه کند که چنین اتفاقی به دلیل اجرای برخی از نرم افزار های در بک گراند سیستم عامل اندروید، در این سیستم عامل رخ نمی دهد.

اما هواوی در این میان اولین شرکتی بود که برای گوشی های هوشمند اندرویدی پردازنده ای با معماری 5 نانومتری را معرفی کرد. Kirin 9000 به عنوان جدیدترین پردازنده این شرکت، گوشی های هوشمند خانواده هواوی میت 40 را همراهی کرد. پردازنده ای که شاید دیگر خبر از خداحافظی با پردازنده های Kirin این شرکت را می دهد (هرچند با توجه به اتفاقات رخ داده گویا مشکلات در حال حل شدن است).

این پردازنده هشت هسته ای از چیدمان 1+3+4 خوشه ای بهره می برد. یک هسته اصلی و قدرتمند Cortex-A77 با حداکثر فرکانس کاری 3.13 گیگاهرتز به همراه سه هسته Cortex-A77s با حداکثر فرکانس کاری 2.45 گیگاهرتز در کنار چهار هسته ضعیف تر Cortex-A55s هشت هسته پردازنده Kirin 9000 را تشکیل می دهند.

پست های مرتبط

اینتل میکروکد 0x12B را به عنوان راه‌حل نهایی برای مشکلات ناپایداری پردازنده‌های نسل سیزدهم و چهاردهم خود در نظر گرفت

اپل نسخه iOS 18.0.1 را برای رفع باگ‌های iOS 18 منتشر کرد

کوالکام احتمالاً معماری تراشه‌های گوشی و لپ‌تاپ را تحت عنوان Elite ترکیب کند