آیا نمی دانید چگونه PS4 خود را سریعتر کنید و عملکرد آن را بهبود ببخشید؟ این مراحل را انجام دهید تا بهترین عملکرد ممکن PS4 را تجربه کنید.
اگر یک PS4 یا یک PS4 Pro دارید، ممکن است تعجب کنید که چگونه می توانید عملکرد بهتری از سیستم خود داشته باشید. و در حالی که نمی توانید PS4 خود را مانند رایانههای شخصی بازی ارتقا دهید، راههایی وجود دارد که مطمئن شوید PS4 شما در بهترین حالت خود اجرا می شود.
1- مطمئن شوید که فضای دیسک آزاد کافی دارید
یکی از رایج ترین دلایل عملکرد ضعیف PS4، کم شدن فضای دیسک تا حد فشردگی است. با توجه به اینکه بازی های حال حاضر حجم بسیار زیادی را در دستگاه شما اشغال می کنند، این طبیعی است که بعد از مدتی متوجه پر شدن آن نشوید.
برای اینکه ببینید چه چیزی در PS4 شما فضای اشغال می کند، به Settings > Storage > System Storage بروید و نواری را خواهید دید که بر اساس دسته بندی تقسیم شده است. این احتمال وجود دارد که بازیها بزرگ ترین فضا را اشغال کرده باشند، بنابراین برنامهها را انتخاب کنید تا لیستی از موارد نصب شده نشان داده شود.
در مرحله بعد، منطقی است که گزینه ها را بزنید و Sort by > Size را انتخاب کنید تا مقدار حجم بازی های PS4 خودتان را مشاهده و آنالیز کنید. از منوی گزینه ها گزینه Delete را انتخاب کنید، سپس تمام بازی هایی را که می خواهید پاک کنید بررسی کنید. پس از تأیید، سیستم شما یک لحظه طول می کشد تا داده های انتخاب شده را حذف کند.
حذف دادههای بازی PS4، تمام فایل های نصب را از روی دستگاه پاک میکند، اما فایل های ذخیره را حفظ می کند. با این حال، اگر میخواهید بازی را دوباره بازی کنید، باید آن را از فروشگاه پلیاستیشن (یا دیسک) دوباره نصب کنید و همچنین آخرین به روزرسانیها را دوباره دانلود کنید. اگر اینترنت کندی دارید، به دقت فکر کنید کدام بازی ها را حذف می کنید.
پس از اتمام کار، به منوی اصلی Storage برگردید تا ببینید چقدر فضای خالی به دست آوردهاید. به راحتی میتوانید انواع دیگر دادهها، مانند ویدیوهای قدیمی را از گالری ضبط خود حذف کنید، اگر چه احتمالاً به اندازه کافی بزرگ نیستند که تفاوت بزرگی ایجاد کنند.
در حالت ایدهآل، باید حداقل 50 گیگابایت فضای خالی داشته باشید، اما برای اینکه PS4 خود را به خوبی اجرا کنید، بهتر است چیزی حدود 100 گیگابایت رایگان داشته باشید، اگر بتوانید آن را مدیریت کنید.
نگاهی به نحوه اضافه کردن درایو خارجی به PS4 خود در صورت نیاز به فضای بسیار بیشتر بیندازید. با استفاده از این، می توانید برخی از بازی ها را به محل ذخیره سازی ثانویه منتقل کنید و فضای کافی را روی دیسک سیستم خود خالی نگه دارید تا به راحتی اجرا شود.
2- پلی استیشن 4 خود را از نظر فیزیکی تمیز کنید
اگر مدتی است که PS4 خود را دارید، به احتمال زیاد گرد و غبار و کثیفی دیگر در داخل آن جمع شده است. اگر کنترل نشود، می تواند عملکرد را بدتر کند. با گرمای بیشتری که حاصل می شود گرد و غبارهای بیشتری در سیستم به دام میافتد و در این شرایط فنهای سیستم باید سخت تر کار کنند و راندمان کلی کاهش می یابد.
راهنمای ما را برای تمیز کردن PS4 کثیف خود دنبال کنید تا گرد و غبار را از قسمت داخلی آن پاک کنید. امیدواریم این کار به سیستم شما کمک کند تا پلی استیشن شما در دمای خنک تر کار کند و در نتیجه بازیها را کمی روان تر اجرا کند. در حالی که این تعمیر و نگهداری را انجام می دهید، مطمئن شوید که PS4 خود را نیز در وضعیت سالمی قرار دهید. آن را در فضای بسته ای که گرما را به دام می اندازد، قرار ندهید و مطمئن شوید که با قرار دادن کنسول درست در کنار سطح یا شی دیگری، دریچه ها را مسدود نمی کنید.
3. پایگاه داده سیستم PS4 را بازسازی کنید
اگر تعجب می کنید که چرا PS4 شما اینقدر کند شده است، به خصوص در هنگام حضور در منوها، این گزینه برای شما مناسب است. شاید اطلاع نداشته باشید که PS4 دارای ابزاری در رابط حالت Safe Mode خود به نام Rebuild Database است. این فرآیند به اندازه یکپارچه سازی هارد دیسک شما فشرده نیست. درعوض، به سیستم شما میگوید که دادههای مربوط به بازیها و سرویسهای شما کجا هستند و دسترسی کارآمدتری را ایجاد می کند.
در حالی که این کار احتمالاً عملکرد بازی شما را بهبود نمی بخشد، اما تاخیرهای صفحه اصلی را که در استفاده طولانی مدت از PS4 رایج است، کاهش می دهد. انجام این کار همچنین باعث میشود PS4 شما به روزرسانیهای بازیهایی را که مدتی است بازی نکردهاید، پس از راهاندازی مجدد پس از تکمیل فرآیند بررسی کند.
برای بازسازی پایگاه داده سیستم PS4 خود، با نگه داشتن دکمه PS روی کنترلر و انتخاب Power > Turn Off PS4 از منوی سریع، PS4 خود را به طور کامل خاموش کنید. پس از خاموش شدن چراغ های PS4، دکمه فیزیکی Power در جلوی کنسول خود را برای چند ثانیه فشار دهید و نگه دارید. پس از شنیدن صدای بوق دوم، PS4 شما به حالت Safe Mode راه اندازی می شود.
کنترلر خود را با کابل USB به سیستم خود متصل کنید، سپس دکمه PS را روی کنترلر خود بزنید تا بتوانید از آن استفاده کنید. Rebuild Database را انتخاب کنید، عملیات را تایید کنید، سپس منتظر بمانید تا کامل شود
این معمولاً خیلی طول نمی کشد (در آزمایش ما، حدود 15 دقیقه با یک درایو 2 ترابایتی). پس از اتمام، سیستم شما راه اندازی مجدد خواهد شد. این فرآیند هیچ داده ای را حذف نمی کند، اگرچه باعث می شود سیستم شما فراموش کند که اخیراً چه بازی هایی انجام داده اید. بنابراین، عناوین اخیر تا زمانی که دوباره آنها را راه اندازی نکنید، در صفحه اصلی شما ظاهر نمی شوند.
4. حالت تقویت (PS4 Pro) را فعال کنید
اگر PS4 Pro دارید، تنظیماتی به نام Boost Mode وجود دارد که باید آن را برای تجربه روانتر PS4 فعال کنید. این می تواند نرخ فریم و وفاداری گرافیکی بازی های روی سیستم را افزایش دهد، حتی اگر آنها به طور خاص برای استفاده از سخت افزار برتر PS4 Pro طراحی نشده باشند.
به عنوان مثال، ممکن است بازی را از 30 فریم در ثانیه به 60 فریم در ثانیه افزایش دهد، زمان بارگذاری را افزایش دهد، یا پاپ-این گرافیکی را کاهش دهد. اثر از عنوانی به عنوان دیگر متفاوت است،همه بازی ها از آن پشتیبانی نمی کنند، اما بسیاری از آنها با فعال کردن آن بهتر کار خواهند کرد.
برای فعال کردن Boost Mode، به تنظیمات > سیستم در صفحه اصلی خود بروید. در این منو باید گزینه Boost Mode را مشاهده کنید. به سادگی این را فعال کنید، و آماده کار است.
5. آخرین به روز رسانی های بازی را نصب کنید
اگر با یک عنوان خاص پلی استیشن عملکرد ضعیفی دارید، بهتر است هر بهروزرسانی موجود را برای آن نصب کنید. اغلب، توسعه دهندگان وصله هایی را منتشر می کنند که کاهش سرعت فریم را برطرف می کند، زمان بارگذاری را کوتاه می کند و موارد مشابه.
6. به SSD یا HDD سریعتر ارتقا دهید
هارد دیسک 5400 RPM موجود PS4 سرعت خاصی ندارد، بنابراین بارگذاری بازی ها کمی طول می کشد. در نتیجه، ممکن است درایو داخلی PS4 خود را به دیسک 7200RPM، درایو هیبریدی یا حتی SSD ارتقا دهید.
در حالی که این منجر به برخی مزایای زمان بارگیری می شود، در غیر این صورت تفاوتی ایجاد نمی کند. بازیها سریعتر بارگذاری می شوند، اما عملکرد گرافیکی یا دیگر جنبههای گیمپلی را بهبود نمی بخشند.
این به ویژه برای PS4 و PS4 Slim اصلی صادق است. هر دوی این ها از یک اتصال SATA II برای هارد دیسک خود استفاده می کنند، که قادر به خروجی به اندازه اتصال SATA III جدیدتر در PS4 Pro نیست. بنابراین، در حالی که برخی از مزایای استفاده از SSD را در مدلهای قدیمیتر PS4 خواهید دید، شب و روز نخواهد بود.
SSD ها نیز گران هستند، بنابراین در بیشتر موارد، بهتر است برای نگهداری بازی های بیشتر، پول را روی هارد دیسک بزرگتر بگذارید. همچنین ممکن است ترجیح دهید پول خود را پس انداز کنید و به پلی استیشن 5 ارتقا دهید که دارای یک SSD در سیستم است.
7. Individual Game Settings را بررسی کنید
در حالی که اکثر بازیهای کنسول تنظیمات گرافیکی گستردهای را که عناوین رایانههای شخصی ارائه میدهند را ندارند، برخی از آنها به شما امکان میدهند گزینههایی را تغییر دهید که می تواند بر نحوه اجرای بازی (یا حداقل ظاهر آن) تأثیر بگذارد.
به عنوان مثال، برخی از عناوین به شما اجازه می دهند میدان دید را تغییر دهید تا بتوانید بیشتر دنیای بازی را بدون تغییر دید شخصیت خود ببینید. همچنین ممکن است گزینه هایی برای غیرفعال کردن VSync و سایر ابزارهای گرافیکی داشته باشید.
در حالی که این گزینه در همه بازی ها در دسترس نیست، تغییر دادن این گزینهها گاهی اوقات میتواند احساس راحتی بیشتری در بازی ایجاد کند یا عملکرد را کمی بهبود بخشد.
8. عملکرد شبکه PS4 خود را بهبود بخشید
ما در اینجا بیشتر روی عملکرد گرافیکی و سرعت PS4 تمرکز کردهایم. اما اگر به نظر می رسد که انجام بازی های آنلاین در پلی استیشن 4 آنطور که باید کار نمی کند، ممکن است لازم باشد مشکلات شبکه را در PS4 خود برطرف کنید.
اگر از بازیهای آنلاین جدا شدهاید یا گیم پلی پایدار آنلاین را تجربه نمیکنید، انجام این اصلاحات به شما کمک می کند.
دریافت بهترین عملکرد ممکن PS4
به خاطر داشته باشید که PS4 در سال 2013 راه اندازی شد و PS4 Pro در سال 2016 عرضه شد، بنابراین با گذشت زمان از عمر آن کاسته هم می شود. با گذشت زمان، با آمدن بازی های نسل نهم ، سخت افزارهای قدیمی با مشکل مواجه می شوند و چاره ای هم برای این مساله نیست.
در حالی که نمیتوانید کارهای زیادی برای ارتقای فیزیکی PS4 خود انجام دهید، رعایت این نکات باعث میشود PS4 شما تا آنجا که میتواند کار کند. سازماندهی منطقی سیستم خود نیز می تواند به شما کمک کند تا سریعتر به چیزی که به دنبال آن هستید برسید.