اکثر کاربران هنگام تخصیص بودجه برای یک کامپیوتر، اولویت را به کارت گرافیک و پردازنده می دهند. البته که هیچ ایرادی ندارد زیرا این دو قطعه بسیار مهم هستند اما زمانی که تمام قطعات را انتخاب کردید، باید مقداری پول اضافی برای یک منبع تغذیه با کیفیت کنار بگذارید. در این راهنمای خرید، نگاهی داریم به دلایل اصلی برای خرید یک پاور با کیفیت.
وقتی صحبت از پاور با کیفیت می شود، تنها توان بالا یا وات بالا ملاک نیست. یک پاور با کیفیت را می توانید با توان های مختلف، فرم فکتورهای گوناگون و طراحی متفاوت پیدا کنید. در واقع آنچه در یک پاور یا منبع تغذیه مهم است، راندمان، اقدامات محافظتی و گارانتی طولانی مدت است.
سرمایه گذاری برای یک پاور با کیفیت میتواند تأثیر زیادی بر کارایی کامپیوتر شما داشته باشد، بنابراین برای انتخاب عاقلانه وقت بگذارید. کامپیوتر شما به خاطر آن از شما تشکر خواهد کرد.
دلیل پنجم : خطر آتش سوزی کمتر
مورد آتش سوزی را نه تنها در پاور هایی با برندهای نامعتبر بلکه در برندهای معتبر هم دیده ایم. اینکه پاوری که باید از سیستم محافظت کند، خود دچار اتصال یا آتش سوزی شود، بسیار دردناک است. منابع تغذیه بی کیفیت نه تنها شانس بیشتری برای منفجر شدن دارند، بلکه در صورت از کار افتادن، می توانند به اجزای دیگر آسیبی وارد کنند که قابل تعمیر نیستند. مطمئنا، حتی بهترین پاور ها هم تا ابد دوام نمی آورند اما طول عمر آنها بیشتر است.
بیش از 90 درصد شرکت هایی که پاور عرضه می کنند (حتی برندهای معتبر) قطعات مهم و پلتفرم را از OEM ها دریافت می کنند. بهتر است قبل از اینکه به برند پاور دقت کنید، به OEM یا شرکت اصلی سازنده پاور توجه کنید.
دلیل چهارم : دوره گارانتی طولانی تر
یکی از مزیت های انتخاب یک پاور با کفیت، دوره گارانتی طولانی مدت آن است. دوره گارانتی طولانی دو مزیت دارد:
اول : نشان دهنده کیفیت ساخت بالا و اعتماد سازنده به محصول خود است
دوم : در صورت ایجاد مشکل در پاور، بدون هزینه یا با هزینه کم، پاور به آغوش کامپیوتر شما باز می گردد.
در مقایسه با کارت گرافیک و پردازنده که ممکن است پس از چند سال قدیمی و منسوخ شود، پاور می تواند تا سالها به کامپیوتر شما خدمت کند. به این ترتیب، اکثر پاورهای با کیفیت دارای دورههای گارانتی طولانی هستند تا هم نشانی بر برتری محصول باشد و هم خیال خریداران در صورت وجود خرابی راحت باشد. پاورهای رده بالا و با کیفیت معمولاً 10 سال گارانتی دارند (بازارهای جهانی).
دلیل سوم : پایداری و ثبات جریان
نوسانات جزئی ولتاژ می تواند قطعات شما را به مرور زمان از بین ببرد یا به سرعت آنها را به سمت مرگ بکشاند. از آنجایی که اکثر پاورهای ارزان و بی کیفیت فاقد اقدامات حفاظتی کافی هستند، نمی توانند از کامپیوتر شما در برابر امواج هجومی و ولتاژ محافظت کنند.
علاوه بر این، ریلهای 12 ولتی در پاورهای ارزان قیمت فاقد پایداری و حتی تحویل جریان مورد نیاز قطعات شما است. حتی اگر قطعات پر مصرف ندارید، برای جلوگیری از مشکلات پایداری، یک منبع تغذیه مناسب می خواهید.
- OCP : حفاظت از جریان بیش از حد
- OVP/UVP : محافظت از ولتاژ بالا/ولتاژ پایین
- OPP : محافظت از مصرف بیش از حد انرژی
- OTP : محافظت در برابر دمای بیش از حد
- SCP : محافظت از اتصال کوتاه
دلیل دوم : یاور همیشه مومن
یک پاور با کیفیت تا زمانی که شما نیاز به یک پاور قدرتمند تر نداشته باشید، مورد اعتماد و قابل استفاده است. پاورهای رده بالا عمر بسیار بالایی دارند، نه مانند پردازنده های نسل 13 و 14 اینتل هنوز نیامده باید عوض شوند و نه مانند کارت گرافیک، با ورود نسل جدید محبوبیت خود را از دست می دهند.
یک پاور خوب حتی می تواند بیش از یک دهه کار کند این در حالی است که پاورهای ارزان قیمت و حتی میان رده های بی کیفیت، هر سال بخشی از توان واقعی خود را از دست می دهند. خرید یک پاور با کیفیت قطعاً هزینه بر است اما هزینه برای چنین قطعه ای بهتر از خرید یک پاور ارزان با ریسک خراب کردن بقیه قطعات مهم کامپیوتر است.
دلیل یک : راندمان بهتر
قطعاً هر وسیله برقی به دلیل انتقال جریان، بخشی از توان خود را به صورت گرما از دست می دهد. یک پاور بی کیفیت نه تنها انرژی زیادی از دست می دهد بلکه مصرف بیشتر از توان نامی ایجاد می کند. اینجا است که راندمان پاور مهم تلقی می شود. هر چه یک پاور کارآمدتر باشد، گرمای داخلی کمتری تولید می کند و البته مصرف انرژی آن نیز کمتر می شود.
مقدار گرمای تولید شده مهم است، زیرا بر عملکرد پاور و طول عمر قطعات تشکیل دهنده آن تأثیر می گذارد. علاوه بر این، هرچه بار حرارتی بیشتر باشد، کار برای سیستم خنک کننده پاور دشوارتر است. به همین دلیل استاندارد 80 پلاس و انواع آن در پاور ها مهم است. هرچه این استاندارد بهتر باشد، راندمان پاور بیشتر و گرمای تولید شده کمتر است.
گواهینامه | راندمان |
80 پلاس | 80 درصد – 80 درصد |
80 پلاس برنز | 82 درصد – 85 درصد |
80 پلاس نقره ای | 85 درصد – 88 درصد |
80 پلاس طلای | 87 درصد – 90 درصد |
80 پلاس پلاتینیوم | 90 درصد – 92 درصد |
80 پلاس تیتانیوم | 92 درصد – 94 درصد |