چرا سامسونگ گلکسی نوت 20 اولترا با مشخصاتی تقریبا مشابه گلکسی اس 20 اولترا رونمایی شد ؟

پرچمداران جدید سامسونگ گلکسی نوت 20 و نوت 20 اولترا بصورت رسمی معرفی شدند و مشخصات فنی در نظر گرفته شده برای این گوشی های هوشمند چندان ما را شگفت زده نکرد. مشخصات در نظر گرفته شده برای سامسونگ گلکسی نوت 20 اولترا به عنوان گل سر سبد اسمارتفون های این شرکت، مشخصات فنی تقریبا مشابهی با گلکسی اس 20 اولترا را با خود به همراه داشت. اما چرا؟

مشکلات سامسونگ گلکسی اس 20 اولترا

گلکسی اس 20 اولترا به نسبت پرچمداران قبلی این شرکت مشخصات فنی بسیار قدرتمند تری را با خود به همراه داشت. مخصوصا در زمینه سنسور های دوربین در نظر گرفته شده دیگر حرفی برای گفتن نگذاشته بود. بهره بردن از سنسور 108 مگاپیکسلی اصلی سبب شد تا توقعات از این گوشی هوشمند به مراتب بالاتر رود.

اما دلیل این توقعات چه بود. پیش از گلکسی اس 20 اولترا، شیائومی می 10 پرو از سنسور اختصاصی 108 مگاپیکسلی سامسونگ بهره برده بود و توانست عملکرد بسیار خوبی را از خود به نمایش بگذارد و از وب سایت معتبر دگزومارک نیز امتیاز بسیار عالی را کسب کرد.

به طبع انتظار می رفت خود گلکسی اس 20 اولترا با بهره بردن از سنسور اختصاصی سامسونگ عملکرد بسیار خوبی را از خود به نمایش بگذارد. اما متاسفانه در تست های صورت گرفت، سنسور های دوربین این پرچمدار قدرتمند نتوانست آنطور که باید و شاید توقعات را برآورده کند.

با این تفاسیر بدون شک مشکل از سنسور قدرتمند 108 مگاپیکسلی نبود و مشکل سامسونگ در بخش نرم افزاری خلاصه می شد. یکی از اصلی ترین مشکلات سنسور های دوربین گلکسی اس 20 اولترا، فوکوس خودکار آن بود که عملکرد بسیار کندی را از خود به نمایش گذاشت.

اما از سنسور های دوربین قدرتمند در نظر گرفته شده برای این گوشی هوشمند که بگذریم، به صفحه نمایش در نظر گرفته شده می رسیم. سامسونگ همواره در بخش صفحات نمایش گوشی های هوشمند حرف های بسیاری برای گفتن داشت. این پرچمدار نیز به صفحه نمایش بسیار با کیفیت و زیبا با نرخ بروزرسانی 120 هرتز مجهز شده بود.

اما مشکل این صفحه نمایش چه بود؟ شاید بر روی کاغذ صفحه نمایش در نظر گرفته شده برای گلکسی اس 20 اولترا توانایی ارائه نرخ بروزرسانی 120 هرتز را داشت، اما در گیم پلی های سنگین که پردازنده تحت فشار بالایی بود، شاهد حداکثر ارائه نرخ بروزسانی 60 هرتز بودیم.

دلیل چیست؟ سامسونگ در بخش خنک کننده گوشی های هوشمند خود مدت هاست که با مشکل مواجه شده و نمی تواند آگونه که باید و شاید عمل خنک کردن را به خوبی انجام دهد. همین امر سبب شد تا عملکرد پردازنده را در پیک کاری سنگین محدود کند که سبب شد تا نرخ بروزرسانی در این شرایط کاهش یابد.

برطرف کردن مشکلات نرم افزاری گلکسی نوت 20 اولترا

بی شک سامسونگ در بخش مشخصات در نظر گرفته شده توانایی ارائه عملکرد بسیار خوبی را خواهد داشت. به همین دلیل تصمیم گرفت تا چندان دست به تغییر مشخصات در نظر گرفته شده برای گلکسی نوت 20 اولترا نزند. اما چه راهکار هایی را برای برطرف کردن این مشکلات دارد؟

در همان ابتدا سراغ مشکل اصلی می رویم که سامسونگ در گلکسی اس 20 اولترا با آن مواجه شده بود. یعنی فوکوس سنسور های دوربین. سامسونگ برای برطرف کردن این مشکل در کنار سه سنسور در نظر گرفته شده برای نوت 20 اولترا، لیزر فوکوس خودکار را نیز در نظر گرفت. با توجه به آنچه سامسونگ در مراسم رونمایی گفت، دیگر مشکل فوکوس خودکار را در این پرچمدار شاهد نخواهیم بود و حتی می تواند به نسبت پرچمداران قدرتمند شرکت های دیگر نیز عملکرد بهتری را از خود به نمایش بگذارد.

در بخش قابلیت های ضبط ویدئو نیز، سامسونگ خلاقیت های جدیدی را به خرح داده و باید منتظر بود و دید در تست های که در آینده انجام خواهد شد، سنسور های دوربین این پرچمدار قدرتمند چه عملکردی را از خود به نمایش خواهند گذاشت.

اما یکی دیگر از قابلیت های در نظر گرفته شده برای سنسور های دوربین گلکسی نوت 20 اولترا در مقایسه با گلکسی اس 20 اولترا، توانایی زوم بود. سنسور دوربین گلکسی اس 20 اولترا توانایی زوم 100 برابری را داشت اما گلکسی نوت 20 اولترا حداکثر توانایی ارائه زوم 50 برابری را دارد. اما چرا؟

زوم 100 برابری سنسور های دوربین گلکسی اس 20 اولترا شاید در نگاه اول بسیار دهن پر کن باشد، اما در تست های صورت گرفته نتوانست عملکرد خوبی را از خود به نمایش بگذارد. به همین دلیل سامسونگ ترجیح داد کیفیت را در اولویت قرار دهد. به همین دلیل سنسور دوربین گلکسی نوت 20 اولترا، حداکثر توانایی زوم 50 برابری را دارد.

اما یکی دیگر از مشکلات گلکسی اس 20 اولترا، ناتوانی ارائه نرخ بروزرسانی 120 هرتز در گیم پلی های سنگین بود. مشکل اصلی از خنک کننده این گوشی هوشمند بود. در رونمایی گلکسی نوت 20 اولترا نیز چیزی راجع به بهبود سیستم خنک کننده نشنیدیم، اما سامسونگ  این بار از صفحه نمایشی هوشمند استفاده کرده.

این صفحه نمایش در شرایط مختلف نرخ بروزرسانی متفاوتی را ارائه می دهد. برای مثال هنگامی که می خواهید نوشته ای را بخوانید به نرخ بروزرسانی بالایی نیاز ندارید. این صفحه نمایش هوشمند در این شرایط و شرایط های دیگر با توجه به نیاز شما، نرخ بروزرسانی متناسب با آن را ارائه می کند.

این اتفاق بیشتر به مصرف انرژی کمک می کند. به همین دلیل بود که گلکسی نوت 20 اولترا به باتری 4500 میلی آمپر ساعتی مجهز شد در حالی که گلکسی اس 20 اولترا از باتری 5000 میلی آمپر ساعتی بهره می برد.

در مجموع سامسونگ دست به مشخصات فنی در نظر گرفته شده به نسبت گلکسی اس 20 اولتر نزده و بیشتر تلاش داشته تا مشکلات نرم افزاری پیش آمده را برطرف کند. باید منتظر بود و دید در تست های که صورت خواهد گرفت، گلکسی نوت 20 اولترا چه عملکردی را از خود به نمایش خواهد گذاشت.

پست های مرتبط

اپل قرار گرفتن فروشگاه Epic Games را در اپ‌استور کشورهای عضو اتحادیه اروپا تایید کرد

مسدود کردن قابلیت‌های هوش مصنوعی در مرورگر سافاری اپل تاثیر بزرگی برای گوگل به همراه نداشت

تعداد زیادی از کاربران آیفون با حمله فیشینگ مواجه شدند