اپل از دیرباز با گوشیهای پرچمدارش شناخته میشده و همیشه هم سعی داشته در بازار متمایز باشد. هرچند این شرکت بهطور مداوم تلاش کرده تا نوآورانه عمل کند، اما از سوی جامعه فناوری بهخاطر رویکرد کند و آهستهای که در ارائه ویژگیهای مبتنی بر هوش مصنوعی و نوآوری دارد، مورد انتقاد قرار گرفته است.
برای مثال، مارک زاکربرگ، بنیانگذار فیسبوک، بارها از اپل انتقاد کرد و اخیراً در یک پادکست گفته که این شرکت در سالهای اخیر نتوانسته دستاورد بزرگی ارائه دهد. حالا، آخرین گزارشهای بازار نشان میدهند که آیفون دیگر پرفروشترین گوشی در چین نیست. این در حالی است که اپل تلاشهای جدی را برای ارائه قابلیتهای هوش مصنوعی در این کشور از خود نشان داد.
زاکربرگ از سالها پیش از استراتژی اپل ناراضی بود و همیشه از هر فرصتی برای انتقاد از عملکرد این شرکت استفاده میکرد. آخرین اظهارات او در یک پادکست توجه زیادی را جلب کرد، چراکه نهتنها به کمبود نوآوری آیفون، بلکه به افت یا تثبیت فروش آن هم اشاره کرد. اگرچه این اظهارات احتمالاً ریشه در رقابتهای تجاری داشته باشد، یک گزارش جدید از Canalys هم نشان میدهد که ارسال آیفونها به چین در آخرین فصل سال گذشته 25 درصد کاهش یافته است.
این یعنی آیفون، که زمانی بهعنوان پرفروشترین گوشی در چین شناخته میشد، اکنون به رتبه سوم سقوط کرده و برندهای اوپو و آنر با سهم 15 درصدی پیشتاز هستند. سال 2023 اپل با سهم بازار 19 درصدی پیشتاز بود و اکنون بسیاری بر این باورند که رقابت رو به رشد یکی از دلایل اصلی این افت بوده است. در همین میان روزنامه فایننشال تایمز از ناتوانی اپل در ارائه قابلیتهای Apple Intelligence بهعنوان عامل اصلی این شرایط نام برد. گزارش بیان میکند:
این آمار در حالی منتشر میشود که شرکت آمریکایی [اپل] تحت فشار فزایندهای از سوی برندهای گوشی هوشمند لوکس بومی [چین]، بهویژه هواوی، قرار دارد. این برندها از خریدهای میهنپرستانه بهرهبرداری کرده و قادر به ارائه ویژگیهای مبتنی بر هوش مصنوعی به دستگاههای خود هستند. [با این حال] سرویس هوش مصنوعی اپل هنوز در چین در دسترس نیست.
اپل بهطور مداوم تلاش کرده تا با یک شرکت چینی توافقی برای ارائه ویژگیهای هوش مصنوعی در چین بهدست آورد، چراکه این فرایند در چین دشوار است و برای راهاندازی چنین قابلیتهایی باید با یک شرکت محلی همکاری کند. در حالی که شایعاتی در مورد مذاکرات اپل با شرکتهای بزرگی مانند بایتدنس یا تنسنت برای استفاده از مدلهای هوش مصنوعی آنها وجود دارد، این مذاکرات تاکنون نتیجهای نداشته و هنوز شرکت اپل نتوانسته به توافق نهایی برسد.
از ابتدای ظهور هیجان هوش مصنوعی، اپل از این روند عقب ماند و یکی از دیرترین پذیرندگان این فناوری بود. اما وقتی در نهایت وارد این عرصه شد، انتظارات زیادی از آن میرفت تا مانند همیشه در این زمینه هم توانمندی خود را نشان دهد. این غول فناوری بهخاطر رویکرد کند و ناکارآمدش در زمینه ویژگیهای Apple Intelligence و بهویژه عدم توانایی در راهاندازی این ویژگیها در چین به شدت مورد انتقاد قرار گرفت و شکست در ارائه قابلیتهای هوش مصنوعی در این کشور به اپل ضربه بزرگی وارد کرد. برای بازپسگیری جایگاه خود، اپل باید اقدامات بزرگی را برای دستیابی به توافقات محلی انجام دهد و خدمات خود را در چین بهطور کامل عرضه کند.
ما اینجا در رسانه خبری بنچیمو آخرین اخبار مرتبط با تکنولوژی را پوشش میدهیم، پس حتماً با ما همراه باشید. آیا شما فکر میکنید اپل دوباره بتواند جایگاه خود را از هواوی بگیرد؟ نظراتتان را با ما به اشتراک بگذارید.