کارت گرافیک MX 450 انویدیا رقیب واحد گرافیکی مجتمع 7 نانومتری AMD

کارت گرافیک MX 450 انویدیا رقیب واحد گرافیکی مجتمع 7 نانومتری AMD

کمپانی سبز پوش به تازگی مشخصات کارت گرافیک لپ تاپی MX 350 را منتشر کرده بود، اما این کمپانی برنامه گسترده ای برای تولید کارت گرافیک MX 450 انویدیا در سر دارد. این محصول که به احتمال فراوان در نیمه دوم سال 2020 تولید و محصولاتی مجهز به آن وارد بازار می شود، مشخصات خوبی دارد و هدف اصلی آن نیز رقابت با واحد گرافیکی مجتمع 7 نانومتری AMD و کارت گرافیک Intel Xe DG1 است.

به روز رسانی فناوری ساخت و معماری ریز پردازنده اولین قدم برای تولید یک کارت گرافیک قدرتمند تر و بهینه تر نسبت به محصولات قدیمی به شمار می رود و کارت گرافیک MX 450 انویدیا نیز دستاورد همین رویکرد است. کارت گرافیک MX 350 انویدیا که مشخصات آن بر اساس معماری Turing به تازگی منتشر شده، برای لپ تاپ های گیمینگ و تولید محتوای اقتصادی در نظر گرفته شده و نسل جدید آن که سال 2021 معرفی می شود نیز بازار هدف مشابهی دارد.

در سال های اخیر حق انتخاب چندانی برای گیمرها و تولید کنندگان محتوا با بودجه محدود وجود نداشت، اما با بهینه سازی فناوری ساخت و معماری ریز پردازنده و همچنین کاهش اندک هزینه های تولید سبب شده تا این دسته از کاربران نیز با حق انتخاب بیشتری مواجه شوند. انویدیا به تازگی کارت گرافیک های قدرتمند سری RTX SUPER و RTX SUPER Max-Q را تولید کرده و محصولات مبتنی بر آنها نیز از تاریخ 15 آوریل روانه بازار می شوند.

محصولات مجهز به کارت گرافیک های سری RTX SUPER قیمت بسیار بالایی دارند و کارت گرافیک MX 450 انویدیا به همراه MX 350 جزو اهداف اقتصادی این کمپانی برای تولید لپ تاپ های خوش قیمت با کارایی مناسب به شمار می روند. از سوی دیگر واحد گرافیکی مجتمع 7 نانومتری AMD و همچنین کارت گرافیک مجزای Intel Xe DG1 از قدرت به مراتب بالایی برخوردارند و رقابت با آنها بسیار دشوار است.

با این وجود انویدیا با در نظر گرفتن مشخصات فنی قابل قبول سعی دارد تا کارایی بسیار خوبی را به کاربران رده اقتصادی با بودجه محدود ارائه دهد. کارت گرافیک MX 450 انویدیا که طبق برنامه قرار است در نیمه دوم سال 2020 عرضه شود، از چیپ ست گرافیکی TU117 مبتنی بر معماری ریز پردازنده Turing بهره خواهد برد و تعداد هسته های پردازشی CUDA در آن در محدوده 768 تا 896 هسته قرار خواهد گرفت.

فرکانس کاری پایه در کارت گرافیک MX 450 انویدیا برابر با 540 مگاهرتز تعیین شده، اما در حال حاضر اطلاعاتی در خصوص فرکانس بوست آن منتشر نشده است. فرکانس موثر حافظه گرافیکی از نوع GDDR6 در این محصول برابر با 10 گیگابیت بر ثانیه خواهد بود و به کارگیری چیپ ست های حافظه GDDR6 علاوه بر ارائه پهنای باند قابل توجه، به شکل شگفت انگیزی سبب کاهش توان مصرفی این کارت گرافیک تا 25 وات می شود.

این کمپانی همچنین در نظر دارد تا کارت گرافیک MX 430 را با مشخصاتی نزدیک به MX 450 انویدیا به تولید برساند که دارای یک نسخه با چیپ ست حافظه GDDR6 و فرکانس موثر 10 گیگابایت و یک نسخه دارای چیپ ست حافظه GDDR5 و فرکانس موثر 7 گیگابیت بر ثانیه می شود. رابط حافظه هر دو مدل از نوع 64 بیتی است که به نظر می رسد برای ارائه پهنای باند مناسب، محدودیت هایی به وجود خواهد آورد.

از دیگر ویژگی های کارت گرافیک MX 450 انویدیا می توان به فناوری ساخت 12 نانومتری، رابط گرافیکی PCI 4.0 (اولین کارت گرافیک با پشتیبانی از رابط نسل جدید در زمان معرفی رسمی) و دو گیگابایت حافظه گرافیکی از نوع GDDR6 اشاره کرد. هر چند مشخصات کلی این محصول چندان شگفت انگیز نیست، اما شروع بسیار خوبی برای ارتقای کارت گرافیک های اقتصادی مخصوص لپ تاپ های گیمینگ و تولید محتوا با قیمت بسیار مناسب به شمار می رود.

پست های مرتبط

اپل قصد دارد دوام محصولاتش را حتی بیشتر از قبل افزایش دهد

ویژگی Smart Crossfade اپل در iOS 18 چگونه خواهد بود ؟

تنها چند هفته قبل از رویداد Unpacked، رنگ‌ گوشی‌های گلکسی Z Fold 6 و Z Flip 6 سامسونگ فاش شد