دو شرکت سازنده کانکتور 16 پین 12VHPWR انویدیا هستند که باید از یکی اجتناب کرد

مدتی است که مشکل ذوب شدن کانکتور 12VHPWR انویدیا به یکی از مباحث داغ حوزه سخت افزار تبدیل شده است. این مشکل که باید قبل از عرضه کارت گرافیک ها برطرف می شد، اکنون توسط انویدیا مورد بازبینی قرار گرفته اما نکته جالب این است که متخصصان ثالث به نظریه های بهتری رسیده اند تا خود انویدیا. اکنون Igor’sLAB به نتایج جدیدی رسیده که می تواند برای بسیاری جذاب باشد.

گزارش های منتشر شده نشان می دهد که اشتباه است اگر تنها کاربر یا عامل انسانی را (کاربر) مقصر ذوب شدن کانکتور بدانیم. در واقع کاربری که با مشکل ذوب شدن کانکتور روبرو می شود حتی نباید احساس گناه کند زیرا این وظیفه صنعت است که یک محصول ایمن و بی نقص را به خریدار تحویل دهد.

بر اساس یافته های جدید، دو شرکت NTK و Astron کانکتور 16 پین 12VHPWR انویدیا را تولید می کنند. هر دو شرکت تایوانی و از رقیب های اصلی هم هستند. در نگاه نخست، تفاوتی در ظاهر کانکتورهای هر دو شرکت یافت نمی شود. از لوگوی انویدیا بروی بدنه کانکتور تا ساختار کلی همه یکسان به نظر می رسند اما با کمی دقت، تفاوت ها نمایان می شود.

یکی از مواردی که به وضوح در کانکتور 12VHPWR ساخته شده توسط Astron به چشم می خورد، کیفیت لحیم کاری است که با تمام استانداردهای جهانی در این صنعت در تضاد است. احتمالا می توان یک خطا در خط تولید را به این مشکل نسبت داد اما اگر چنین باشد این شرکت می توانست با آموزش مناسب و کنترل کیفی اجباری از آن جلوگیری کند. البته باید یادآور شوم که این یک مشکل ظاهری نیست و لازمه آن جدا کردن پین ها از کانکتور است.

در بخش ظاهری یکی از مهمترین تفاوت های بین کانکتور هر دو شرکت، دماغه قفل است که در کانکتور ساخته NTK باعث قفل بهتر می شود. چفت شدن بهتر کانکتور NTK هم از نظر حس لامسه و هم صدای کلیک قفلی که دارد بهتر و جذاب تر است و البته جدا کردن آن هم آسان تر است.

تفاوت دوم در کانکتور هر دو شرکت، کنتاکت های فنری است که می تواند هر پین را در آغوش بگیرد (برای انتقال جریان). کنتاکت هایی که Astron ساخته دارای دو اسلات فلز هستند که به وضوح می توان دو شیار در بالا و پایین کنتاکت فنری را مشاهده کرد. این در حالی است که کنتاکت فنری NTK تنها دارای یک اسلات فلزی است و اگر به ظاهر آن توجه کنید تنها یک شیار در بالا دیده می شود. این موضوع می تواند در استفاده های مکرر یا تحت فشار بودن کانکتور، پایداری در ارتباط را تضمین کند. در واقع کانتکت فنری دو اسلات Astron به سرعت از شکل اولیه خود خارج می شود.

تفاوت سوم در بخش ظاهری، ریخته گری بدنه کانکتور است که هر دو کانکتور از پلاستیک PA66 ساخته شده اند اما ظاهر بدنه NTK با دانه های درشت، حس بهتری به کاربر منتقل می کند (احتمالا یکی PA66 است و دیگری PA6). در هر صورت لبه هیچ کدام از کانکتورها چخ نشده است که قالب گیرها عنوان کرده اند PCI SIG مسئول این امر است (طراحی اصلی مربوط به PCI SIG است).

حال می رسیم به عوامل انسانی که در آن کاربر با زاویه سعی بر اتصال کانکتور دارد. در این صورت کانکتور Astron با دو شکاف یا دو اسلات فنری، بیشتر تحت تاثیر قرار گرفته و بسته به چپ دست بودن یا راست بودن کاربر، از یک سو شروع به ذوب شدن می کند.

یکی دیگر از موارد تاثیر گذار در بخش عوامل انسانی، خمش کابل است که قبلا 35 میلی متر عنوان شده بود اما اکنون مشخص شده است که حتی 40 میلی متر هم کم است مگر آنکه کاربر شجاعت پذیرش مشکلات ناشی از خمش را بپذیرد.

اما موضوعی که کمی عجیب است، حمایت کور کورانه شرکای تجاری انویدیا از طرح های ارائه شده و البته طراحی های سفارشی خود شرکت ها برای پز دادن های بی جا است. اینکه شرکتی عنوان می کند استقامت و پایداری کانکتورهای NTK بهتر است اما از کانکتور شرکت دیگر استفاده می کند، یا شرکت هایی که آنقدر هیت سینک خنک کننده را در اطراف کانکتور کش می دهند که نه جای دست برای جازدن یا جدا کردن کانکتور می گذارند نه دید درست برای عیب یابی.

پست های مرتبط

شرکت LG مانیتور گیمینگ هزار دلاری UltraGear 27GX790A را عرضه کرد

کارت گرافیک گیمینگ RTX 5070 Ti سری Blackwell انویدیا احتمالاً 8960 هسته داشته باشد

اپل چهارمین نسخه بتای iOS 18.2 را برای تمامی مدل‌های سازگار آیفون منتشر کرد