بزرگترین دستاوردها و فناوری های ساخت بازی

صنعت بازیسازی یکی از پرسودترین و همچنین جذاب ترین صنعت های دنیا است که سالیانه تعداد زیادی برنامه نویس، گرافیست و خیلی از نیروهای متخصص دیگر را به سمت خود جذب می کند و آنها را مشغول به کار می کند. این صنعت هنوز بسیار جوان است و بخاطر ذات درونی خود از طراوت بسیار بالایی برخوردار است. تنوع و تعدد شاخه های مختلف کاری، از این کار یک شغل پر نشاط و پر انعطاف ساخته است. بازی‌های ویدیویی از زمانی که در دهه 1980 وارد جریان اصلی خود شدند، در مسیر توسعه خود یک راه طولانی را طی کرده‌اند. در این مسیر پر فراز و نشیب، فناوری های ویژه ای هم حاصل شدند که شرایط را برای ساخت یک بازی ویدیویی جذاب تر و حرفه ای تر کرده اند. ما در ادامه به معرفی بزرگترین دستاوردها در مسیر پیشرفت صنعت بازی و بازیسازی خواهیم پرداخت.

1. تشخیص چهره

بازیسازی از حیطه های مختلفی تشکیل شده است و شانل تخصص های مختلفی می شود. یکی از جذاب ترین قسمت ها بخش جلوه های بصری و رایانه ای است. مدلسازی شخصیت های بازی کمک بسیار زیادی به ایجاد ارتباط با مخاطب می کند و هر چقدر که احساسات در این مدلها به شکل بهتری ایجاد شود، می تواند آن را باورپزیرتر کند. در اوایل عمر صنعت بازی، عموما چهره ها بدون هیچ شکلی از نمایش احساسات بود و نمی توانستیم به شکلی عمیق یا آنها ارتباط برقرار کنیم.

اما اسکن سه بعدی چیزی بود که کار را برای متخصصین بخش جلوه های بصری راحت تر کرد و باعث خلق شخصیت های عمیق تر و موثرتر شد. اسکن سه بعدی و فن آوری تشخیص چهره به سیستم ها اجازه می دهد تا در واقع شبیه شما را در دنیای بازی ایجاد کنند (بنابراین می توانید یک آواتار سفارشی ایجاد کنید که دقیقاً شبیه شما باشد) یا به صورت مبتکرانه عبارات خود را به سایر خلاقیت های دیجیتال منتقل کنید.

پیشرفت اسکن های سه بعدی باعث شد که شرکت های بزرگی مانند Intel هم وارد این مسیر بزرگ شوند. یکی از دوربین های بسیار جالب و قدرتمند که بسیار هم توسط توسعه دهندگان و کاربران خانگی استفاده می شود، دوربین Intel RealSense 3D است. دوربین Intel RealSense 3D با اسکن 78نقطه مختلف روی صورت به توسعه دهندگان اجازه می دهد که بازی هایی بسازند که با احساسات گیمر سازگار شوند.

اگر که قصد ساخت بازی ویدیویی را دارید حتما به فکر ساخت شخصیت های تاثیرگذار باشید.

2. تشخیص صدا

صداگذاری یکی از مهم ترین ارکان بازیسازی می باشد که اگر به درستی انجام پذیرد می تواند باعث ماندگار شدن شخصیت مورد نظر شود. در ابتدای بازیسازی برای اولین توسعه دهندگان امکانات آنچنانی در دسترس نبود و حتی گاها توسعه دهندگان از متن بصورت زیرنویس استفاده می کردند. اما با پیشرفت این صنعت، کم کم امکانات در این زمینه افزایش پیدا کرد و باعث پیدایش سیستم های ضبط صدا و حتی حضور صداپیشگی شد.

این روزها تکنولوژی های اختصاصی برای ضبط صدا و صداگذاری برای بازیسازان بوجود آمده که صنعت بازی را بیش از قبل به جلو هل می دهد. این روزها استفاده از سنسورهای حساس ضبط صدا بسیار پرکابرد شده است. شما با استفاده از این امکانات می توانید تمام دستورات صوتی خود را برای هر محصول دیجیتالی اعمال کنید.

3. گرافیک شگفت انگیز

سالهای زیادی است که گیمرها از گرافیک پیکسلی فاصله گرفته است و وارد دنیایی پر شگفتی و مدرن شده ایم. حالا ما از روزگار گرافیک بازی های 8 بیتی اولیه فاصله بسیار زیادی گرفته ایم. شرکت های تولیدکننده سخت افزارهای بازی تمام تلاش خود را کرده اند تا این صنعت را حرکت دهند.

کارت های گرافیک کنونی این امکان را فراهم کرده است تا توسعه دهندگان جهان های مجازی را با بالاترین کیفیت کنونی رندر بگیرند. نرم افزارهای بسیار پرکاربردی هم به موازات آن ساخته شده اند تا به توسعه دهندگان برای ارتقای سطح کیفی کار خود کمک کنند. در حال حاضر شرکت های بازیسازی بصورت اختصاصی از شرکت های مختلف سیستم های رندرینگ دریافت می کنند که نمونه آنها در بازار وجود ندارد.

4. صفحه نمایش با وضوح بالا

کنسولهای کلاسیک را همه ما با تلویزیون های قدیمی میشناسیم، یعنی این دو از دیرباز با هم رفاقت صمیمانه ای داشتند. بعد از ساخت یک بازی باکیفیت حالا نوبت به شیوه ارائه آن می باشد که احتیاج به یک نمایشگر حرفه ای دارد. نسل به نسل نمایشگرها هم پابه پای کنسولهای بازی رشد کردند و سطح کیفی خود را بالاتر بردند.

در حال حاضر حتی نمایشگرهای اختصاصی برای بازی کردن هم وجود دارد که آپشن های مناسب تری را به مخاطبان خود ارائه می دهد. نمایشگرهای Ultra 4K می توانند بهترین گزینه برای گیمرها باشند که با کنسولهای نسل نهمی هم سازگاری کامل دارند.

6. واقعیت مجازی

دنیای مجازی یا پروژه متاورس مدتها است که بر سر زبان بیشتر مردم دنیا افتاده. متاورس قرار است که وارد بیزینس، فرهنگ، تشکیل جامعه ای مجازی و حتی بازی های ویدیویی شوند. دردهمین راستا هم پلترفم های اختصاصی به عنوان واقعیت مجازی در حال تدارک هستند. اگرچه بسیاری از کنسول‌های بازی واقعیت مجازی هنوز به صورت تجاری به بازار عرضه نشده‌اند،

اما آن دسته از نمایشگرهای هدست واقعیت مجازی که در حال توسعه هستند، آماده هستند تا تجربه‌ای از بازی کاملاً مجازی را به گیمرها ارائه بدهند که مانند آن ‌ها را تا به حال کسی ندیده است. این بازی ها شما را وارد فضایی کاملا مجازی و غیر واقعی می کند که شما برای تعامل باید کارهای واقعی را انجام بدهید، مانند دست دادن به یک همکلاسی یا کارهای مختلف دیگر.

7. بازی موبایل

در مورد پلتفرم موبایل تابحال مطلب های مختلفی را تقدیم به شما عزیزان کرده ایم که به ابعاد مختلف این پلترفم پرداخته ایم. پلتفرم موبایل باعث شده که تجربه بازی شما به هر مکانی منتقل شود، شما می توانید در دل انبوه ترین جنگلها، بر فراز کوهستان، و حتی در هواپیما مشغول بازی های مختلف شوید. قدرتمند شدن پلتفرم موبایل یک مثلث ویژه بود که شامل شرکت های تولید کننده موبایل، توسعه دهندگان بازی و کاربرهای مخصوص گیم بود.

پیشرفت سخت افزاری موبایل ها باعث شده که حتی Emulator های مختلفی برای آن عرضه شود که حتی شما بتوانید بازی های Playstation 2 را هم به راحتی با آن تجربه کنید. شگفت انگیز است که حالا شما برای بازی کردن خدای جنگ 2 دیگر احتیاج به کنسول پلی استیشن 2 ندارید.

در حال حاضر حتی شرکت های بزرگی مانند Ubisoft و Activision هم در صنعت بازی موبایل فعالیت های گسترده ای دارند.

8. بازی های ابری

با پیشرفت روزافزون بازی های ویدیویی، انتظارات کاربران هم به مراتب در زمینه های مختلف افزایش پیدا کرده است. حالا گیمرها دوست دارند که بسیار راحت تر از قبل مشغول یک بازی ویدیویی شوند. در این مسیر (( فضای ابری )) تواسنته کمک بسیار زیادی به توسعه دهندگان کند و شرایط جدیدی را برای تجربه بازی های رایانه ای به ارمغان بیاورد. یک واقعیت مهم در مورد بازی های جدید وجود دارد که آنها حجم زیادی را بر روی پلتفرم بازی شما اشغال می کنند و شاید که خلی از گیمرها با این مساله مشکل اساسی دارند چون ممکن است که پلتفرم آنها از فضای ذخیره کمی بهره مند باشد.

توسعه دهندگان با بهره گیری از فضای ابری، به دنبال کاهش فضای ذخیره سازی بر روی پلتفرم شما هستند. بازی های ابری دیگر نیازی به محدودیت حافظه ای کنسول شما ندارند و باعث می شود که با سرعت خوبی هم اجرا شوند. شما با داشتن یک اینترنت خوب می توانید وارد هر پلتفرم بازی آنلاینی شوید و تصاویر را بدون ذره ای تاخیر تجربه کنید.

9. بازی بر اساس تقاضا

خوب این مساله بسیار مهم است که توسعه دهندگان به نظرات گیمرها توجه کنند و دقیقا بازار هدف خود را شناسایی کنند. گیمرها هر روز در شبکه های مختلف به دنبال سوژه های مختلفی هستند که ممکن است گاهی مفرح باشند، یا ریشه در فرهنگ خاصی داشته باشند یا اینکه مربوط به یک واقعه مهم اجتماعی یا تاریخی داشته باشد. توسعه دهندگان می توانند با نیروهای متخصص که رفتار شناسی را در نظر می گیرند به دنبال سوژه های جذاب مخاطبان باشند و در همین مسیر شروع به ساخت بازی های مختلف کنند. اگر یک بازی بتواند در انتخاب سوژه خود هوشمندانه عمل کند، می تواند به موفقیت های زیادی دست پیدا کند. به عنوان مثال بازی Stray را در نظر بگیرید، این عنوان به درستی بازار شناسی خود را انجام داده است و حتی باعث رشد 40 درصدی فروش حیوانات خانگی شده است.

اگر به دنبال ساخت بازی ویدیویی هستید، حتما تحقیق در مورد انتخاب سوژه را فراموش نکنید.

10. تاسیس دانشگاه بازیسازی

دنیای امروز با تمام سرعت به سمت علم و دانش حرکت می کند و همین هم باعث شده که سرعت پیشرفت صحیح افزایش پیدا کند. بازی های رایانه ای حالا دیگر فقط به عنوان (( بازی بودن )) شناخته نمی شوند، و حالا همه به دنبال یادگیری اصول ساخت یک بازی رایانه ای هستند.

در بخش ساخت جلوه های بصری با شاخه هایی مانند ساخت UI  و UX و 3D Modeling، 2D Art و خیلی چیزهای دیگر آشنا هستیم. هر کدام از این مباحث دارای اصول خاص خود هستند که احتیاج به آموزش و یادگیری دارند. استقبال کاربران مختلف برای یادگیری باعث پیدایش رشته بازیسازی و حتی دانشکده های ساخت بازی شده است که هر سال تعداد زیادی در این رشته فارغ التحصیل می شوند و به چرخه کار وارد می شوند.

قطعا پارامترهای دیگری هم برای پیشبرد صنعت بازی وجود دارند ولی ما سعی کردیم که مهمترین آنها را برای شما عزیزان شرح دهیم.

آیا شما به صنعت بازی و بازیسازی علاقه مند هستید؟ دوست دارد در کدام حیطه به بازیسازی مشغول شوید؟

پست های مرتبط

روش حل کردن معمای سکه در بازی Silent Hill 2

نسخه بازسازی‌شده بازی Red Dead Redemption با قیمت 49.99 دلار در 29 اکتبر برای PC عرضه می‌شود

طبق یک پژوهش جدید 53% از گیمرها بازی‌های تک‌نفره را ترجیح می‌دهند