رفتن خودروسازان بزرگ از ایران نمکی بود بر زخم کهنه صنعت خودروسازی کشور. با رفتن پژو و رنو، خودروهای محبوبی مانند ساندرو و تندر به یک باره با افزایش قیمت بی سابقه ای روبرو شدند که همین مورد قدرت خرید ارزانترین خودروهای اروپایی که مدت ها از توقف تولید آن در خارج از ایران می گذرد را برای مردم به صفر رساند.
به نقل از تسنیم، فرشاد مقیمی در جلسه مشترک کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید و کارگروه تنظیم بازار استان کرمان با اشاره به مطالبات قطعهسازان از خودروسازان گفت: برنامه 10گانهای در ستاد کل فرماندهی اقتصاد مقاومتی کشور مصوب شد که بخشی از آن ارائه تسهیلاتی است که در اختیار خودروسازان برای پرداخت مطالباتشان به قطعهسازان بود که تاکنون بخشی از این تسهیلات پرداخت شده و انتظار داریم تا هفته آینده بدهی خودروسازان به قطعهسازان بهطور کامل پرداخت شود.
وی با بیان اینکه “برای مدیریت شرایط ارزی اقدام خواهیم کرد”، افزود: یکی از برنامههای جدی وزارت صنعت، معدن و تجارت در راستای کنترل بازار این است که از این پس هر کالایی که در کشور تولید شود، از طریق تعرفه یا ممنوعیت واردات عمل میکنیم.
مقیمی با توجه به سرمایهگذاری یکمیلیارد دلاری شرکت رنو در ایران، اظهار کرد: در پی مذاکرات و رایزنیهای صورتگرفته و همچنین با توجه به میزان سرمایهگذاریای که شرکت رنو در کشور کرده، این نوید را خواهیم داد که این شرکت خودروسازی دوباره به ایران باز خواهد گشت و برای این مهم نیز مکانیزمی در نظر گرفتهایم که تولید رنو را دوباره در ایران آغاز خواهیم کرد.
معاون وزیر صنعت گفت: وزیر صنعت موضوع کارخانه روغننباتی گلناز کرمان را در دستور کار قرار داده است و پیگیر رفع مشکلات این کارخانه است.
وی راجع به پرداخت دو حقوق معوقه کارگران این کارخانه، بر همکاری دوطرفه تأکید کرد و ادامه داد: تولید 10 هزار تن روغن برای این کارخانه در نظر گرفته شده است که تاکنون قرارداد 3000 تن آن بسته شده و قرارداد 2000 تن دیگر نیز در آینده نزدیک منعقد خواهد شد.
معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به درخواست مدیرعامل این کارخانه در خصوص حذف این کارخانه از لیست سیاه بانک مرکزی اظهار کرد: با توجه به مذاکرات ما با بانک مرکزی، رئیس بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده که باید همکاری دوطرفه باشد تا نام این کارخانه از لیست سیاه بانک مرکزی حذف شود.
منبع : تسنیم