ایجاد خلاقیت و نوآوری همیشه یکی از ارکان مهم و بسیار حیاتی برای پیشرفت صنعت بازی بوده است. ذات و معنای عنوان سرگرمی هم اتخاذ شیوه ای نوین در جذب مخاطب بوده است و به نسبت ایجاد این مورد کارساز، شیوه های جذب مخاطب هم بسیار مورد پسند و استاندارد بود. حقیقت امر هم در این است که در هیچ دوره زمانی رقابت بین غول های صنعت بازی و سرگرمی یعنی Sony و Microsoft به این حد از فشار نرسیده بود. در طول ماه های اخیر هر کدام از طرفین در تلاش بودند تا مخاطب های بیشتری را به سمت خود جذب کنند، اما در این نسل شیوه ها بسیار متفاوت تر از همیشه شده است.
هر کدام از این دو غول بزرگ، شروع به خرید توسعه دهنده های بزرگ این صنعت کردند. مایکروسافت دست بر روی Bethesda گذاشت و باعث شد که موجی از نارضایتی برای گیمرها حاصل شود و حتی تاد هاوارد هم برای تولیدات انحصاری واکنش شدیدی نشان دهد. واقعیت هم این است که خریدهای سونی و مایکروسافت باعث انحصاری شدن عنوان هایی می شود که تا پیش از این قشر گسترده ای آنها را تجربه می کردند. اما مساله مهم و بسیار سوال برانگیز اینست که، آیا این صنعت از ماهیت اصلی خود یعنی سرگرم کردن مخاطب ها دور نشده است؟ آیا به سمت صرفا اقتصادی شدن پیش نرفته است؟ آیا سونی و مایکروسافت از رسالت خود فاصله زیادی نگرفته اند؟
آیا یک تلاش بیهوده خواهد بود؟
شاون لیدن رئیس سابق Sony Interactive Entertainment، در جدیدترین مصاحبه خود در مورد خریدهای اخیر استودیوهای مختلف اظهار نظر کرده است. به نظر وی، این خریدها و این نوع رویکرد مشکلات این صنعت را حل نمی کند بلکه ماجرا را پیچیده تر میکند.
لیدن 34 سال در Sony Interactive Entertainment کار کرده است و کارنامه بسیار درخشانی هم از خود بجای گذاشته است و حالا نقد شدیدی به عملکرد بزرگان این صنعت کرده است. او معتقد است که سونی و مایکروسافت با خریدهای خود باعث پراکندگی در تولید و انحصاری شدن عنوان هایی می شوند که تا پیش از این قشر گسترده تری به تجربه آنها می پرداختند.
وی معتقد است که به همین دلیل صنعت آهسته آهسته و سرانجام منجمد می شود و دوباره تغییری اساسی بوجود خواهد آورد. استودیوهای بزرگ تر خواهند توانست، توسعه دهنده های کوچک ولی مستعد را جذب کنند و دوباره خلاقیت در این صنعت مانند خونی تازه به جریان در می آید.
به گفته لیدن، مشکل فعلی صنعت بازی های ویدئویی این است که شرکت ها قادر به دستیابی به گیمرهای بالقوه جدید نیستند. مشکل در ایجاد خلاقیت های بکر است که شرکت ها در رسیدن به آن ناکام مانده اند و حالا دست به هر کاری برای سودجویی بیشتر می زنند. لیدن همانطور که ادامه می دهد، تصرفات چند ماه گذشته استودیوهای مختلف در این شرایط تغییری ایجاد نمی کند.
به نظر شما آینده این صنعت چگونه خواهد بود؟ آیا گفته های شاون لیدن را تایید می کنید؟