از همان ابتدا سری نوت گوشی های هوشمند سامسونگ، مشخصات فنی خاص و قدرتمندی را به نسبت دیگر گوشی های هوشمند این شرکت به همراه داشته اند. امروز نیز بعد از شایعات بسیار منتشر شده از جدیدترین پرچمداران سری نوت این شرکت، شاهد رونمایی سامسونگ گلکسی نوت 20 و نوت 20 اولترا بودیم. این بار سامسونگ تلاش داشته تا مشکلات نرم افزاری که برای گوشی های هوشمند خانواده گلکسی اس 20 خود داشت را برای سری جدید نوت خود برطرف کند. به همین دلیل در بخش مشخصات سخت افزاری و فنی در نظر گرفته شده، چندان تفاوتی با گوشی های هوشمند خانواده گلکسی اس 20 ندارد.
طراحی و صفحه نمایش
طراحی صفحه نمایش در نظر گرفته شده برای این گوشی هوشمند، طراحی مشابهی می باشد که پیش از این گوشی های هوشمند خانواده گلکسی اس 20 این شرکت نیز از آن بهره برده بودند. گلکسی نوت 20 اولترا به صفحه نمایشی 6.9 اینچی و نوت 20 به صفحه نمایشی 6.7 اینچی مجهز شده اند.
برای طراحی هر دو صفحه نمایش شاهد حضور ناچ بسیار زیبای اینفینیتی O هستیم که بریدگی دایره ای شکل در قسمت بالایی و مرکز صفحه نمایش قرار گرفته است. سامسونگ اعلام کرده که قطر در نظر گرفته شده برای بریدگی دایره ای شکل ناچ اینفینیتی O به نسبت نسل قبلی از قطر کمتری بهره خواهد برد.
اما نکته جالب دیگر در بخش طراحی صفحه نمایش در نظر گرفته شده برای سامسونگ گلکسی نوت 20 می باشد. نوت 20 به صفحه نمایشی کاملا تخت مجهز شده و دیگر در قسمت های کناری شاهد خمیدگی صفحه نمایش نمی باشیم. اما نوت 20 اولترا همانند نسل قبلی به صفحه نمایشی خمیده در قسمت های کناری مجهز شده است.
اما یکی از سوالاتی که بین کاربران پیش از رونمایی این گوشی های هوشمند مطرح بود، میزان نرخ بروزرسانی در نظر گرفته شده برای صفحات نمایش این گوشی های هوشمند می باشد. گلکسی نوت 20 اولترا به عنوان گل سرسبد گوشی های هوشمند این شرکت، به صفحه نمایشی با نرخ بروزرسانی 120 هرتز مجهز خواهد شد. البته باید منتظر بود و دید آیا نوت 20 اولترا مشکل خنک کننده گوشی های هوشمند خانواده گلکسی اس 20 را دارد یا خیر.
چون گوشی های هوشمند خانواده گلکسی اس 20 در گیم پلی های سنگین با توجه به مشکل خنک کننده اش، نمی توانست حداکثر میزان عملکرد را از پردازنده دریافت کند، به همین دلیل میزان عملکرد پردازنده را کاهش می داد و نمی توانست فریم ریتی موازی با نرخ بروزسانی صفحه نمایش ارائه کند.
صفحه نمایش نوت 20 اولترا همانطور که گفتیم توانایی ارائه نرخ بروزرسانی 120 هرتز داینامیک را دارد. یعنی با توجه به هوش مصنوعی در نظر گرفته شده، برای مثال هنگامی که شما در حال خواندن متنی هستید دیگر نیار به نرخ بروزرسانی بالایی ندارید. برای همین، هوش مصنوعی برای کاهش مصرف انرژی، نرخ بروزرسانی کمتری را به صورت خودکار ارائه می کند.
دوربین
طراحی قسمت پشتی پرچمداران جدید نوت اما نسبت به نسل قبلی خود، متفاوت بوده. بریدگی مستطیلی شکل در نظر گرفته شده برای قرار گیری سنسور های دوربین به نسبت نسل های قبلی برجسته تر شده. برای سنسور پریسکوپ نیز بریدگی دایره ای شکلی در نظر گرفته شده که البته معماری مربعی شکل این سنسور با کمی دقت مشخص می باشد.
هر دو پرچمدار در قسمت پشتی به سه سنسور دوربین مجهز شده اند. یک سنسور اصلی 108 مگاپیکسلی به همراه سنسور 12 مگاپیکسلی پریسکوپ با قابلیت زوم 5 برابری اپتیکال و سنسور 12 مگاپیکسلی فوق عریض، سنسور های دوربین سه گانه نوت 20 اولترا را تشکیل می دهند.
در قسمت پشتی نوت 20 نیز شاهد قرار گیری سه سنسور دوربین می باشیم. سنسور 12 مگاپیکسلی اصلی به همراه سنسور 64 مگاپیکسلی تله فوتو با قابلیت زوم 3 برابری اپتیکال در کنار سنسور 12 مگاپیکسلی فوق عریض، سنسور های دوربین سه گانه این گوشی هوشمند را تشکیل می دهند.
در قسمت بریدگی دایره ای شکل ناچ واترداپ صفحه نمایش که در قسمت بالایی و مرکزی قرار گرفته است، شاهد در نظر گرفته شدن سنسور 10 مگاپیکسلی برای دوربین سلفی می باشیم. پیش از این گوشی های هوشمند خانواده گلکسی اس 20 نیز از چنین سنسور های دوربین مشابهی بهره برده بودند.
همانطور که گفتیم، سنسور های دوربین گلکسی اس 20 اولترا متاسفانه نتوانسته بود عملکرد خوبی را از خود به نمایش بگذارد. مخصوصا در بخش فوکوس خودکار عملکرد بسیار ضعیفی را از این گوشی هوشمند شاهد بودیم. با توجه به اینکه پرچمداران شرکت های دیگر با بهره بردن از سنسور 108 مگاپیکسلی سامسونگ، عملکرد بسیار خوبی را از خود به نمایش گذاشته بودند، بی شک مشکل سنسور های دوربین سامسونگ، در بخش نرم افزاری بود.
حال نوت 20 اولترا برای برطرف کردن این مشکل، به قابلیت pro video mod مجهز شده. با توجه به آنچه سامسونگ گفته، با توجه به این تکنولوژی جدید دیگر خبری از مشکل فوکوس خودکار برای سنسور های دوربین نوت 20 اولترا نخواهد بود. اما این تکنولوژی قابلیت های دیگری را نیز با خود به همراه دارد.
چنین قابلیتی را قبلا با نام pro در میان پرچمداران و برخی از گوشی های هوشمند میان رده این شرکت دیده بودیم. حالت pro video mod به شما قابلیت تنظیم دستی روشنایی، iso، اندازه فوکوس و سرعت شاتر را می دهد. یکی از قابلیت های جالب زوم با سرعت دلخواه می باشد.
در این حالت شما می توانید زوم را با سرعت های مختلف انجام دهید. چنین قابلیتی به شما امکان تا ویدئو های جذاب تری را ثبت کنید. سامسونگ نام این قابلیت را زوم نرم گذاشته است. حتی در این حالت شما می توانید محل ضبط صدا را مشخص کنید که تمرکز اصلی در قسمت جلویی، کناری و یا قسمت پشتی باشد.
برای مثال شما در حال ضبط ویدئو هستید و باید صدای شما به نسبت صدای محیط واضح تر در ویدئو ضبط شود. با فعال کردن دریافت صدا از قسمت پشتی، شما می توانید صدا های اطراف را به حداقل میزان ممکن برسانید و صدای شما با کیفیت بهتری ضبط خواهد شد.
پیش از این گلکسی اس 20 اولترا توانایی زوم 100 برابری را داشت. اما سنسور های دوربین نوت 20 اولترا قابلیت زوم 50 برابری و نوت 20 قابلیت زوم 30 برابری را با خود به همراه خواهد داشت. البته لازم به ذکر است که قابلیت هیبرید زوم، مشکل فوکوسی که پیش از این در گلکسی اس 20 اولترا شاهد بودیم را برطرف خواهد کرد.
سخت افزار
در بخش مشخصات سخت افزاری اما چندان شاهد غافلگیری ویژه ای برای پرچمداران جدید سری نوت نبودیم. این در حالی می باشد که تا پیش از این سامسونگ همواره جدیدترین پردازنده های اختصاصی خود را با گوشی های هوشمند خانواده نوت رونمایی می کرد. اما این بار سامسونگ همان پردازنده اگزینوس 990 اختصاصی خود را برای پرچمداران جدیدش در نظر گرفته است.
هر چند سامسونگ اعلام کرده که پردازنده اگزینوس 990 بهینه سازی شده و توانایی ارائه عملکرد بهتری را خواهد داشت. از طرف دیگر پردازنده در نظر گرفته شده برای نوت 20 اولترا و نوت 20 به نسبت پردازنده گلکسی اس 20 اولترا، کاهش انرژی 20 درصدی را با خود به ارمغان خواهد آورد.
هر چند همواره در کنار پردازنده های اختصاصی سامسونگ، شاهد حضور قدرتمند ترین پردازنده های شرکت کوالکام بودیم. این بار نیز با توجه به موقعیت جغرافیایی برای برخی از گوشی های هوشمند خانواده نوت 20، پردازنده قدرتمند اسنپدراگون 865 پلاس در نظر گرفته شده.
این پردازنده با هدف استفاده برای گوشی های هوشمند گیمینگ روانه بازار شد. برای مثال ایسوس ROG Phone 3 به عنوان جدیدترین گوشی گیمینگ این شرکت، به چنین پردازنده قدرتمندی مجهز شده است.
نوت 20 اولترا به رم 12 گیگابایتی و حافظه داخلی 128 و 512 گیگابایتی، نوت 20 به رم 8 گیگابایتی و حافظه داخلی 128 گیگابایتی مجهز شده اند. اما می رسیم به میزان ظرفیت باتری و شارژر های در نظر گرفته شده برای این گوشی های هوشمند.
نوت 20 اولترا به باتری 4500 میلی آمپر ساعتی و نوت 20 به باتری 4300 میلی آمپر ساعتی مجهز شده است. اما منتظر بودیم که سامسونگ برای اولین بار از شارژر های 45 واتی برای این پرچمداران جدیدش بهره ببرد. اما باز هم شاهد حضور شارژر های 25 واتی مجهز به شارژ سریع برای پرچمداران جدید سری نوت هستیم.
شارژر در نظر گرفته شده توانایی شارژر 50 درصدی باتری در مدت زمان 30 دقیقه ای را خواهد داشت. اما چرا سامسونگ از شارژر 45 واتی استفاده نکرده، سوالی که برای بسیاری از کاربران به وجود آمده. سامسونگ اعلام کرده، برای استفاده از شارژر 45 واتی مجبور بود تا میزان ظرفیت باتری کمتری را در نظر بگیرد، با توجه به اهمیت بالاتر طول عمر مفید باتری، سامسونگ تصمیم گرفته تا از شارژری ضعیف تر و باتری قدرتمند تر استفاده کند.
قلم هوشمند و قابلیت های جذاب
از جمله مشخصات متفاوت در نظر گرفته شده برای گوشی های هوشمند سری نوت، قلم های هوشمندی بود که برای این پرچمداران در نظر گرفته شده بود. این قلم ها روز به روز هوشمند تر شدند و توانستند قابلیت های جذاب تری را با خود به همراه داشته باشند. این بار S Pen در نظر گرفته شده برای گوشی های هوشمند گلکسی نوت 20 قابلیت های جدیدتری را نیز با خود به همراه داشته.
نوک قلم در نظر گرفته شده این بار به نسبت قبل بلند تر شده و کار را برای کاربران راحت تر کرده است. اما یکی از جالب ترین اتفاقات رخ داده، تایم تاخیر قلم های هوشمند جدید می باشد. پیش از این S Pen های در نظر گرفته شده برای خانواده گلکسی نوت 10 توانایی عملکرد با زمان تاخیر 46 میلی ثانیه را داشند. حال S Pen در نظر گرفته شده برای نوت 20 زمان تاخیر 26 میلی ثانیه و نوت 20 اولترا زمان تاخیر 9 میلی ثانیه را با خود به همراه خواهند داشت که پیشرفت بسیار چشم گیری می باشد.
اما S Pen های در نظر گرفته شده برای گوشی های هوشمند خانواده نوت 10 قابلیت های حرکتی را برای اولین بار با خود به همراه داشتد. حال S Pen های گوشی های هوشمند نوت 20، پنج حالت جدید حرکتی را برای این پرچمداران جدید به ارمغان آورده است.
نرم افزار نوت در نظر گرفته شده برای نوشتار نیز قابلیت های جدید تر و جذاب تری را با خود به همراه دارد. از جمله قابلیت های جذاب این نرم افزار، همگام سازی با نرم افزار های دسکتاپی می باشد. حال Dec در نظر گرفته شده سبب می شود تا براحی عمل همگام سازی صورت بگیرد.
از دیگر قابلیت های جدید اضافه شده، می توان به ویرایش فایل های PDF بدون نیاز به هیچگونه نرم افزاری اشاره کرد. حتی بعد از ویرایشات شما می توانید فابل مورد نظر را بصورت پاورپوینت ذخیره کنید.