چطور ساب ووفر را در خودرو نصب کنیم؟ بهترین حالت نصب ساب کدام است؟

ممکن است برای بسیاری از افراد این سوال پیش آید که بهترین نوع نصب ساب ووفر در خودرو به چه صورت است. در ابتدا باید بگویم که نصب ساب ووفر در خودرو بستگی به نوع سلیقه شخص مورد نظر از خروجی صدا دارد اما اگر به فکر بهترین خروجی برای ساب ووفر خودرو هستید این مقاله از بنچیمو را از دست ندهید.

همانطور که می دانید نوع کارکرد ساب ووفر شاید مانند دیگر درایوها باشد اما سطح عملکرد فرکانس ها، میزان اهم و قدرت خروجی و بسیاری از موارد دیگر باعث شده تا داستان نصب ساب ووفرها چه در خودرو و چه در دیگر مکان ها متفاوت باشد. ساب ووفر قبل از هر فاکتوری به جابجایی کنترل شده هوا احتیاج دارد. این مورد به این دلیل است که بر اساس قدرت خروجی ساب ووفر و ابعاد آن باید حجم (لیتر) مورد نیاز برای فعالیت ساب ووفر را در نظر گرفت.

به طور مثال برای یک ساب ووفر 12 اینچ با نهایت قدرت 250 RMS نیاز نیست جعبه ای با 300 لیتر ظرفیت را در نظر گرفت. ساب ووفرها برای عملکرد هر چه بهتر نیاز به سیم کشی درست (4 اهم – 2 اهم)، نصب صحیح، آمپلی فایر مناسب و البته برق کافی برای نهایت کارایی دارند.

نصب ساب ووفر بروی طاقچه

شاید یکی از بی دردسرترین راه های نصب ساب ووفر، بروی طاقچه باشد. این نوع نصب را در مجموع باید بهترین راه حل برای دریافت شفاف ترین صدا دانست. اما ما در این مقاله در مورد ساب ووفرها صحبت می کنیم. نصب ساب ووفر بروی طاقچه شاید هزینه های شما را کم کند یا سریعتر به صدای خروجی دست یابید اما نبود ظرفیت کنترل شده هوا، باعث می شود تا در این نوع نصب با تداخل فرکانس ها و قدرت کمتر ساب روبرو شوید. به نوعی فرکانس های خروجی از ساب ووفر به گونه ای است که می تواند از هر فضای خالی به سمت بیرون از صندوق هدایت شود. این موضوع می توان از زیر صندلی ها باشد یا از فاصله های بین اسپیکرهای نصب شده بروی طاقچه.

اگر می خواهید ساب را بروی طاقچه نصب کنید بهتر است سابی را تهیه کنید که برای چنین عملکردی بهینه شده است. اما در کنار ساب بهینه شده برای نصب بروی طاقچه، باید آمپلی فایری را تهیه کنید که به فیلتر subsonic مجهز باشد. این فیلتر در آمپلی فایرها می تواند تا حد زیادی امواج ساب را کنترل کرده تا در نهایت صدای خروجی از ساب بروی طاقچه زیباتر شنیده شود.

مزایا

نصب آسان

فرکانس های تولید شده صاف و شفاف

اشغال فضای کمتر

از فرکانس طبیعی بلندگوها استفاده می شود

معایب

انتقال قدرت محدود

بازده کمتر

احتیاج به قطعات مخصوص برای این نوع نصب

دیده شدن سیم کشی ها

نصب ساب ووفر در جعبه بدون خروجی هوا

یکی از اسمبل های ساب در جعبه های بدون خروجی هوا است. این نوع باکس ها معمولا توسط تولیدکننده های مطرح همراه با ساب ووفر روانه بازار می شوند. در این نوع باکس ها با دو سایز بزگ و کوچک روبرو هستیم که هر کدام از این ابعاد می تواند عملکردی متفاوت داشته باشد. این جعبه های اکوستیک شده بیشتر با ابعاد کوچک روانه بازار می شوند اما نمونه هایی با ابعاد و حجم بیشتر هم بر اساس نوع سازنده دیده می شود. جعبه های بزرگ بدون خروجی هوا، باس عمیق تر و نرم تری دارند که بیشتر مورد توجه ایرانی ها است اما ابعاد بزرگ جعبه ها دو مشکل دارد. اولین مشکل به عدم کنترل درایو ساب یا مخروطی ساب در فرکانس های پایین مربوط می شود. در این فرکانس ها ساب به شدت تکان می خورد که می تواند در دراز مدت به عنکبوتی ها و سیم کشی ساب آسیب برساند. و اما دومین مشکل به کوتاه کردن طول عمر باتری خودرو بر می گردد.

در باکس های بدون خروجی هوا باید دقت داشته باشید که قدرت آمپلی فایر از قدرت خروجی ساب شما بیشتر نباشد. اما با وجود تمام مشکلات، این نوع باکس ها دقیق ترین صدای تولیدی را به همراه دارند. معمولا کسانی باید از این باکس ها استفاده کنند که دقت در شنیدن اصوات و شنیدن موسیقی با حجم یا ولوم متوسط برایشان مهم است.

مزایا

تولید باس دقیق

انتقال قدرت عالی

اندازه کوچک (در بیشتر موارد)

پاسخ عالی در فرکانس پایین

ساختار آسان

معایب

برای باس عمیق و نرم نیاز به ابعاد بزرگتر دارد.

برای خروجی بهتر به قطعات بهتر و برق بیشتری نیاز دارد.

نمودار سبز برای جعبه کوچک و نمودار صورتی برای جعبه بزرگ است

 

نصب ساب ووفر در جعبه هایی با خروجی هوا

محبوب ترین و بیشترین نوع اسمبل ساب ووفر با جعبه های دارای خروجی هوا است. این نوع ساختار هم مانند دیگر موارد معایب و مزایایی دارد. مهمترین عامل در این نوع باکس ها برای خروجی صدای عالی، استفاده از ابعاد مشخص شده توسط سازنده ساب ووفر است. معمولا تولیدکنندگان ساب راهنمای ساخت جعبه هایی را در نظر گرفته اند که می توانید بر اساس آن جعبه مورد نظر را تهیه کنید. متاسفانه در این نوع باکس ها هر چه ابعاد بزرگتر می شود با صدای نسبتا بهتری روبرو هستید، البته این مورد ارتباط مستقیم با قدرت خروجی ساب ووفر دارد.

با ساختار خوب این نوع باکس ها می توان به راحتی فرکانس های پایین ساب را تقویت کرد این در حالی است که در دو نوع اسمبل بالا، این مورد اتفاق نمی افتد. اما اگر در ساختار این نوع باکس ها دقتی نباشد نه تنها باس خروجی تقویت نمی شود بلکه به شدت با کاهش قدرت باس روبرو می شوید.

برای بهترین نتیجه بهتر است ابعاد باکس را با قدرت خروجی و پیشنهاد سازنده ساب هماهنگ سازید. از آمپلی فایرهای شناخته شده با فیلتر subsonic استفاده کنید تا سطح کنترل بروی فرکانس های پایین راحت تر باشد. شکل خروجی هوا مهم نیست (مربع – گرد)، مهم هماهنگ بودن ابعاد آن با ابعاد کلی جعبه است. اگر برای خروجی هوا، داخل باکس لوله ای در نظر بگیرید، فرکانس های پایین بهتر شنیده می شود. هرچه دریچه کوچکتر می شود باید طول لوله داخل جعبه کمتر باشد.

مزایا

افزایش قدرت خروجی

کارآمد تر

انتقال قدرت عالی

معایب

ساختار پیچیده تر و سخت تر

احتیاج به ابعاد بزرگتر

بر اساس ساب باید بهینه شود

اگر نادرست ساخته شود قدرت خروجی کم شده و نویز افزایش می یابد

نمودار زرد برای محفظه کوچک خروجی و نمودار نارنجی برای محفظه بزرگ

 

نصب ساب ووفر در داخل جعبه

یکی دیگر از گزینه های نصب ساب در داخل جعبه است. در این روش یک اتاقک برای ساب و یک اتاقک برای خروجی هوا به بیرون استفاده می شود. این نوع ساختار می تواند بر اساس قدرت ساب متغیر باشد اما زمانی که اتاقک خروجی هوا بزرگتر باشد فرکانس های پایین بهتر شنیده می شود. ساختار این نوع باکس ها و اسمبل آن هم ارتباط مستقیم با قدرت ساب ووفر دارد.

با وجود این که فرکانس های بسیار پایین در این نوع باکس ها یا جعبه ها بهتر شنیده می شود اما معایب آن بیشتر از مزیت های آن است. در این نوع اسمبل صدای خروجی از ساب ووفر با تاخیر قابل ملاحظه ای نسبت به دیگر اسپیکرها پخش می شود و تا حدی بعضی از فرکانس ها را ماسکه می کند.

مزایا

در فرکانس های خاص بسیار کارآمد است

فرکانس های بسیار پایین عملکردی بهتر دارند

معایب

ماسکه کردن بعضی از فرکانس ها

طول عمر کمتر ساب

کیفیت صدا تخریب می شود

ساختار بسیار سخت

ابعاد بزرگ

تعویض سخت ساب ووفر

پست های مرتبط

پلی استیشن 5 پرو را با 700 دلار یا 70 میلیون بخریم یا نه ؟

انویدیا توقف تولید RTX 4090 را کلید زد

بهترین پردازنده گیمینگ دنیا یعنی Ryzen 7 9800X3D معرفی شد