اینتل هنوز پردازندههای Meteor Lake دسکتاپی را به صورت رسمی عرضه نکرده، اما اکنون تصاویری از نمونههای واقعی آن داریم.
آیا نسخه دسکتاپی Meteor Lake تولید شده ؟
قبل از عرضه پردازندههای Meteor Lake برای پلتفرم لپتاپ، گزارشهایی منتشر شد که نشان میداد اینتل قصد دارد نسخههای دسکتاپی آن را هم تولید کند. هرچند این پردازندهها بهصورت رسمی وارد بازار نشدند، اما افشای اطلاعات اخیر نشان داد که اینتل تعداد زیادی از آنها را ساخته است.
یکی از نمونههای مهندسی اولیه این پردازندهها با نام Q46W شناخته میشود در مرحلهی دوم نمونهگیری (ES2) قرار دارد. این مدل ظاهراً همان Core Ultra 9 185 یعنی نسخهای از پردازنده Core Ultra 9 185H لپتاپی محسوب میشود. مشخصات این پردازنده نشان میدهد که 14 هسته دارد و شامل 6 هسته قدرتمند و 8 هسته کممصرف میشود.
پشتیبانی از مادربردها
برخلاف بسیاری از پردازندههای قدرتمند اینتل، Core Ultra 9 185 فاقد قابلیت Hyper-Threading است. این ویژگی آن را مشابه برخی از پردازندههای میانرده سری Core Ultra 200S میکند که برای سوکت LGA 1851 طراحی شدهاند. بنابراین تعجبی ندارد که این پردازنده هم از همین سوکت LGA 1851 پشتیبانی کند و گزارش هم شده که روی برخی مادربردهای مجهز به این سوکت کار کرده است. با این حال، گفته میشود که این پردازنده روی اکثر مادربردهای سری 800 که در حال حاضر در بازار هستند، قابل استفاده نخواهد بود، چراکه اینتل به صورت رسمی از آنها پشتیبانی نکرده است.
عملکرد و مشخصات فنی
بر اساس تصاویر افشاشده، نمونه آزمایشی این پردازنده بهدرستی کار میکند و حتی در نرمافزار CPU-Z هم تست شده است. پردازنده Core Ultra 9 185 دارای توان حرارتی (TDP) بین 65 وات تا 135 وات و فرکانس پایه/افزایشی 2.8 / 4.5 گیگاهرتز است. نسخه لپتاپی این پردازنده میتواند تا 5.1 گیگاهرتز فرکانس بوست داشته باشد و همچنین 2 هسته کممصرف اضافی همراه با Hyper-Threading دارد.
در تستهای CPU-Z، این پردازنده در عملکرد تکهستهای امتیاز 732.3 و در عملکرد چندهستهای امتیاز 5750.2 را ثبت کرد. برای مقایسه، نسخه لپتاپی این پردازنده در تستهای مشابه به ترتیب امتیاز 734 و 8162 را کسب کرد که عملکرد بهتر آن در چندهستهای به دلیل بهرهمندی از Hyper-Threading است.
چرا Meteor Lake برای دسکتاپ عرضه نشد ؟
گزارشها حاکی از آن است که اینتل در اوایل سال 2023 تصمیم خود را برای عرضه Meteor Lake روی دسکتاپ تغییر داده بود. این پردازنده اولین طراحی چندتایل شرکت بود که شامل چهار بخش مجزای تایل پردازشی (Compute Tile)، تایل گرافیکی (Graphics Tile)، تایل سیستم روی چیپ (SoC Tile) و تایل ورودی/خروجی (I/O Tile) میشد. این معماری باعث افزایش چشمگیر عملکرد گرافیکی با استفاده از فناوری Xe-LPG شد.
در حالی که پردازندههای Lunar Lake برای بازار خاص با تمرکز بر عملکرد گرافیکی بالا و بهینهسازی مصرف انرژی طراحی شده بودند، Meteor Lake در اصل برای سیستمهای پرقدرت دسکتاپ و لپتاپ در نظر گرفته شده بود. با این وجود، نسخه لپتاپی آن همچنان تعداد هستههای بیشتر و عملکرد چندهستهای قویتر را ارائه میدهد.
ما اینجا در رسانه خبری بنچیمو آخرین اخبار مرتبط با تکنولوژی را پوشش میدهیم، پس حتماً با ما همراه باشید. شما در مورد پردازندههای دسکتاپی Meteor Lake اینتل چه نظری دارید؟ با ما به اشتراک بگذارید.