کامپیوترهای NUC شرکت «اینتل» را میشناسیم؛ مینی کامپیوترهای کوچکی که برای کاربردهای روزانه، ایستگاه کاری و حتی بازی طراحی میشوند. مدلهای مخصوص بازی از سری کامپیوترهای NUC ، به دلیل ابعاد کوچک و محدودیتهای تهویه، به طبع از قطعات به مراتب ضعیفتر، حتی از یک لپ تاپ مخصوص بازی بهره میبردند؛ اما ظاهراً باید به زودی منتظر یک کامپیوتر گیمینگ تمام عیار به اندازه کف دست باشیم!
در سال 2018، اینتل مینی کامپیوترهای Hades Canyon را برای جایگزین کردن در سری Skull Canyon معرفی کرد که در سال 2017 وارد بازار شده بودند؛ آنها به تراشههای Kaby Lake-G مجهز بودند که کاری مشترک بین Intel و AMD بود. توان حرارتی آنها به حداکثر 100 وات رسیده و برای اجرای بازیهای روز مناسب به نظر میرسیدند؛ البته نباید منتظر جزئیات بالا باشیم.
با وجود آنکه زمان معرفی جایگزین سری Hades Canyon رسیده است، اما هنوز خبری از معرفی یک خانواده جدید از مینی کامپیوترهای گیمینگ این شرکت نشده است. وب سایت و مجموعه جنجالی Chiphell با انتشار تصاویری از کنفرانس و نشست اینتل، مدعی است که اطلاعات کاملی در این زمینه دارد. طبق آخرین اطلاعات، مینی کامپیوترهای Ghost Canyon جایگزین Hades Canyonها هستند؛ اینتل در این مدل از سخت افزارهای بسیار توانمندی استفاده کرده است که به سادگی از پس اجرای بازیهای روز برخواهند آمد.
قلب تپنده Ghost Canyon، پردازنده 45 واتی Core i9-9980HK است که به عنوان پرچمدار در لپ تاپهای گیمینگ ایفای نقش میکند. این پردازنده در کنار کارت گرافیک GTX 1660 Ti یا RTX 2060 قرار میگیرد. البته می دانیم که با توجه به ابعاد مینی کامپیوترهای NUC، پس قطعاً از کارتهای گرافیک MCM استفاده خواهد شد. اما هنوز به جای جالب داستان نرسیدهایم؛ اینتل دیگر از کارت گرافیک هیچ شرکتی در آینده استفاده نخواهد کرد!
پس از آنکه در پاییز امسال مینی کامپیوترهای Ghost Canyon معرفی شدند، گیمرهای که همواره در حال حرکت بوده و یا به دنبال یک کامپیوتر کوچک با حمل و نقل ساده هستند، به مانند PC گیمرها، از قدرت سخت افزاری بالایی برخوردار خواهند بود. اما پس از آن اینتل دیگر از معماری گرافیکی هیچ شرکتی استفاده نکرده و NUC های گیمینگ خود را به صورت کاملاً اختصاصی تولید میکند. در اواخر سال 2020 یا اوایل سال 2021، اینتل نسل جدید را با نام Phantom Canyon عرضه میکند.
در بخش تراشه گرافیکی، اینتل از کارتهای گرافیک خود در تولید سری Phantom Canyon استفاده کرده و به عنوان CPU نیز شاهد استفاده از تراشههای 10+nm سری Tiger Lake هستیم. یعنی عملاً اینتل تا آن زمان دست کم یک معماری 10 نانومتری دیگر را هم معرفی کرده است.