بنچمارک ها مهم ترین روش برای ارزیابی قدرت سخت افزاری به شمار می رود و بر اساس بنچمارک ها، می توان به این نتیجه رسید که گرافیک مجتمع به کار رفته در پردازنده های Tiger Lake اینتل، قدرتی در سطح گرافیک کنسول بازی PS4 دارد.
واحد مجتمع گرافیکی به کار رفته در پردازنده های Tiger Lake اینتل با بهره گیری از تعداد 96 واحد اجرایی و فرکانس کاری 1.2 گیگاهرتز، قادر به ارائه قدرتی در سطح گرافیک AMD به کار رفته در کنسول بازی PS4 است. به این ترتیب می توان گفت که دوران کارت گرافیک های سطح پایین مانند NVIDIA MX150 و امثال آن به پایان رسیده و یک گرافیک مجتمع داخلی قادر به ارائه قدرتی بیشتر از یک گرافیک مجزای سطح پایین است.
شاید در نگاه اول با خواندن این متن دچار تردید شوید، اما با توجه به اطلاعات منتشر شده در دیتابیس بنچمارک Sisoft Sandra، این ادعای مطرح شده تایید می شود. پردازنده های Tiger Lake با پسوند U که مخصوص لپ تاپ ها و تجهیزات قابل حمل هستند، به تعداد 96 واحد اجرایی مجهزند که تعداد واحد اجرایی به کار رفته در نسخه دسکتاپ نیز همین عدد را نشان می دهد.
با توجه به تعداد 96 واحد اجرایی و فرکانس کاری 1.2 گیگاهرتز برای واحد مجتمع گرافیکی Tiger Lake می توان به این نتیجه رسید که قدرت پردازشی آن برابر با 1.84 ترافلاپ خواهد بود که رقمی مشابه قدرت پردازشی گرافیک کنسول PS4 است. با توجه به اینکه هر واحد اجرایی شامل 8 هسته پردازشی می شود، به این ترتیب یک واحد گرافیکی مجتمع جدید اینتل از تعداد 768 هسته پردازشی بهره می برد.
اینتل بر اساس نتایج ثبت شده در دیتابس بنچمارک Sisoft Sandra می تواند بازاریابی قابل توجهی برای واحد گرافیکی Tiger Lake انجام دهد و در غیر این صورت به طور حتم فرصت بی نظیری را از دست خواهد داد. تست مربوط به واحد مجتمع گرافیکی با استفاده از یک پردازنده Tiger Lake با فرکانس کاری 3.1 گیگاهرتز صورت پذیرفته و به این ترتیب ترکیب ایده آلی برای اجرای بازی توسط سخت افزار های سطح پایین و میان رده، بدون نیاز به کارت گرافیک مجزا به وجود خواهد آمد.
شنیده ها حاکی از تلاش اینتل در بهینه سازی درایور واحد گرافیکی مجتمع Tiger Lake بوده و این پروژه همگام با درایور مربوط به کارت گرافیک Intel DG1 در حال انجام است. اینتل پس از سال ها برای تغییر رابط کاربری درایور گرافیک خود نیز برنامه ریزی کرده و در محصولات جدید شاهد رابط کاربری متفاوت با امکانات قابل توجه خواهیم بود.
قدرت پردازشی واحد گرافیکی مجتمع Tiger Lake از معماری و ساختار مشابه با کارت گرافیک Intel DG1 بهره می برد و تنها تفاوت میان آنها در توان مصرفی است. به طور حتم تفاوت هایی میان عملکرد یک واحد گرافیکی با توان مصرفی 15 وات و یک واحد گرافیکی با توان 25 وات وجود دارد و اینتل باید برای ایجاد تعادل، برخی از پارامتر ها را کاهش داده یا بهینه سازی کند.
به این ترتیب جایگاه پردازندهای گرافیکی NVIDIA MX150 و حتی NVIDIA MX250 به خطر می افتد و با توجه به عملکرد واحد گرافیکی Tiger Lake می توان برتری را از آن اینتل دانست. انویدیا برای تقابل با محصولات جدید اینتل ناچار به کاهش قیمت پردازنده های گرافیکی NVIDIA MX150 و NVIDIA MX250 خواهد بود و از سوی دیگر پردازنده گرافیکی MX350 را تدارک دیده است.
در صورتی که به قدرت پردازش گرافیکی در سطح GTX 1650 نیاز ندارید و قدرت مورد نیاز شما در حد گرافیک مجزای NVIDIA MX250 است، واحد گرافیکی مجتمع Tiger Lake به طور حتم می تواند آرزوی شما را برآورده سازد. مهم ترین ویژگی یک واحد گرافیکی مجتمع قدرتمند برای تولید کنندگان لپ تاپ، عدم نیاز به استفاده از خنک کننده پیچیده و همچنین بهینه سازی توان مصرفی است. به این ترتیب نیازی به استفاده از سیستم خنک کننده حرفه ای و آداپتور با توان بالا وجود ندارد.