نقش ولیعهد عربستان و جمال خاشقچی در هک شدن iPhone X جف بزوس

نقش ولیعهد عربستان و جمال خاشقچی در هک شدن iPhone X جف بزوس

خبری که ساعتی قبل، تمام خبرگزاری های جهان را به خود اختصاص داده، مربوط به هک شدن گوشی هوشمند iPhone X جف بزوس مدیر عامل آمازون است. هر چند هک شدن گوشی جف بزوس به تنهایی رویداد شگفت آوری به شمار می رود، اما بخش شگفت انگیز ماجرا در نحوه هک شدن گوشی است.

جف بزوس مدیر عامل شرکت آمازون که در ماه های اخیر به دلیل جدایی از همسر و پرداخت نیمی از سرمایه خود به وی، در مرکز توجه قرار گرفته بود. هر چند مدتی بعد بزوس موفق به جبران سرمایه خود از طریق پروژه های آمازون شد، اما اکنون دردسر جدیدی برای بزوس به وجود آمده است.

گوشی آیفون ایکس جف بزوس یک پیام در واتس اپ دریافت می کند که فرستنده آن محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی است. وی بی درنگ و البته متعجب، پیام را مشاهده می کند و با یک ویدئو با کپشنی شامل پرچم سوئد و عربستان سعودی و همچنین متون عربی مواجه شد.

فایل ارسال شده حجمی در حدود 4.4 مگابایت داشت و پس دانلود و پخش آن توسط جف بزوس، گوشی iPhone X وی دسترسی کاملی به بدافزار موجود در فایل ویدئویی داد. شاید بزرگترین افشاگری در هک شدن گوشی بزوس این باشد که ولیعهد عربستان قصد داشت با جاسوسی از جف بزوس، وی را مورد ارعاب قرار دهد و یک شرکت امنیت سایبری را استخدام کرد تا از یک بدافزار برای این منظور استفاده کند.

پیامد رویداد در حدی گسترده شد که حتی سازمان ملل متحد نیز بر اساس این تحلیل به موضوع ورود کرده است. نیویورک تایمز در مورد این تحلیل به اشتراک گذاشت:

این تحلیل اساساً شاهزاده سعودی را به استفاده از بدافزارهای ایجاد شده توسط یک شرکت سایبر امنیتی خصوصی به جاسوسی و ارعاب آقای بزوس ، که صاحب واشنگتن پست نیز هست متهم کرد. در زمان هک ، جمال خاشقجی ، نویسنده مخالف سعودی ، در “واشنگتن پست” شاغل بود ، که جلد منتقدان خود را درباره دولت سعودی منتشر کرده است. آقای خاشقچی اواخر سال 2018 در کنسولگری عربستان در استانبول کشته شد.

به این ترتیب می توان پیش بینی کرد که هک شدن گوشی جف بزوس بر اساس سلسله مراتبی که از چند سال قبل آغاز شده، در حال ادامه پیدا کردن است و هر از گاهی دو طرف ماجرا به سمت یکدیگر یورش می برند. واشنگتن پست که روزنامه ای بر ضد عربستان سعودی به شمار می رود، پیش از اواخر سال 2018 و به وسیله نوشته های جمال خاشقچی به علنی کردن و گسترش اعتراضات خود می پرداخت.

تاکنون نهاد های مختلفی از جمله نشریه نیویورک تایمز و همچنین دولت عربستان سعودی، ادعاهای مطرح شده در خصوص نقش محمد بن سلمان و ارتباط هک شدن گوشی جف بزوس به دلیل داستان دنباله دار جمال خاشقچی را رد کردند. حتی گمانه زنی هایی در خصوص نقش گروه NSO که در تل آویو سکونت دارند، مطرح شد که با توجه به سابقه این گروه در هک کردن تجهیزات هوشمند خبرنگاران و فعالان حقوق بشر، به واقعیت نزدیک است. اما گروه NSO نیز مسئولیت این کار را نپذیرفت و تمام ادعاهای مطرح شده را رد کرد!

یکی از مجهولات این معادله چند وجهی، وجود سرنخ هایی از ارتباط برادر همسر جدید جف بزوس یعنی خانم لورن سانچز است. جف بزوس و مک کنزی پس از 30 سال زندگی مشترک و به صورت ناگهانی در سال 2019 از یکدیگر جدا شدند و دلیل آن نیز رابطه بزوس با لورن سانچز اعلام شده بود. دیوید پکر، مالک آمریکا مدیا که بزوس نیز در پست مدیوم خود به آن پرداخته، طبق گفته های وی روابط نزدیکی با ولیعهد عربستان سعودی، محمد بن سلمان داشته است.

National Enquirer پیش از این که مایکل سانچز عکس ها و پیام های بزوس و بن سلمان را به آنها بفروشد، از اطلاعات جف بزوس با لورن سانچز آگاه بوده است. بزوس همچنین در نوامبر 2018 یک پیام واتس اپ را از ولیعهد دریافت کرد که حاوی یک شوخی و تصویری از زنی شبیه به لورن سانچز بود. تمام این موارد نشان می دهد که دانش مربوط به رابطه او نیز پیش از این با ولیعهد به اشتراک گذاشته شده بود.به نظر می رسید مقدمات ساخت یک فیلم هالیوودی برای یک کارگردان و نویسنده سرشناس فراهم شده باشد و با افشای جزئیات جدید، این پازل به مرور زمان تکمیل خواهد شد.

پست های مرتبط

قسمت پشتی آیفون 17 پرو اپل به صورت آلومینیوم-شیشه خواهد بود

بازی استاکر 2 نتوانست عملکرد خیلی خوبی را روی پردازنده M4 Max اپل اجرا کند

تهدید جدی برای گوگل : همکاری جدید OpenAI و سامسونگ برای آوردن قابلیت‌های هوش مصنوعی به گلکسی !