مشخصات چند کارت گرافیک انویدیا با معماری Ampere و بنچمارک آنها فاش شد

مشخصات چند کارت گرافیک انویدیا با معماری Ampere و بنچمارک آنها فاش شد

چند مدل کارت گرافیک انویدیا مبتنی بر معماری Ampere که کاربران بسیاری در انتظار آنها هستند، در رویداد آنلاین این کمپانی معرفی خواهند شد. با وجود لغو رویداد فیزیکی GTC 2020 انویدیا، اما آقای جنسن هوآنگ در نظر دارد تا یک رویداد آنلاین در تاریخ 22 تا 26 مارس برگزار کند. پیش از این اطلاعات بسیار محدودی از محصولات جدید خود منتشر کرده بود که در حد حدس و گمان بودند.

اما در حال حاضر دو کاربر با آیدی RoGame و W_At_Ar_U که اطلاعات محصولات مختلف را در صفحه توییتر خود منتشر می کنند، از مشخصات کارت گرافیک های جدید انویدیا مبتنی بر معماری Ampere پرده برداری کرده اند. پرچمدار نسل جدید انویدیا از بزرگ ترین و قدرتمند ترین GPU تاریخ این کمپانی تولید می شود و مشخصات قابل توجهی را در دسترس کاربران قرار می دهد.

پرچمدار اول کارت گرافیک انویدیا Ampere

مهم ترین ویژگی پرچمدار نسل جدید انویدیا که از معماری Ampere بهره می برد، حدود 8000 هسته پردازشی CUDA دارد که عدد شگفت انگیزی به شمار می رود. چند کارت گرافیک انویدیا که به عنوان پرچمدار نسل جدید شناخته می شوند، به صورت اختصاصی برای کامپیوترهای دارای عملکرد بسیار بالا طراحی شده اند.

بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط معاون ارشد بخش فناوری اطلاعات و مدیر ارشد اطلاعات در دانشگاه ایندیانا، مدل های جدید کارت گرافیک انویدیا مبتنی بر معماری Ampere به میزان 75 درصد قوی تر از محصولات مبتنی بر معماری Volta خواهند بود که پیش از این به صورت اختصاصی برای دیتاسنتر ها معرفی شده بودند.

همچنین میزان راندمان مصرف انرژی آنها نیز به میزان 50 درصد بهینه تر از انواع کارت گرافیک انویدیا بر پایه معماری Volta خواهد بود و به این ترتیب مرز میان کارت گرافیک های گیمینگ و ورک استیشن بسیار نزدیک تر می شود. در آینده نزدیک می توان از کارت گرافیک های گیمینگ نیز در دیتاسنتر ها استفاده کرد و کاربرد آنها فراتر از راه اندازی یک کامپیوتر مخصوص اجرای بازی در سطح حرفه ای خواهد بود.

پرچمدار جدید کارت گرافیک انویدیا که به زودی شاهد معرفی و رونمایی از آنها خواهیم بود، از مشخصات قابل توجهی مانند 124 هسته سایه زن شامل 64 هسته CUDA به ازای هر کدام از آنها بهره می برد. به این ترتیب تعداد کل هسته های پردازشی CUDA در این محصول که تاکنون نامی برای آن مشخص نشده، برابر با 7936 عدد خواهد بود که نسبت به کارت گرافیک Tesla V100 با تعداد 5102 هسته پردازشی، به میزان 55 درصد پیشرفت در این بخش مشاهده می شود.

حداکثر فرکانس کارت گرافیک انویدیا به عنوان یک پرچمدار جدید برابر با 1.1 گیگاهرتز اعلام شده که با توجه به فرکانس کاری و مشخصات ذکر شده، قدرت پردازشی در حدود 17.5 تا 18 ترافلاپ را ارائه می دهد. حجم حافظه به کار رفته در این محصول 32 گیگابایت و از نوع HBM2e ذکر شده که با بهره گیری از فرکانس حافظه 1.2 گیگاهرتز و رابط 4096 بیتی می تواند پهنای باند قابل توجهی را در اختیار کاربران قرار دهد.

با توجه به انتشار بنچمارک GeekBench از کارت گرافیک انویدیا مبتنی بر معماری Ampere که پرچمدار این نسل به شمار می رود، می توان مقایسه بهتری با محصولات گذشته انجام داد. این محصول در بنچمارک GeekBench موفق به کسب امتیاز 222377 شده و در سیستم تست، قطعاتی مانند پردازنده اینتل Core i7-8700K، مادربرد ایسوس PRIME Z370-A و 64 گیگابایت حافظه رم DDR4 با فرکانس 2400 مگاهرتز به چشم می خورند.

حجم حافظه نهان سطح سوم یا همان L2 Cache در کارت گرافیک انویدیا برابر با 32 مگابایت اعلام شده که از این حیث 5.33 برابر حافظه نهان به کار رفته در کارت Volta GV100 با حجم 6 مگابایت است. امتیاز 222377 در شرایط به ثبت رسیده که بنچمارک GeekBench هنوز برای معماری جدید Ampere بهینه سازی نشده و به طور حتم پس از رونمایی رسمی از آن، شاهد کسب امتیازی به مراتب بالاتر خواهیم بود.

برای مقایسه امتیاز کسب شده توسط کارت گرافیک انویدیا مبتنی بر معماری Ampere می توان به امتیاز 142837 برای کارت GV100، امتیاز 154606 برای کارت Tesla V100 و در نهایت امتیاز 132804 برای کارت Titan RTX اشاره کرده که هر سه آنها پرچمداران انویدیا در دسته های کاربری مختلف به شمار می روند.

پرچمدار دوم کارت گرافیک انویدیا Ampere

دومین پرچمدار از انواع کارت گرافیک انویدیا مبتنی بر معماری Ampere که مشخصات آن منتشر شده، از تعداد 118 هسته سایه زن بهره می برد که هر کدام از آنها 64 هسته پردازشی CUDA دارد. به این ترتیب تعداد کل هسته های پردازشی CUDA در این مدل برابر با 7552 عدد است. در مقام مقایسه باید به این نکته اشاره کرد که تعداد هسته های پردازشی به کار رفته در این محصول به میزان 47.5 درصد بیشتر از کارت Tesla V100 با تعداد 5120 هسته و 80 واحه سایه زن به شمار می رود.

از دیگر مشخصات کارت گرافیک انویدیا به عنوان پرچمدار دوم در خانواده Ampere می توان به 24 مگابایت L2 Cache، فرکانس کاری 1.1 گیگاهرتز، 24 گیگابایت حافظه گرافیکی HBM2e، فرکانس حافظه 1.2 گیگاهرتز و رابط 3072 بیتی اشاره کرد. با توجه به مشخصات ذکر شده، قدرت پردازشی این محصول حدود 16.7 ترافلاپ ارزیابی می شود.

دومین پرچمدار از سه کارت کارت گرافیک انویدیا مبتنی بر معماری Ampere در هر دو تست موجود در بنچمارک GeekBench 5 مورد ارزیابی قرار گرفته و موفق به کسب امتیاز 184096 در تست OpenCL و امتیاز 169368 در تست CUDA شده است. با توجه به تفاوت 5 درصدی در تعداد واحد اجرایی با قدرتمندترین پرچمدار Ampere، اما اختلاف امتیاز میان آنها قابل توجه است.

پرچمدار سوم کارت گرافیک انویدیا Ampere

در انتها به معرفی مشخصات سومین پرچمدار از سه کارت گرافیک انویدیا Ampere می پردازیم که دارای 108 هسته سایه زن است که هر کدام از آنها همانند سایر مدل ها از 64 هسته CUDA بهره می برند. به این ترتیب تعداد کل هسته های پردازشی CUDA در این محصول برابر با 6912 عدد است. به این ترتیب تعداد هسته های کودا در مقایسه با Tesla V100 به میزان 35 درصد بیشتر است.

نکته جالب توجه در لیست مشخصات GeekBench برای این کارت گرافیک، وجود 46.8 گیگابایت حافظه HBM2e با فرکانس کاری 1.2 گیگاهرتز است که به نظر می رسد یک باگ در شناسایی حجم حافظه به شمار می رود. فرکانس کاری پردازنده گرافیکی نیز همانند دو مدل دیگر است و حداکثر فرکانس آن رقم 1.1 گیگاهرتز را ارائه می دهد.

با وجود مشخصات ذکر شده، امتیاز 141654 برای این محصول به ثبت رسیده است که بیشتر از امتیاز Titan RTX و امتیازی بسیار نزدیک به کارت GV100 به شمار می رود. طبق اعلام آقای جنسن هوآنگ به عنوان مدیر عامل انویدیا، حجم وسیعی از پردازنده های گرافیکی 7 نانومتری در معماری Ampere توسط TSMC و بخش کوچکی از آن نیز توسط سامسونگ تولید می شوند.

پست های مرتبط

اپل به زودی آپدیت iOS 18.0.1 را برای رفع باگ‌های iOS 18 منتشر می‌کند

آیفون 16 پرو مکس اپل در تست افتادن گوشی به خوبی عمل نکرد و گلس جدید سرامیک شیلد ترک خورد !

پنج دلیل که چرا باید پاور باکیفیت انتخاب کنیم