با توجه به تحریم های وضع شده علیه ایران، شاهد بودیم که از نیمه دوم سال ۱۳۹۷، تولید بسیاری از خودروها در کشور با مشکلات جدی رو به رو شد. حال بسیاری از کارشناسان خودرو معتقد هستند که مانند سال های ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۳، امکان عرضه بخش عمده ای از خودروهای اتوماتیک به شدت کاهش پیدا خواهد کرد.
در سال جدید امکان آن وجود دارد که تولید پژو ۲۰۷i هاچبک و صندوقدار اتوماتیک به شدت کاهش پیدا کند و عمده تولیدات زوتی آریو به سمت نسخه ی دنده ای حرکت نماید. از سویی حضور دوباره ساینا و کوییک اتوماتیک دور از ذهن به نظر می رسد و احتمال آن هم وجود دارد که حتی دانگ فنگ H30 کراس و S30، برلیانس H300، پژو پارس اتوماتیک و… به جمع محصولات دنده ای بپیوندند.
یکی از خودروهای اتوماتیکی که به احتمال زیاد نباید در سال ۹۸ منتظرش باشیم، دنا پلاس اتوماتیک است. شرکت ایران خودرو که پروژه نسخه اتوماتیک دنا پلاس را با کمپانی پانچ آغاز کرده بود، به خاطر مطلوب نبودن نتایج تست همکاری خود را با این قطعه ساز اروپایی خاتمه داد. بعد از آن این شرکت برای ساخت دنا پلاس توربو اتوماتیک به سراغ Motrain کره جنوبی رفت و در نهایت جعبه دنده اتوماتیک ۴ سرعته ای به تایید دو طرف رسید. اما شنیده ها حاکی از آن است که این قطعه ساز کره ای امکان ارائه جعبه دنده اتوماتیک به ایران خودرو را ندارد و دوباره طرح تولید دنا پلاس توربو اتوماتیک به حالت تعلیق در آمده است. حتی در بحث امکان عرضه سایپا رهام با جعبه دنده اتوماتیک ۶ سرعته مشکلاتی وجود دارد و گویا این خودرو هم قرار است که در فاز اول با نسخه های دنده ای پا به جاده های کشور بگذارد. پژو ۳۰۱ ساخت داخل هم جز آن دسته خودروهایی است که به گفته کارکنان ساپکو، به احتمال قوی با جعبه دنده دستی وارد بازار ایران می شود.
با توجه به حذف کاهش تولید شدید خودروهای اتوماتیک پر تیراژی چون رنو تندر ۹۰ پلاس، ساندرو اتوماتیک و…، بدیهی است که مشتریان خواهان محصولات اتوماتیک به اجبار باید به سراغ خودروهای چینی اتوماتیک بروند و از سویی، عدم امکان توزیع مناسب نسخه های اتوماتیک این خودروها، می تواند در ماه های پیش رو، بهای خودروهای اتوماتیک تولید داخل را تا حد قابل توجهی افزایش دهد.
منبع : اسب بخار